plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵

از توسعه همه جانبه گردشگری تا اهمیت توسعه پایدار در قم

اعضای شورای برنامه ریزی و توسعه استان بر ضرورت توسعه همه جانبه گردشگری و توجه ویژه به توسعه پایدار در استان تأکید کردند.
از توسعه همه جانبه گردشگری تا اهمیت توسعه پایدار در قم
به گزارش عصرگمرک به نقل فارس از قم، رئیس دفتر وزارت امور خارجه در قم در نشست امروز شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به مطالعات اخیر توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در بخش های روستایی استان خاطر نشان کرد: بدیهی است محدودیت های آب در قم امکان توسعه کشاورزی، باغداری و دامداری را از استان سلب می کند و از این رو این موارد نمی تواند اولویتی برای استان باشد.
حمید مکارم با بیان این که گردشگری سلامت و مذهبی باید در قم جدی تر دیده شود اظهار کرد: آمارها نشان می دهد ۹۰ درصد اهالی کشور عراق در سفر به ایران حتما به قم می آیند، اما باید پرسید این افراد به جز زیارت در قم، امکان چه انتخاب هایی برای بازدید دارند.
وی افزود: بر این اساس، پیشنهاد جدی این است که ساخت رستوران ها، موضوع بوم گردی و همچنین گسترش مراکز اقامتی و تفریحی متناسب با شأن قم در اولویت دستور کار مدیریت استان قرار گیرد.
همچنین فرماندار قم در این نشست به ضرورت کاربردی بودن مطالعات توسعه اقتصادی و اشتغالزایی بویژه در بخش های روستایی استان توجه داد و یادآور شد: مطالعات انجام گرفته در این زمینه باید با تصمیم گیران و تصمیم سازان مناطق روستایی بویژه شوراهای روستایی در میان گذاشته شود.
مرتضی حیدری در عین حال یکی از معضلات توسعه روستایی را إعمال سلیقه هر یک از دستگاه ها در پهنه روستاها برشمرد و اذعان کرد: برخورداری از مطالعات جامع توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در بخش های روستایی می تواند مانع مهمی برای تحمیل ایده های متفرقه از سوی برخی دستگاه ها به این مناطق باشد.
وی در ادامه با اشاره به مطالعات آمایشی انجام شده در محدوده کلی استان و همچنین شهرستان های استان بیان داشت: لازم است تا مجموعه مطالعات انجام شده در زمینه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی مناطق روستایی استان به نحو مقتضی و به صورت مشاوره ای به اطلاع روستائیان رسانده شود.
فرماندار قم همچنین خواستار پیوند خوردن مطالعات مختلف انجام گرفته در زمینه های توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستاهای استان شد و گفت: پیوند بین این مطالعات می تواند سبب دگرگونی وضعیت روستاها و جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها باشد.
و اما رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم نیز در این نشست خواستار توجه مطالعات روستایی به پایداری منابع آب و خاک شد و گفت: لازم است تا اسناد بالادستی بخش کشاورزی هم در این مطالعات مورد توجه قرار گیرد.
عباس پورمیدانی سپس افزود: بیشتر مطالعات توسعه اقتصادی و اشتغالزایی بخش روستایی به مفهوم توسعه به صورت کمّی نظر دارد، در حالی که این مطالعات باید بیشتر بر مفهوم توسعه پایدار تمرکز داشته باشد.
 
https://asrgomrok.ir/vdcc.mqsa2bqx1la82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما