plusresetminus
صاحبان بوم‌گردی‌های خراسان جنوبی که با امید و آرزو قدم در این مسیر گذاشته بودند، حالا از عدم اجرایی شدن قول‌ها و وعده‌های داده شده در روزهای کرونایی برای حمایت از بوم‌گردی‌های گلایه دارند.
صاحبان بوم‌گردی‌ خراسان جنوبی از وعده‌های اجرا نشده گلایه دارند
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک،‌ کرونا به بسیاری از کسب و کارهای مرتبط با گردشگری آسیب زد و با شیوع این ویروس سایه رکود بر فعالیت‌های آنان حاکم شد. یکی از این کسب و کارها اقامتگاه‌های بوم‌گردی هستند که در دو سال کرونا درآمدهای آنان به شدت پایین آمد و حتی کار برخی از آنان را به تعطیلی کشاند.
آنهایی که با امید و آرزو قدم در این مسیر گذاشته بودند، حالا از عدم اجرایی شدن قول‌ها و وعده‌های داده شده در روزهای کرونایی برای حمایت از بوم‌گردی‌های گلایه دارند.
کریم ضرابی که حدود 5 سال و نیم قبل در روستای کریت شهرستان طبس یک اقامتگاه بوم‌گردی راه اندازی کرده، می‌گوید: میزان پذیرش مهمان در بوم‌گردی طی دو سال قبل که شیوع کرونا اکنون تقریبا به صفر رسیده است.
مدیر اقامتگاه بوم‌گردی نخل و نرگس بیان‌کرد: ما تنها در نوروز 99 آن هم به صورت بسیار محدود و با 50 درصد ظرفیت پذیرش مهمان داشتیم و به طور کلی آسیب‌های اقتصادی زیادی گریبان متولیان اقامتگاه‌ها بوم‌گردی را گرفت.
حمایت خاصی از بوم‌گردی نشد
ضرابی ادامه‌داد: علی رغم آسیب‌های اقتصادی، هیچ حمایت خاص و ویژه‌ای از صاحبان بوم‌گردی‌ها نشد و تسهیلاتی که ارائه کردند، هم 18 درصد بود!! که در هر بانکی با سود 18 درصد می‌توانی تسهیلات دریافتی کنی و حمایت محسوب نمی‌شود.
وی با اشاره به اینکه حتی اقساط وامی را که برای راه‌اندازی بوم‌گردی گرفته بودیم را نیز به تعویق نینداختند، افزود: همه این موارد باعث شد، روزهای کرونایی را با سختی مضاعفی بگذرانیم.
وی درباره راهکارهای بازگشت دوباره رونق به بوم‌گردی‌ها اظهارکرد: به نظر من در وهله اول اگر در سایر روزهای هفته کارمندان یکی – دو ساعت بیشتر سرکار حاضر باشند و پنج شنبه‌ها تعطیل شوند، در رونق گردشگری مؤثر خواهد بود.
مکان‌هایی بدون مجوز پذیرش مهمان دارند
مدیر اقامتگاه بوم‌گردی نخل و نرگس اظهارکرد: یکی دیگر از موضوعاتی که می‌تواند، به رونق بوم‌گردی‌ها به ویژه در طبس کمک کند، برخورد با اقامتگاه‌ها و مکان‌هایی است که بدون مجوز، پذیرش مهمان دارند که این موضوع در اطراف امام زاده حسین بن موسی الکاظم(ع) طبس نیز دیده می‌شود.
ضرابی افزود: مهمان‌سراهای ادارات نیز با ورود به موضوع پذیرش مهمان به کار بوم‌گردی‌ها و سایر اقامتگاه‌های رسمی آسیب زده‌اند.
فرهاد ثریا، مسئول اقامتگاه بوم‌گردی خانه علوی نیز با بیان اینکه راه اندازی این بوم‌گردی را از پنج سال قبل با علاقه شخصی و تشویق‌های میراث فرهنگی در خوسف راه‌اندازی کرده، گفت: البته به نظر من باید برای راه‌اندازی خانه‌های بوم‌گردی در هر شهرستان ارزیابی‌های اقتصادی گردشگری صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در اصل، قرار بود، تور وارد خراسان‌جنوبی شود و در برنامه خراسان‌جنوبی‌گردی، شبی را نیز مهمان ما در خوسف و در اقامتگاه‌های بوم‌گردی باشند، اظهارکرد: البته سهم ما از مهمانانِ تورها، بسیار کم بود که این مسئله نیز دلایل عدیده‌ای دارد.
چرایی پایین بودن جذب گردشگر در خراسان‌جنوبی
ثریا بیان‌کرد: براساس آنچه کارشناسان و به قول معروف تور لیدرها می‌گویند، هزینه آوردن تور به خراسان‌جنوبی بیش از دیگر از استان‌های کشور است که این مسئله بر جذب گردشگر به استان تأثیرگذار است.
این فعال حوزه گردشگری با بیان اینکه مسافت خراسان‌جنوبی از مرکز کشور نیز بر جذب توریست تأثیر دارد، گفت: به عنوان مثال ما چهار روز تعطیلی داریم و طبیعی است که اگر یک مسافر در مرکز کشور قصد سفر به مناطق کویری و استفاده از ظرفیت‌های کویر داشته باشد، به جای طی کردن مسافت طولانی و آمدن به خراسان‌جنوبی به کاشان و امثالهم می‌رود.
ثریا در زمینه تأثیر کرونا بر فعالیت اقامتگاه‌های بوم‌گردی و فعالان گردشگری یادآور شد: حال ما شبیه آدمی است که لب چاهی سرگیجه داشته و با آمدن ویروس کرونا این فرد درحال سرگیجه در لبه چاه را به داخل چاه انداخت.
دریافت اقساط تسهیلات به تعویق و تأخیر نیفتاد
وی با بیان اینکه مدت دو سال است که اقامتگاه بوم‌گردی خود را تعطیل کرده‌ام، گفت: متأسفانه متولیان امر حاضر نشدند دریافت اقساط وام صندوق کارآفرینی امید را که برای راه‌اندازی اقامتگاه بوم‌گردی داده بودند، به تعویق و تأخیر بیندازند درحالی که در دو سال کرونا ما هیچ درآمدی نداشتیم.
متولی اقامتگاه بوم‌گردی خانه علوی با اشاره به اینکه اخلاق و طرز تفکر برخی از مدیران استان و نگاهشان به حوزه گردشگری نیز مشکلاتی را برای ما ایجاد می‌کند، اظهارکرد: اگر شیب ابتلاء کرونا به سمت سرازیری باشد، احتمال دارد که وضعیت بوم‌گردی‌ها اندکی بهبودی پیدا کند.
 حسین باقری، مدیر اقامتگاه بوم‌گردی سراچه که در روستای اسفهک در مسیر جاده طبس- دیهوک قرار دارد، گفت: من از حدود سال‌های 93 و 94 کار مرمت بنای اختصاص یافته برای بوم‌گردی را به اتمام رساندم.
وی با اشاره به اینکه در سال 95 تسهیلاتی برای مرمت بنا گرفتم، بیان‌کرد: بازپرداخت این تسهیلات 5 ساله بود و در ایام شیوع کرونا تنها در سه ماه اول آن را امهال کردند، ولی بعد از آن دیگر خبری از حمایت و امهال نشد.
قول‌هایی که اجرایی نشد
فعال حوزه گردشگری در شهرستان طبس با اشاره به اینکه به محض قرمز شدن وضعیت شهرستان طبس به ما نامه می‌زدند که نباید پذیرش مهمان داشته باشید، افزود: در کنار این تعطیلی قول حمایت می‌دادند، ولی در عمل خبری از حمایت نشد.
باقری در زمینه میزان پذیرش مهمان برای اقامتگاه بوم‌گردی در ایام شیوع کرونا گفت: تابستان به واسطه گرمی شدید هوا فصل مهمان پذیری طبس نیست و ما معمولا از مهرماه تا اردیبهشت برای پذیرش مهمان برنامه‌ریزی می‌کنیم.
تنها با 25 درصد ظرفیت پذیرش مهمان
وی اظهارکرد: در پاییز و زمستان 99 و بهار 1400 به واسطه نارنجی بودن وضعیت شهرستان طبس اجازه پذیرش مهمان با 30 درصد ظرفیت داده شد که ما بین 20 تا 25 درصد جمعیت پذیرش مهمان داشتیم.
مدیر اقامتگاه بوم‌گردی سراچه در زمینه راهکارهای بازگشت رونق به اقامتگاه‌های بوم‌گردی گفت: اگر به ما مجوز بدهند، می‌توانیم در پذیرش مهمان رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی را در راستای تأمین سلامت مردم داشته باشیم.
باقری یادآور شد: برداشت من این است که از نظر پذیرش مهمان در پاییز و زمستان پیش‌رو وضعیت بهتری داشته باشیم.
هرچند صاحبان بوم‌گردی‌ها امیدوار هستند، با واکسیناسیون بخش زیادی از جامعه و کنترل ویروس کرونا رونق به بوم‌گردی‌ها برگردد، ولی باید برای جبران خسارتی که در این ایام متحمل شدند و حمایت بیشتر از این بخش تدبیری اندیشید.
انتهای پیام/.
 
https://asrgomrok.ir/vdcc.xqsa2bq0ela82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما