قیر تهاتری، بعنوان اقدامی حمایتی از سوی دولت و مجلس می تواند روند توسعه و مرمت راه های روستایی را هموار، رضایت طبقات محروم را فراهم و وعده دولت سیزدهم در مقابله با گرانی و ثبات قیمت ها را محقق کند.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، مهرداد همتی، دبیر انجمن قیر ایران در تبیین روند شکل گیری قیر تهاتری گفت: طی سالیان گذشته به دلیل محدودیتهای مالی کشور (ناشی از تحریم) برای تامین قیر پروژههای عمرانی، طرح قیرتهاتری با ابتکار نمایندگان محترم مجلس در بودجه تصویب گردید و با فراز و نشیب هایی اجرایی گردید
وی گفت: با روی کارآمدن دولت محترم سیزدهم و توجه ویژه به مناطق محروم با حمایت از قیر تهاتری آن را در قالب لایحه بودجه ۱۴۰۱ ارائه و تاکنون مراحل تصویب در کمیسیون تلفیق مجلس محترم را سپری نموده است.
دبیر انجمن قیر ایران خاطر نشان کرد، حدود شش میلیون تن قیر در کشور تولید می گردد که پس از تامین نیاز داخلی، مابقی آن به بازارهای صادراتی سرازیر می گردد.
همتی در ادامه گفت، با ورود بورس کالا (و اخیراً تغییر مکانیزم فروش) وکیوم باتوم (ماده اولیه تولید قیر) قیمت آن روند صعودی گرفته و طی سه ماه گذشته حدود ۲۵ درصد افزایش را تجربه نموده است.
دبیر انجمن قیر ایران افزود، این افزایش قیمت ها نه تنها در تضاد صریح با سیاستهای دولت محترم مبنی بر کنترل قیمتها بوده بلکه صادرکنندگان این محصول را که اقدامات ارزنده ای در ارزآوری کشور داشتهاند رنجانده است.
وی گفت: منفعت این طرح تنها برای شرکت بورس کالا و پالایشگاهها بوده است.
همتی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد قیر داخلی در مصارف مرتبط با راهسازی و توسعه راه ها استفاده می گردد، تصریح کرد، قیر تهاتری نیز با محوریت توسعه راههای روستایی و مناطق محروم می باشد و اگر قیمت قیر بنا به هر دلیلی افزایش یابد منجر به افزایش قیمت تمام شده پروژههای عمرانی دولتی و توقف آنها و نهایتاً موجب محرومیت مردم مناطق مختلف از داشتن راه خوب می گردد.
وی افزود، باهمین دلایل کمیسیون
تلفیق مجلس شورای اسلامی، لایحه دولت را تایید نموده و طی روزهای آینده طرح قیر تهاتری به صحن مجلس خواهد رفت.
همتی با اشاره به اینکه، در این بین مخالفان این طرح با ارائه مصادیقی و به کار بستن عناوین پرطمطراق خواستار توقف این طرح هستند؛ گفت: مگر میتوان آبادی صدها کیلومتر راه روستایی و مردم مناطق محروم را به بهانههای مختلف از این اقدام ارزنده محروم نمود؟
همتی، با طرح این پرسش که با این شرایط آیا قیر تهاتری، جز آبادی مناطق محروم روستایی و ارایه خدمات ارزان به شهروندان در سراسر کشور است؟ تصریح کرد، نظارت جدی و مستمر بر روند توزیع قیر تهاتری می تواند بهانه رانتی بودن این محصول راهبردی را از بین ببرد.
دبیر انجمن قیر ایران در پایان تاکید کرد؛ روش تهاتر، بعنوان اقدامی حمایتی از سوی دولت و مجلس می تواند روند توسعه و مرمت راه های روستایی را هموار، رضایت طبقات محروم را فراهم و وعده دولت سیزدهم در مقابله با گرانی و ثبات قیمت ها را محقق کند.