تلاش برای ساخت نیروگاهی یکهزار و ۴۰۰ مگاواتی در منطقه سیریک استان هرمزگان گرچه از سال ۱۳۹۵ دنبال شد، اما با توقف مواجه شد. اکنون و پس از سفر رییسجمهوری کشورمان به روسیه و اختصاص خط اعتباری مورد نیاز از سوی آن کشور، عملیات احداث سرعت خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، زمزمههای احداث نیروگاه یکهزار و ۴۰۰ مگاواتی برای کمک به افزایش ظرفیت برق کشورمان از سال ۱۳۹۳ مطرح و از همان ابتدا مقرر شد ساخت این نیروگاه با استفاده از کمکهای مالی دولت روسیه به سرانجام برسد.
با این حال فعالیت رسمی برای احداث آن از اواخر سال ۱۳۹۵ و در زمان وزارت حمید چیتچیان بهعنوان وزیر وقت نیروی دولت یازدهم با روسیه امضا و پس از کلنگزنی مقرر شد تا نیروگاه یکهزار و ۴۰۰ مگاواتی (در قالب چهار واحد ۳۵۰ مگاواتی بخار) سیریک هرمزگان با خط اعتباری روسیه احداث شود.
بهنام خائفینژاد، مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، چندی پیش درباره ساخت نیروگاه یکهزار و ۴۰۰ مگاواتی سیریک استان هرمزگان با استفاده از وام دولت روسیه، افزود: فرآیند اخذ وام دولتی از کشور روسیه برای اجرای پروژههای زیربنایی از اواسط سال ۱۳۹۵ آغاز شد و در لایحه اصلاحیه بودجه همان سال دولت وقت موضوع اخذ پنج میلیارد یورو وام دولتی از کشور روسیه را درخواست و با تایید مجلس این موضوع مصوب شد.
وی ادامهداد: در نهایت با توجه به مطالعات بار و نیاز شبکه برق کشور و همچنین ضرورت توجه به ایجاد زیرساختها برای توسعه سواحل مکران و امکان ارتباط الکتریکی با کشور عمان، پروژه احداث نیروگاه بخار یکهزار و ۴۰۰ مگاواتی سیریک در مجموعه وزارت نیرو تعریف شد و اجرای آن در دستور کار شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی قرار گرفت. با هماهنگیهای انجام شده پروژه بهطور رسمی عملیاتی شد
مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ادامهداد: با توجه به حساسیت و اهمیت موضوع و با پیگیریهای انجام شده و هماهنگی با سایر دستگاههای مرتبط در بدنه دولت از جمله وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت صمت، بانک مرکزی، همه مجوزهای لازم برای این پروژه اخذ و در نهایت با فعال شدن اعتبار اسنادی مربوط در مهرماه سال جاری پروژه بهطور رسمی عملیاتی شد.
خائفینژاد در باره سهم بخش داخلی از اجرای پروژه سیریک، اظهار داشت: مطابق با عرف قراردادهای تامین مالی در عرصه جهانی جهت اجرای دستکم ۳۰ درصد از بهای پروژه معادل ۴۲۰ میلیون یورو باید از ظرفیت شرکتهای ایرانی واجد شرایط استفاده شود که این موضوع در کمیسیون های تخصصی مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به تصویب هیات وزیران و شورای اقتصاد نیز رسیده است.
مجری طرح نیروگاههای بخار شرکت مادرتخصصی برق حرارتی بیان داشت: فهرست مورد تایید سازندگان تجهیزات که در قرارداد تجاری ذکر شده در بخشهای اجرایی نیز همه خدمات از طریق پیمانکاران ایرانی تامین خواهد شد.
تازه ترین اظهار نظر در باره روند ساخت این نیروگاه توسط وزیر اقتصاد کشورمان مطرح شده است. وی اعلام کرد که در مدت کوتاهی پس از سفر رئیسجمهوری به روسیه، این کشور چند روز قبل به طور رسمی خط اعتباری ساخت نیروگاه سیریک را تخصیص داد. دستاوردهای سفر رئیسجمهوری به روسیه
سید احسان خاندوزی در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه هفته گذشته تهران، گفت: دستاوردهای سفر رئیسجمهوری به روسیه، بسیار سریع در حال تحقق است؛ به طوری که نخستین بخش از خط اعتباری برای نیروگاه سیریک توسط روسیه تخصیص داده شد و این کشور سه روز پیش بهطور رسمی این موضوع را اجرا کرد.
تامین خط اعتباری برای ساخت نیروگاه سیریک از دولت قبل مطرح بود اما پیگیری نشد. در همین زمینه، توافقنامهای در اواخر سال ۱۳۹۵ و در زمان وزارت حمید چیتچیان به عنوان وزیر نیروی دولت یازدهم با روسیه امضاء شد و پس از کلنگ زنی مقرر شد تا نیروگاه ۱۴۰۰ مگاواتی(چهار واحد ۳۵۰ مگاواتی بخار) سیریک هرمزگان با خط اعتباری روسیه به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار احداث شود.
اکنون و با پیگیری رییس جمهوری کشورمان در سفر اخیر به روسیه به زودی عملیات احداث این نیروگاه با سرعت بیشتری پیگیری خواهد شد و یک هزار و ۴۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشورمان افزوده خواهد شد.
برخی کارشناسان اعتقاد دارند این همکاری ایران و روسیه سرآغاز طرح های بزرگ تری در آینده نزدیک است که می تواند رونق و شکوفایی برای ایران به همراه داشته باشد.
انتهای پیام/.