plusresetminus
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه دیگر قاچاق دارو به خارج از کشور نداریم، گفت: ممنوعیت واردات موجب انحصار می شود بنابر این برای ایجاد رقابت هم که شده باید واردات دارو داشته باشیم.
سهم ۲۰ درصدی وارداتی ها از بازار داروی کشور/دیگر قاچاق دارو نداریم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، ناصر ریاحی عضو هییت رییسه اتاق بازرگانی تهران و رییس اتحادیه واردکنندگان دارو درباره سهم واردات از بازار کشور، گفت: تا همین دو سال پیش حدود دو سوم بازار دارو از نظر ارزشی در اختیار تولیدات داخلی و یک سوم هم در اختیار محصولات وارداتی بود. اما حالا تنها ۲۰ درصد بازار از محل واردات و ۸۰ درصد دیگر توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می شود.
به گفته او، عمده محصولاتی که امروز وارد کشور می شود داروهایی است که تولید داخل ندارند. البته هستند داروهایی که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود اما بیمار به لحاظ پزشکی ناچار است که همان داروی قبل را ادامه بدهد. واردات این داروها نیز همچنان ادامه دارد.
او در پاسخ به این سوال بازار که آیا باید جلوی واردات دارو به کشور به صورت کامل گرفته شود، ادامه داد: برای ایجاد رقابت هم که شده نمی توان مانع واردات دارو به صورت کامل شد. بنابر این باید همواره یک مقدار مشخصی دارو وارد کشور شود تا مانع شکل گیری یک بازار انحصاری در این صنعت شویم. نباید فراموش کرد که بدون رقابت و فضای رقابتی هیچ صنعتی حتی دارو نمی تواند پبشرفت بکند.
قاچاق دارو صفر شد
عضو هییت رییسه اتاق بازرگانی تهران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بر اساس برآورد صورت گرفته در اتحادیه ۲۰ الی ۲۵ درصد دارو موجود در کشور(خارجی و داخلی) به خارج از کشور قاچاق می شد. دلیلش هم این بود که به دلیل ارز یارانه ای که دولت در این حوزه پرداخت می کرد، قیمت دارو در خارج از مرزهای ایران ۶ برابر داخل کشور بود. اما این اختلاف حالا کاهش کرده و قاچاق دارو دیگر اقتصادی نیست. بنابر این می تواند گفت که امروز دارویی به خارج از کشور قاچاق نمی شود.
ریاحی همچنین درباره طرح دارو یار هم گفت: بعد از افزایش نرخ ارز قیمت داروهای وارداتی ۵ برابر و تولید داخلی حدود ۲ برابر افزایش یافت. برای جبران این رشد قیمت ها قرار بود که سازمان برنامه و بودجه مبلغ مشخصی را در قالب طرح دارو یار در اختیار شرکت های بیمه ای قرار دهد تا رشد هزینه های اخیر را پوشش بدهد.
او افزود: پیش از اجرای این طرح ارز به قیمت ۴۲۰۰ تومان به واحدهای تولیدکننده دارو فروخته می شد، اما حالا این نرخ به حدود ۲۸ هزار تومان رسیده است. بخشی از منابع در نظر گرفته در طرح دارو یار از این محل تامین می شود.
به گفته او، سازمان برنامه و بودجه ما به‌ التفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی را به بیمه‌ ها ‌می‌ پردازد. مساله این است که ارز ۴۲۰۰ تومانی گاهی در اختیار وارد کنندگان قرار می‌ گرفت و گاهی این ارز موجود نبود. ضمن آنکه به تعبیر وارد کنندگان این ارز نامرغوب بود و باید چندبار جا به‌ جا می‌شد. اما با تغییر سیاست ارزی داروهای وارداتی، واردات دارو روان‌ تر می‌ شود.
رییس اتحادیه واردکنندگان دارو با بیان اینکه تغییرات قیمتی اخیر دارو سودی را نصیب فعالین این صنعت نکرده است، گفت: سود یا مارجین وارد کننده و تولید کننده همانی است که قبل از این هم بوده است، بنابراین اسم این تغییر را افزایش قیمت نیست بلکه اصلاح قیمت دارو نام دارد.
عضو هییت رییسه اتاق بازرگانی تهران در باره موفقیت اجرای طرح دارو یار گفت: این طرح یک طرح بسیار کارشناسی است و ۸ الی ۹ دستگاه اجرای درگیر اجرای آن هستند. همه دستگاه ها باید به نوعی وظیفه خود را در این خصوص انجام دهند تا نتیجه درستی از آن بگیریم. به عنوان مثال اگر بیمه پول کافی پرداخت نکند، اجرای این طرح با مشکل مواجه خواهد شد. بنابر این اگر خللی در اجرای طرح دارو یار ایجاد شده به معنی این است که یکی از دستگاه ها در انجام وظیفه خود کوتاهی کرده است.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcc.0q0a2bqmela82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما