plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶

چهار فناوری که پس از چت جی‌پی‌تی غافلگیرتان خواهد کرد!

موفقیت بلند مدت این چهار مورد به چیزی بیش از قدرت محاسباتی بستگی دارد. ربات های انسان نما در صورتی که هزینه‌ های تولید و نگهداری شان بیش تر از مزایای آن‌ ها باشد احتمالا جذابیتی کسب نخواهند کرد. وکلای هوش مصنوعی و دستیاران چت بات ممکن است کارایی قابل توجهی داشته باشند. با این وجود، اگر تصمیم گیری آن ها با "قطب نمای اخلاقی" جامعه یا قوانین با استفاده از آن سازگار نباشد ممکن است مورد پذیرش از سوی جامعه قرار نگیرد.
چهار فناوری که پس از چت جی‌پی‌تی غافلگیرتان خواهد کرد!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، فناوری و جامعه انسان‌ها در رابطه در حال تکامل خود را به شکل باورنکردنی‌ای سازگار نشان داده اند. قابلیت‌های شگفت انگیز مدل‌های زبان بزرگ (LLM) مانند چت جی پی تی تا همین چند ماه پیش مظهر هوش مصنوعی پیشرفته بود اکنون، اما در حال تبدیل شدن به افزونه‌هایی برای ویرایشگر‌های متن و موتور‌های جستجوی ما هستند. ما به زودی متوجه خواهیم شد که به توانایی‌ها و قابلیت‌های آن فناوری‌ها تکیه می‌کنیم و آن‌ها را به طور یکپارچه در کار‌های روزمره خود وارد می‌کنیم. با این وجود، این سازگاری سریع ما را با یک پرسش طولانی مواجه می‌سازد: پس از آن چه خواهد شد؟
همان طور که انتظارات مان تغییر می‌کنند ما در مورد نوآوری بعدی شگفت زده می‌شویم. برای اینکه هوش مصنوعی تاثیری پایدار داشته باشد نه تنها باید از نظر فناوری امکان پذیر باشد بلکه باید از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه و از نظر هنجاری قابل قبول باشد به عبارت دیگر، باید با ارزش‌هایی که جامعه از ما می‌خواهد مطابقت داشته باشد.
برخی از فناوری‌های هوش مصنوعی در حال حاضر در حاشیه قرار دارند، اما به زودی در متن زندگی مان قرار خواهند گرفت. در ادامه به چهار فناوری مرتبط با آن اشاره خواهد شد که احتمالا به زودی پس از چت جی پی تی ما را شگفت زده خواهند کرد:
۱-کمک حقوقی هوش مصنوعی
شرکت نوپای Do Not Pay مدعی شده که یک چت بات حقوقی را ساخته که براساس فناوری مدل زبانی بزرگ طراحی شده و می‌تواند به متهمان در دادگاه مشاوره ارائه دهد. این دستاه مبتنی بر هوش مصنوعی از طریق یک گوشی به گوش فرد متصل شده و می‌تواند به جلسات محاکمه رسیدگی کرده و استدلال‌های حقوقی را در گوش متهم زمزمه کند و او سپس آن استدلال‌ها را با صدای بلند برای قاضی تکرار خواهد کرد.
پس از انتقادات و شکایت مطرح شده از این فناوری به دلیل وکالت بدون مجوز استارتاپ سازنده آن فناوری اولین جلسه دادگاه هوش مصنوعی را به تعویق انداخت. بنابراین، ظرفیت بالقوه این فناوری با محدودیت‌های فنی یا اقتصادی تعیین نمی‌شود بلکه توسط اقتدار سیستم حقوقی و قضایی تعیین خواهد شد. وکلا متخصصانی با دستمزد خوب هستند و هزینه‌های دادرسی بالاست. بنابراین، ظرفیت بالقوه اقتصادی برای اتوماسیون (خودکاری شدن) کار آنان بسیار زیاد است. با این وجود، به نظر می‌رسد که سیستم حقوقی ایالات متحده در حال حاضر با حضور ربات‌هایی که نماینده انسان‌ها در دادگاه باشند مخالف است.
۲-پشتیبانی علمی هوش مصنوعی
دانشمندان به طور فزاینده‌ای برای بینش به هوش مصنوعی روی می‌آورند. یادگیری ماشینی جایی که یک سیستم هوش مصنوعی در طول زمان عملکرد خود را بهبود می‌بخشد برای شناسایی الگو‌ها در داده‌ها استفاده می‌شود. این قابلیت سیستم‌ها را قادر می‌سازد تا فرضیه‌های علمی جدیدی را ارائه کرده و توضیحاتی را برای پدیده‌های موجود در طبیعت مطرح نمایند و حتی ممکن است قادر به پیشی گرفتن از فرضیات و تعصبات انسانی باشند.
برای مثال، محققان دانشگاه لیورپول از یک سیستم یادگیری ماشینی به نام شبکه عصبی به منظور رتبه بندی ترکیبات شیمیایی برای مواد باتری استفاده کردند و آزمایش‌های خود را هدایت کردند و در زمان صرفه‌جویی نمودند. پیچیدگی شبکه‌های عصبی به این معنی است که در درک ما از نحوه تصمیم گیری آن‌ها شکاف‌هایی وجود دارد که به اصطلاح از آن تحت عنوان "مشکل جعبه سیاه" یاد می‌شود. با این وجود، تکنیک‌هایی وجود دارند که می‌توانند منطق پشت پاسخ‌های آن‌ها را روشن کنند و این موضوع می‌تواند منجر به اکتشافات غیرمنتظره شود. در حالی که هوش مصنوعی در حال حاضر نمی‌تواند به طور مستقل فرضیه‌ها را فرموله کند، اما می‌تواند دانشمندان را ترغیب کند تا با مسائل از منظر دیدگاه‌های تازه مواجه شوند.
۳- اُتو جی پی تی
به زودی شاهد نسخه‌های جدید بیش تری از چت بات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی براساس آخرین فناوری مدل‌های زبان بزرگ معروف به جی پی تی – ۴ خواهیم بود. ما شاهد هوش مصنوعی‌ای خواهیم بود که می‌تواند انواع مختلفی از داده‌ها مانند تصاویر و گفتار و هم چنین متن را مدیریت کند و به آن سیستم‌های چندوجهی می‌گویند.
با این وجود، بیایید قدری بیش‌تر به آینده نگاه کنیم. اُتو جی پی تی یک ابزار پیشرفته هوش مصنوعی می‌باشد که توسط Significant Gravitas منتشر شده و در حال حاضر موجی در صنعت فناوری ایجاد کرده است. اگر به اُتو جی پی تی یک هدف کلی داده شود مانند برنامه ریزی یک جشن تولد و آن را به وظایف فرعی تقسیم می‌کند که سپس به تنهایی و بدون دخالت انسان انجام می‌شود.
این قابلیت آن را از چت جی پی تی متمایز می‌سازد. اُتو جی پی تی از عوامل یا سیستم‌های هوش مصنوعی استفاده می‌کند که بر اساس قوانین و اهداف از پیش تعیین شده تصمیم گیری می‌کنند. علیرغم محدودیت‌های نصب چنین عملکردی در هنگام استفاده از ویندوز اُتو جی پی تی ظرفیت بالقوه زیادی را در اپلیکیشن‌های مختلف نشان می‌دهد.
۴-ربات‌های انسان نما
ربات‌های انسان نما آن‌هایی که شبیه ما هستند و حرکت می‌کنند از زمان اولین چالش رباتیک دارپا در سال ۲۰۱۵ میلادی مسابقه‌ای که در آن تیم‌ها ربات‌هایی را برای انجام مجموعه وظایف پیچیده تعیین شده توسط سازمان دهندگان ساخته بودند به طور قابل توجهی پیشرفت کرده اند. این وظایف پیاده شدن از خودرو، باز کردن در و سوراخ کردن دیوار را شامل می‌شد. با این وجود، استارت آپ‌ها اکنون در حال توسعه "انسان نماهایی" هستند که قادر به انجام کار‌هایی مانند آن هستند و در انبار‌ها و کارخانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.
پیشرفت‌ها در زمینه‌های هوش مصنوعی مانند بینایی رایانه و هم چنین باتری‌های پرقدرت که جریان‌های کوتاهی را ارائه می‌کنند ربات‌ها را قادر می‌سازند تا در محیط‌های پیچیده حرکت کرده و تعادل را به صورت پویا در زمان واقعی حفظ کنند. Figure AI شرکتی که ربات‌های انسان نما را برای کار‌های مرتبط با انبار می‌سازد پیش‌تر ۷۰ میلیون دلار (۵۵ میلیون پوند) بودجه برای کار بر روی ربات‌های انسان نما سرمایه گذاری کرده بود.
شرکت‌های دیگری از جمله ۱X، Apptronik و Tesla نیز در حال سرمایه گذاری بر روی ربات‌های انسان‌نما هستند که نشان می‌دهد این حوزه در حال بلوغ است. ربات‌های انسان نما نسبت به سایر ربات‌ها در کار‌هایی که نیاز به مانورپذیری و سازگاری دارند مزایایی را ارائه می‌دهند، زیرا تا حدودی در محیط‌هایی کار خواهند کرد که بر اساس نیاز‌های انسان ساخته شده اند.
موفقیت بلندمدت این چهار مورد به چیزی بیش از قدرت محاسباتی بستگی دارد. ربات‌های انسان نما در صورتی که هزینه‌های تولید و نگهداری آن‌ها بیشتر از مزایای شان باشد احتمالا جذابیتی کسب نخواهند کرد. وکلای هوش مصنوعی و دستیاران چت بات ممکن است کارایی قابل توجهی داشته باشند. با این وجود، اگر تصمیم گیری شان با "قطب نمای اخلاقی" جامعه یا قوانین با استفاده از آن سازگار نباشد ممکن است مورد پذیرش از سوی جامعه قرار نگیرد. ایجاد تعادل بین مقرون به صرفه بودن و ارزش‌های جامعه برای کسب اطمینان از شکوفایی این فناوری‌ها امری بسیار مهم است.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcd.j052yt0xka26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما