دبیر انجمن صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی ایران گفت: هرچند تنشها بین ایران و آذربایجان رو به کاهش بوده و هست و دیدار در حاشیه جلسه شانگهای قدری روابط را تلطیف کرده که این موضوع به توسعه روابط میانجامد، اما هنوز منجر به حضور شرکتهای پیمانکار فنی مهندسی در آذربایجان نشده است.
عضو اتاق ایران و روسیه گفت: برای فعالسازی کریدور شمال_جنوب، مورد نخست تامین و تجهیز زیرساخت ها و مورد دوم کاهش هزینه ها از سوی راه آهن و سازمان بنادر است.
عضو هیات مدیره اتاق بازرگانی ایران و امارات گفت: ایران باید به نقش محوری خود در تجارت با کشورهای همسایه برگردد راهی نیست جز اینکه بر توسعه تجارت و صادرات با این کشورها تامل شود.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر از انرژیهای نو بهرهمند شویم و از نیروگاههای با راندمان بالا برق تولید کنیم یک استراتژی معقول است، اما اگر انتقال برق از شبکههای فعلی صورت گیرد و با توجه به بعد مسافت فعلی 20 درصد از برق افت میکند و این بیشتر به ضرر کشور است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی بر لزوم آمادگی کامل همه واحدهای دریایی، بندری و مهندسی، جهت ارائه خدمات و تسهیل فعالیتهای بازرگانی و پشتیبانی تجاری، در سال جاری، تاکید کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ تمامی طرحها و پروژههای عمرانی، تجهیزاتی و سرمایهگذاری، بر اساس برنامه و بودجه مصوب، پیگیری و اجرا خواهد شد.
علیرغم پتانسیل بزرگ پروژه کریدور ریلی پنج ملت و نقش مهم آن در ترانزیت کالاهای چینی به اروپا، مشکلاتی بر سر راه اتصال ریلی به ایران وجود دارد که منجر به تاخیر در راه اندازی این کریدور شده است.
از آن جایی که سیاست همسایگی مطرح شده از سوی دولت سیزدهم، با تمرکز بر حوزه شرق و آسیا پیش خواهد رفت، انتظار می رود که روابط تهران و عشق آباد با وجود پنج سال چالش، به رشد مطلوب دست یابد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از اعزام 23 شرکت تولیدی-صادراتی به آلمان به منظور ارائه کمک حرفهای به بخش خصوصی و در جهت صادرات به بازار این کشور از سوی این سازمان خبر داد.
دولت نوپای پاکستان نیز به تقویت روابط مستحکم با کشورهای همسایه به عنوان عنصر اجتناب ناپذیر سیاست خارجی خود نگاه میکند که در این میان تهران به عنوان همسایه تاثیرگذار، از اهمیت بالایی برخوردار است.
یک رسانه هندی نوشت، طی هفته گذشته، دهها کانتینر مملو از برنج، چای، قهوه و غذاهای دریایی از مبدا هند و از طریق بنادر گرجستان به روسیه ارسال شدهاند و میتوان گفت که هندوستان مسیر دسترسی دریایی جایگزین برای ارسال محمولههای تجاری به سمت روسیه را پیدا کرده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و برزیل گفت: ما قولهایی در گذشته دادیم که میزان صادراتمان به برزیل را به بیش یک میلیارد دلار برسانیم و پیشبینی میکنیم به زودی این اتفاق محقق شود. اکنون کار عملی آن انجام شده و هفته آینده کشتیهای آن میرسند
یک کارشناس مسائل اقتصاد ایران گفت: بدهی خارجی سرانه برای هر ایرانی حدود 100 دلار است که رقم بسیار پائینی محسوب میشود، این رقم درآمریکا 74 هزار دلار است.