رئیس کل بانک مرکزی گفت: با وجود تحریمهای بانکی، شاهد حضور تعدادی از بانکهای خارجی در ایران و تاسیس بیش از هشت بانک با مالکیت ایرانی در خارج از کشور هستیم که ۴۹ شعبه فعال در کشورهای مختلف همچون انگلستان، آلمان، عراق، روسیه، فرانسه و غیره دارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، محمدرضا فرزین در پنجاه و یکمین اجلاس اتحادیه پایاپای آسیایی که به عنوان رئیس این اتحادیه نیز انتخاب شد، اظهار کرد: اقتصاد ایران دهههاست با تحریمهای کشورهای غربی مواجه شده و در یک دهه اخیر این تغییر شدت یافته و بخشهای پولی و بانکی هدف قرار گرفته است. اما اقتصاد ایران با اتکا به توانمندی های داخلی و همکاری با کشورهای منطقه همچنان از بخش مالی گسترده و پویایی برخوردار است.
وی افزود: حجم تجارت صورت گرفته در سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۶۰ میلیارد یورو رسیده که رشد بیش از ۱۸ درصدی را تجربه کرده است. همچنین کل ارزش تجارت خدمات ۲۵ میلیارد یورو بوده است که رشد ۴۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ داشته است.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: با وجود تحریمهای بانکی، شاهد حضور تعدادی از بانکهای خارجی و تاسیس بیش از هشت بانک با مالکیت ایرانی در خارج از کشور هستیم که ۴۹ شعبه فعال در کشورهای مختلفی مانند انگلستان، آلمان، عراق، روسیه، فرانسه و غیره دارند. در سالهای اخیر پیشرفت و توسعه زیرساختهای بانکی و گسترش شبکه پرداخت نظام بانکی ایران به گونهای بوده که تمامی تراکنشهای خرد و کلان نظام بانکی با درصد اطمینان نزدیک به ۱۰۰ درصد انجام شده است. تحقق این وضعیت با اتکا به توان متخصصان ایرانی در این عرصه و با وجود وضع تحریمهای شدید نرم افزاری در حوزه پرداخت تحقق یافته است.
فرزین با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۹۷ درصد مبادلات بانکی ایران بدون پول نقد و به صورت الکترونیک انجام میشود، گفت: اتحادیه پایاپای آسیایی با هدف دلارزدایی فعالیت خود را آغاز کرده است؛ اگرچه حجم مبادلات این اتحادیه در سال های گذشته قابل توجه نبوده اما تحولات پولی و مالی در سالهای اخیر و رشد تجارت و تقویت ارزهای این کشورها فرصت های جدیدی پیش روی این اتحادیه قرار داده است. بنابراین تعداد زیادی از کشورهای عضو این اتحادیه از منابع قوی برخوردار هستند و توسعه مبادلات تجاری به ویژه با حضور پررنگتر کشورهایی که ظرفیت های بیشتری دارند بستر مناسب تری برای بهرهبرداری از این منابع ایجاد میکند.
انتهای پیام/.