این روند همچنان و به طور پیوسته رو به رشد بوده است، به طوری که در سال 2008 میزان تولیدات علمی نمایه شده ایران در پایگاه تامسون رویترز به 17 هزار و 285 مدرک رسید.
بنابراین مثلث ایران- آذربایجان-ترکیه از نظر بحث ترانزیت میتوانند مکمل یکدیگر باشند و تجربه نشان داده است که کشورهایی که منافع اقتصادی بالایی داشته باشند از اعمال سیاستهای متخاصمانه علیه یکدیگر خودداری میکنند.
کریدور انرژی «چین_ایران_پاکستان_ترکیه_روسیه» دارای یک مفهوم راهبردی و اقتصادی است که با توجه به نزدیکی به آسیای مرکزی، پتانسیل گسترش شبکه را تا این منطقه خواهد داشت.
آمارها نشان میدهد در هفت ماهه امسال عمده کشورهای هدف صادرات کالاهای استان تهران، ۱۷ کشور بوده که ترکیه، عراق، افغانستان، پاکستان، امارات، ترکمنستان، هند، روسیه و قزاقستان جزو کشورهای اصلی هدف صادرات هستند و بیشترین صادرات در حوزه صنعت، بخش کشاورزی و صنایع غذایی، فرش دست بافت، معدن و پتروشیمی بوده است.
از گذشته ترکیه یکی از مقاصد صادراتی برق ایران و قرار بود که ایران از این طریق به بازار اروپا نیز متصل شود؛ هرچند در سال های اخیر این موضوع با وقفه مواجه شد اما اکنون مسیر رسیدن برق ایران از طریق ترکیه به اروپا هموار شده است.
طی نیمه نخست سال ۲۰۲۲ ایران ۲۷۲ میلیون تن کالا به ارزش حدود ۵۵۴ میلیون یورو به اتحادیه اروپا صادرات داشته که در مقایسه با مدت مشابه پارسال از نظر وزنی ۲۰ و از نظر ارزشی ۳۶ درصد رشد داشت.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه توافقات تجاری با اندونزی، پاکستان، ترکیه و ... در حال انجام و احیا است، گفت: با اصلاح روابط توانستیم ارز را با کمترین هزینه و بالاترین سرعت در منطقه مبادله کنیم.
با نزدیک شدن روزهای پایانی تابستان، بلیت پروازهای ترکیه هنوز به کمتر از ۱۰ میلیون تومان نرسیده است. آژانسداران ایرانی میگویند بازار سفر ایرانیها به ترکیه همچنان داغ است. هزینه سفر ترکیه بارها با سفر به مقاصد زیارتی مقایسه شده و حتی اظهارنظرهایی درباره اختصاص یارانه از سوی ترکیه به پروازهای مسیر ایران، مطرح شده است.
رئیس انجمن سرمایه گذاریهای مشترک ایرانی و خارجی اظهار داشت: ارتباط دولتمردان با خارج از کشور نسبت به گذشته گستردهتر شده و به عنوان مثال حضور چینیها در ایران پررنگ تر شده که پیش از این، شاهد چنین مسئلهای نبودیم.
سخنگوی گمرک گفت: صادرات ایران به ترکیه در بهار امسال با سه میلیون و ۷۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار، در همسنجی با پارسال با رشد ۳۶۳ درصدی در وزن و ۱۹۲ درصدی در ارزش است.
صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد 1.7 تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است و بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه، اسپانیا، سوئد، عربستان قرار گرفته است.
برای اولین بار قطار ترانزیتی ریلی قزاقستان-ترکمنستان-ایران-ترکیه حامل محموله کانتینری گوگرد قزاقستان از مرز اینچه برون وارد کشور شده و به زودی به تهران خواهد رسید.