کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: دولت اگر در ساخت مسکن تصدیگری را اجرا کند، موفق نخواهد شد؛ باید از راهکارهای واگذاری به تعاونیهای مردمی نیز کمک بگیرد تا در این مسیر موفقتر عمل کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، حمیدرضا آرامی کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به موانع اجرای ساخت ۴ میلیون مسکن طی ۴ سال دولت سیزدهم، گفت: دو مانع اصلی که سد راه اجرای ساخت طرح ۴ میلیون نهضت ملی مسکن هستند تأمین منابع برای ساخت و تأمین زمین است.
کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در ادامه تصریح کرد: تأمین منبع ۴ میلیون مسکن در ازای ارائه ۴ میلیون وام به متقاضیان واجد شرایط میتواند راه کار برون رفت از این شرایط باشد البته بانکها در قانون جهش تولید مسکن به خوبی به تکالیف خودشان عمل نکردند.
این کارشناس در ادامه تاکید کرد: تأمین زمین یک مانع جدی در راستای ساخت و ساز مسکن محسوب میشود و برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی نیازمند ۲۰۰ هزار هکتار زمین هستیم که باید از سوی دولت تأمین شود که متأسفانه زمین به اندازه نیاز برای طرح نهضت ملی مسکن واگذار نشده است.
وی گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن نهادها و ارگانهای که دارای زمین مازاد هستند مکلف شوند این زمینهها را در اختیار وزارتخانه راه و شهرسازی قرار دهند که البته این دستگاهها نیز طبق وظیفه خود عمل نکردند.
آرامی تاکید کرد: البته کند عمل کردن مدیران استانی در راستای مکانیابی و معرفی زمین را نیز نباید نادیده گرفت که به چه میزان ظرفیت خالی زمین برای ساخت و اجرای طرح نهضت ملی مسکن وجود دارد.
کارشناس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تاکید کرد: دولت اگر در ساخت واحدهای مسکونی تصدیگری را اجرا کند قطعاً موفق نخواهد شد درصورتی که باید به دنبال برون سپاری و واگذاری زمین به مردم و تعاونیهای مردمی نیز بود تا در اجرای این مسیر موفقتر پیش رود.
این کارشناس حوزه مسکن گفت: البته کشور ما تجربههای موفقی نیز در واگذاری زمین به مردم دارد، زمانی که این روند در کشور اجرا شد ساخت و ساز خانه در کشور سرعت گرفت و نتیجه مطلوبی داشت.
آرامی اظهار کرد: دولت در آینده نهچندان دور با انبوهی از واحدهای مسکونی نیمه کاره مواجه خواهد شد زیرا پیمانکار به دلیل نداشتن موجودی این مسکنها را نیمه کاره رها کرده است.
وی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت این است که قیمت وام هم بالا است و مردم نمیتوانند از عهده اقساطش برآیند که باید در این خصوص نیز راه کاری اندیشیده شود.
انتهای پیام/.