plusresetminus
رییس سازمان بورس و واراق بهادار اظهار داشت: مسئله شفافیت بازار بورس کالا منافع بازار را به دنبال دارد و در همین روزها در بورس دو محصول ایران خودرو بر روی تابلو رفته و عرضه می‌شود.
دو محصول ایران خودرو در بورس/۲۰درصد نقدینگی در قرعه‌کشی خودرو
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، نشست کیمیسون بازار پول و سرمایه اتاق  بازرگانی ایران، امروز صبح با حضور دکتر مجید عشقی در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
در این نشست که با محوریت چال‌شهای بورس کالا و بازار گردان ها برگزار شد، در ابتدا خبرنگاران و فعالان عرصه بورس مسائلی را مطرح کردند که مشروح مهمترین آن ها در ادامه می‌آید: حضور خودروها در بورس کالا یکی از مسائلی بود که موردتوجه فعالان عرصه بازارگردانی قرار گرفت و از آن به رغم اندک بودن و شکل گیری مقاومت‌ها برای عرضه، تقدیر و تشکر شد.
موضوع دیگر که موردتوجه قرار گرفت، مبنای توسعه بورس یک کشور بود که به اعتقاد یکی از سبدگردانان به توسعه بورس کالا در کشورهای مختلف نظیر هیئت تجاری شیکاگو در سال 1848 و یا شکل گیری بورس لندن با پایه گذاری توسعه تجارت فلزات بود که از قضا در ایران نیز چنین ظرفیت هایی در تولیداتی نظیر روی، مس و اوره پیدا می‌شود و به عنوان مثال ما باید بورس پالم مالزی را الگوی خود قرار دهیم و آن را مهندسی معکوس کنیم.
موضوع دیگری که از سوی فعالان عرصه بازارگردانی به آن توجه شد، مسئله شفافیت و حضور الگوریتم ها بود که با حضور این الگوریتم‌ها نظارت بر بازار به گونه مناسب تری شکل می‌گیرد.در پایان نیز به مضرات قیمت گذاری دستوری اشاره شد .
پس از انجام این صحبت‌ها از سوی افراد حقیقی و حقوقی، مجید عشقی ( رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار) در خصوص انتظارات و پیشنهادهای فعالان عرصه بورس گفت: بحث های زیادی پیش آمد که نیاز به کارشناسی دارد زیرا نظرات موافق و مخالف زیادی در خصوص صحبت‌های گفته شده در همین جمع وجود دارد که نیاز به چکش کاری برای تصمیم گیری در خصوص آن‌ها داریم زیرا من در تمام سطوح معامله گری بورس و فرابورس بودم و به مسائل آشنا هستم .
وی در ادامه در ارتباط با مسائل گفته شده در خصوص بورس‌های کالایی که ابتدای جلسه مطرح شد، گفت: این صحبت ها نشان می‌دهد که در جایگاه خوبی هستیم و در سیر توسعه قرار گرفتیم؛ به عنوان مثال بخش عمده ( 90 درصد) پتروشیمی داخل در بورس کالا قرار دارد. فلزات و سیمان نیز سامان جدیدی به خودگرفته‌اند. همچنین اصلاح قیمت ها صورت گرفته که البته با مقاومت های بسیاری همان طور که گفته شد.
وی افزود: مسئله شفافیت بازار بورس کالا منافع بازار را به دنبال دارد و در همین روزها در بورس دو محصول ایران خودرو بر روی تابلو رفته و عرضه می‌شود و به عبارتی این مسیری بی بازگشت علی رغم مقاومت‌ها است.
وی ادامه داد: بحثی که به آن اشاره کوچکی شد که ما در آن مشابهش را نیز داریم، پالم مالزی است که زعفران در ایران است و ما زنجیره کامل آن شامل معامله فیزیکی، گواهی سپرده، گواهی آپشن و صندوق های کالایی را طی کردیم.
رئیس سازمان بورس در ارتباط با بحث بازارگردانی گفت: بازارگردانی باید سودآور باشد و باید اصلاحاتی صورت گیرد و از میان همین فعالان امکان تشکیل کارگروه‌هایی برای تصمیم گیری وجود دارد.
عشقی در خصوص بحث مضرات قیمت گذاری دستوری گفت: این موضوع از موانع توسعه است و تا یک جایی می‌شود با زیان انباشته ساخت؛ زمانی که ما زیان انباشته ای معادل 120 واحد داشته باشیم که به 300 واحد برسد، باید چه کنیم؟ این روند و ادامه آن سبب فروپاشی سیستم می‌شود و باید اصلاح شود.
معضل دیگری که وی به آن اشاره کرد، پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه در زمینه خودرو و بویژه قرعه کشی خودرو بودو ادامه داد: چرا باید در هر دوره قرعه کشی ایران خودرو 6 میلیون فرد حضور پیدا کند که 1200 هزار میلیارد تومان نقدینگی می‌شود که 20 درصد نقدینگی کل کشور است.
این مسئول در خصوص مشکلات زیرساختی بازار بورس در زمینه آی تی مشکلات را پذیرفت اما گفت: چرا سازمان بورس باید متولی این موضوع شود؟ جریان سیستم با معاملات الگوریتمی به کل تغییر نمی‌کند و نظارت بازار مخل بازار نیست. بدون معاملات الگوریتمی نمی‌شود ادامه داد و در بعضی موارد امکان نظارت دستی بر بازار وجود ندارد.
عشقی در پایان در خصوص مجازات‌های عهدشکنان در زمینه بازراگردانی گفت: برخوردها متفاوت است و شرایط ناشران را هم در نظر می‌گیریم. در بحث نظارت بر بازار و ناظران تصور صحیح و منطبق بر واقعیتی وجود ندارد.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcb.9baurhbgziupr.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما