قیمت یورو برای متقاضیان ارز مسافرتی درحال حاضر حدود ۱۷ درصد زیر نرخ بازار آزاد محاسبه میشود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد برای کسی که میتواند از سهمیه ۵۰۰ یورویی استفاده کند، به چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است. الان که قیمت یورو در بازار آزاد تقریبا ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان است، نرخ آن برای متقاضیان ارز مسافرتی به ۴۵ هزار و ۳۵۰ تومان رسیده.
سهمیه ارز مسافرتی بسته به نوع سفر و یکسری شرایط دیگر حداقل ۳۰۰ و نهایتا ۵۰۰ یورو است. با تصمیم بانک مرکزی نحوه دریافت ارز مسافرتی از اسفند پارسال دستخوش تغییراتی شده و برای حذف تقاضای کاذب، مسافر اصطلاحا پای پرواز یورو یا دلار مسافرتی را دریافت میکند. سهمیه ارز مسافرتی چقدر است؟
سهمیه ارز مسافرتی درحال حاضر سقف ۵۰۰ یورویی دارد. البته این سهمیه به مسافرانی تعلق میگیرد که بهشکل هوایی به کشوری میروند که احتیاج به ویزا دارد. اگر سفر به کشور مقصد نیاز به ویزا نداشته باشد سهمیه ارز مسافرتی به ۳۰۰ یورو تقلیل پیدا میکند و سقف سهمیه ارز مسافرتی در جابجاییهای زمینی و ریلی همان ۳۰۰ یورو خواهد بود. با این اوصاف زائرانی که مثلا بابت سفر اربعین در شهریور امسال دنبال ارز مسافرتی هستند، میتوانند روی دریافت ۳۰۰ یورو با نرخ مرکز مبادله ارز و طلا حساب باز کنند.
شرایط دریافت ارز مسافرتی نشان میدهد داشتن ویزا، پاسپورت و بلیط جزو ملزومات دریافت ارز مسافرتی است. ارز مسافرتی جزو سرفصلهای ارز خدماتی است و متقاضیان آن باید قبل از اینکه راهی فرودگاه شوند، مراحلی را پشت سر بگذارند. در قدم اول متقاضی باید مستندات خودش را آماده کند و با آنها راهی شعب منتخب ارزی شود. آنوقت درصورت احراز مستندات متقاضی، او میتواند با مراجعه به شعب منتخب (که اینجا منظور خودپردازهای موجود در فرودگاههاست)، ارز مورد نیاز خود را دریافت کند. تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد چقدر است؟
قیمت یورو برای متقاضیان ارز مسافرتی با نرخ اعلام شده از سوی مرکز مبادله ارز و طلا محاسبه میشود و نسبت به بازار آزاد در حال حاضر حدود ۱۷ درصد کمتر است. مثلا الان که فروشندهها در میدان فردوسی و چهارراه استانبول یورو را با قیمتی نزدیک به ۵۴ هزار و ۵۰۰ تومان میفروشند، قیمت یورو براساس اعلام مرکز مبادله ارز و طلا تقریبا ۴۵ هزار و ۳۵۰ تومان است.
تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد بهاین ترتیب برای کسی که امکان دریافت سقف ۵۰۰ یورویی را دارد، به چهار میلیون و ۵۷۵ هزار تومان میرسد. چون دریافت سهمیه ۵۰۰ یورویی ۲۲ میلیون و ۶۷۵ هزار تومان هزینه دارد، اما خرید همین میزان یورو از بازار آزاد ۲۷ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان آب میخورد.
تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد برای کسی که فقط میتواند از سهمیه ۳۰۰ یورویی استفاده کند، حدود دو میلیون و ۷۴۵ هزار تومان تخمین زده میشود. خرید ۳۰۰ یورو بهعنوان سهمیه ارز مسافرتی ۱۳ میلیون و ۶۰۵ هزار تومان هزینه دارد، اما دلالهای حاضر در بازار آزاد بابت فروش ۳۰۰ یورو با نرخ آزاد، ۱۶ میلیون و ۶۰۵ هزار تومان هزینه دارد.
تفاوت قیمت ارز مسافرتی و آزاد بهاین بهخاطر تفاوت ۹ هزار و ۱۵۰ تومانی یورو آزاد و خدماتی چیزی نزدیک ۱۷ درصد محاسبه میشود. نحوه دریافت ارز مسافرتی
نحوه دریافت ارز مسافرتی از اسفند پارسال دستخوش تغییراتی شده است. قبلا مسافرانی که قصد مسافرت به خارج از کشور را داشتند باید با ارائه مدارکی مثل بلیط مهر شده، ویزا یا پاسپورت و اینجور چیزها به صرافیها میرفتند و تا سقفی که تعیین شده بود، دلار یا یورو دولتی دریافت میکردند. اما الان نحوه دریافت ارز مسافرتی عوض شده است.
ارز مسافرتی از اسفند پارسال اصطلاحا پای پرواز به متقاضیان آن تحویل داده میشود و از طریق خودپردازهای بانک ملی که در فرودگاه قرار دارند، دراختیار مسافران قرار میگیرد.
نحوه دریافت ارز مسافرتی و شیوهای که از اسفند پارسال در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته، یکسری از باگها و ایرادهای شیوه قبلی را برطرف میکند. تا اسفند پارسال که ارز مسافرتی از طریق صرافیها عرضه میشد، گزارشهای زیادی از جعل بلیط توسط متقاضیان یا سختگیر نبودن برخی از صرافها در چک کردن ویزا و پاسپورت وجود داشت. حالا با شیوه جدیدی که ارز مسافرتی در فرودگاه و پای پرواز به دست مسافران میرسد، بخشی از تقاضای کاذب برای دریافت ارز دولتی از بین میرود.
نحوه دریافت ارز مسافرتی به این شکل است که متقاضی بعد از طی کردن مراحل ثبتنام و ارائه درخواست ارز مسافرتی به بانکها، دقیقا در روز پرواز میتواند از خودرپردازهای موجود در فرودگاه ارز مسافرتی را تحویل بگیرد. متقاضی دریافت ارز مسافرتی در قدم اول باید پای خودپرداز شماره حواله یا همان کدرهگیری که از بانک دریافت کرده را وارد کند. نهایتا با وارد کردن کد ملی، سهمیهای که از قبل رزرو شده و هزینه آن پرداخت شده، از طریق خودپرداز به متقاضی تحویل داده میشود.
انتهای پیام/.