پروژههایی که دچار مسائل محلی نشده باشد در مراحل مختلف پیشرفت اعم از سفتکاری و اتمام اسکلت قرار دارد. ولی بعضا اختلاف نظرهای منطقهای مثل کند بودن روند صدور پروانه ساختمانی وجود دارد.
به گزارش نفت آرا به نقل رویداد24، معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار واحد اقدام ملی مسکن برنامهریزی شده است گفت: یکی از مشکلات پروژهها تاخیر در روند صدور پروانههای ساختمانی است.
محمود محمودزاده در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح اقدام ملی مسکن در برنامه است که ۵۳۴ هزار واحد آن از مرحله خاکبرداری عبور کرده است. هرکدام از پروژهها نیز به نتیجه اجرایی برسد رسانهای و اعلام میشود. در بخشهایی هم که تاخیر ایجاد میشود موضوع به اطلاع میرسد.
وی افزود: با وجود مشکلاتی که وجود دارد پروژهها به مرحله اجرا رسیده است. از جمله این مسائل میتوان به تاخیر در صدور پروانه ساختمانی در بعضی مناطق اشاره کرد. در برخی شهرها مدتهاست منتظر صدور پروانه ساخت توسط شهرداریها هستیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تمامی پروژههای اقدام ملی رصد و در حل مشکلات آن تلاش میشود گفت: پروژههایی که دچار مسائل محلی نشده باشد در مراحل مختلف پیشرفت اعم از سفتکاری و اتمام اسکلت قرار دارد. ولی بعضا اختلاف نظرهای منطقهای مثل کند بودن روند صدور پروانه ساختمانی وجود دارد.
محمودزاده درباره تاثیر افزایش قیمت سیمان و فولاد بر پروژههای اقدام ملی در هفتههای اخیر گفت: قطعا در روزهای آینده با وصل شدن برق کارخانجات قیمت نهادههای ساختمانی پایین میآید. از طرف دیگر ما تفاهمنامهای با وزارت صمت داریم که به طور مشخص برای پروژههای حمایتی سهمیه مصالح ساختمانی اختصاص یابد. این موضوع به کاهش قیمت تمام شده واحدهای اقدام ملی مسکن کمک میکند.
وی در عین حال گفت: حتما کاهش عرضه سیمان و فولاد بر سرعت کارها در پروژه اقدام ملی تاثیر میگذارد، ولی این مشکلات چندان طول نخواهد کشید. معمولا هم ذخایر کارگاهها صفر نیست. این بدین مفهوم نیست که تا دو سه هفته کارها با صد در صد ظرفیت جلو میرود؛ زیرا طبیعی است که هر شوکی در بازار مصالح وارد شود در بخش ساختمان تاثیر میگذارد.
مسکن ملی در یک نگاه
شهریوماه ۱۳۹۸ طرح اقدام ملی مسکن با حضور رییس جمهور کلنگزنی شد و ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ ثبت نام از متقاضیان در چهار استان آغاز و سپس به دیگر استانها تسری پیدا کرد. ابتدا برای این پروژه ۴۰۰ هزار واحد تعریف شد که هماکنون ۵۳۴ هزار واحد در مرحله اجرا قرار دارد. در پنج مرحله ثبت نام این طرح در سامانه اقدام ملی به نشانی tem.mrud.ir مجموعا ۲.۲ میلیون نفر نامنویسی کردند که ۵۳۰ هزار خانه اولی مشمول این طرح قرار گرفتند. تا کنون دو مرحله افتتاح صورت گرفته که روز یکم آبان ماه ۱۳۹۹ تعداد ۱۱ هزار و ۵۶۰ واحد و روز ۲۱ تیر ۱۴۰۰ تعداد ۲۸ هزار و ۵۱۸ واحد جمعا ۴۰ هزار و ۷۸ واحد به بهرهبرداری رسیده است.
وام این پروژه از طریق آورده متقاضیان و وام بانکی پیش میرود. از ابتدا تسهیلات این طرح ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۱۸ درصد بود که به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافته است. آورده متقاضیان در مرحله اول حدود ۴۰ میلیون تومان است. میانگین قیمت این واحدها در کل کشور طبق شاخص سازمان برنامه و بودجه در سه ماهه دوم سال ۱۳۹۹ متری ۲.۸ میلیون تومان است که البته بر اساس آخرین محاسبات اداره کل راه و شهرسازی استان تهران به ۳.۷ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است.