معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ایدههای نوآورانه و شرکتهای خلاق که در گردشگری زمین فعالیت دارند، حمایت میکند تا ظرفیتهای نهفته این حوزه شکوفا شود.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، محمدرضا اسپهبد، مشاور طرح توسعه فناوریهای زمینشناسی و معدن معاونت علمی و فناوری به حمایت از ایدهها و شرکتهای خلاق برای توسعه گردشگری زمین اشاره کرد و گفت: در فراخوان دائمی که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اعلام شد، شرکتهای دانشبنیان و خلاق که بتوانند با استفاده از ظرفیتهای جغرافیایی و پهنههای سرزمینی کشور، اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کنند، مورد حمایت قرار میگیرند.
ظهور گردشگری زمینشناسی و معدن
گردشگری زمینشناختی، مفهوم نوآورانه و نسبتا نوظهوری است که در تعامل میان دو حوزه فناوریهای زمین و حوزه گردشگری، برای کشورهای توسعهیافته به یک محور اصلی در درآمدزایی تبدیل شده است.
اسپهبد، با بیان این مطلب، از توجه به معیارهای توپوگرافیک و ریختشناسی سرزمینی ایران برای ایجاد کسبوکارهای خلاق و نوپا گفت و ادامه داد: گردشگری زمین با فناوریها پیوند خورده و تنوع مورفولوژیک ایران در سرتاسر کشور، قابلیتی ویژه را به پژوهشگران، ایدهپردازان و شرکتهای دانشبنیان و فناور داده تا صنعت بوم گردشگری را به شکلی فناورانه گسترش دهند و زمینهساز صادرات خدمات گردشگری زمین شوند.
گردشگری زمین و خلق ارزش افزوده
اسپهبد با بیان اینکه گردشگری زمین فراتر از گردشگری جغرافیایی است و فناوری را برای توسعه کسبوکارهای ارزشآفرین این حوزه بهکار میبندد، ادامه داد: گردشگری زمینشناسی با گردشگری جغرافیایی متفاوت است و بر روی پدیدههای فناورانه زمینشناختی و معدنی تمرکز دارد.
وی با اشاره به ظرفیتهای نهفته پدیدههای بارز زمینشناختی ایران بهعنوان فرصتی برای رونق اقتصاد دانشبنیان و خلاق گردشگری زمین گفت: ایران در مرکزیت چندین پدیده بارز و شناخته شده در حوزه گردشگری زمین قرار گرفته است. این میراث ارزشمند اکنون با مدیریت دقیق و مستمر میتواند، ضمن تولید ثروت، برای سالیان متمادی ماندگار شود.
حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق فعال در گردشگری زمین
وی با بیان اینکه فناوری علاوه بر شناخت و معرفی پدیدههای بارز گردشگری زمین به حفظ آنها نیز کمک میکند، افزود: تفاوت عمده گردشگری زمینشناختی و جغرافیایی این است که میتوان با کنار گذاشتن روشهای سنتی و مرسوم توریسم، شکل تازهای از گردشگری را ارائه کرد؛ رویههایی که ضمن حفاظت از پهنههای حساس و عرصههای آسیبپذیر، بعد زمان و مسافت را از این صنعت حذف میکند.
به گفته اسپهبد، ارائه خدمات گردشگری زمین با از ابزارهای هوشمند و مبتنی بر فناوری، میتواند گردشگری زمین از راه دور و گردشگری با استفاده از واقعیت مجازی را توسعه دهد. در توسعه این فناوریها معاونت علمی و فناوری و طرح توسعه فناوریهای زمینشناسی و معدن آماده است تا از شرکتهای دانشبنیان و خلاقی که خدمات و محصولات هوشمندسازی گردشگری زمین را ارائه دهند، حمایت میکند.
ایجاد ناحیه نوآوری و فناوری زمین و معدن
وی با اشاره به اینکه علاوه بر پدیدههای زمینشناسی، دیگر حوزههای مرتبط نیز ظرفیت پیوستن به گردشگری زمین برخوردارند، ادامه داد: در این شاخه از فناوریهای زمین، میتوان به بهرهگیری از آثار جذاب تاریخی، بومشناختی، باستانی و میراث فرهنگی نیز پرداخت. حوزههایی که گردشگری زمین را با گردشگری تاریخی، فرهنگی، سلامت و هنر نیز پیوند میدهد که هرککدام با استفاده از پتانسیلهای نهفته سرزمینی ایران میتوانند در سطح منطقهای و بینالمللی به یک منبع درآمد پایدار و افزایش سهم فناوری از تولید ناخالص ملی تبدیل شوند.
وی، توسعه گردشگری پایدار را یکی از اولویتهای این طرح دانست و گفت: در طرح جامع توسعه اقتصادی زمین و معدن، نگاه از اکتشاف و استحصال سنتی برداشته شده و شناخت زمین از منظر فناورانه در اولویت قرار دارد. همچنین ایجاد ناحیه نواوری و فناوریهای زمینشناسی و معدن، از دیگر طرحهای مورد توجهی است که میتواند، به ایجاد اقتصاد مولد و رو به پیشرفت در این فناوری بیانجامد.
انتهای پیام/.