تحریمهای گسترده علیه روسها و خارج از دسترس شدن کریدور شمالی (راه آهن سراسری روسیه-ترانس سیبریا ریل وی)، ظرفیت خط ریل بین آسیا و اروپا به شدت کاهش یافته و فشار زیادی متوجه دالان میانی است تا کالا و کانتینرها را از طریق راه آهن چین، قزاقستان، دریای خزر (بین آکتائو و باکو)، جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه به اروپا برساند و به تقاضای زمین مانده در ...
وزارت بازرگانی پاکستان در اقدام نهایی برای تقویت تجارت دوجانبه با جمهوری اسلامی ایران قانون و ضوابط عملیاتی کردن «سازوکار تهاتر» میان دو کشور را صادر کرد.
سخنگوی گمرک گفت: در 11ماهه امسال، 48میلیون و 903هزار تن کالا به ارزش 32میلیارد و 712میلیون دلار بین ایران و اعضای شانگهای تبادل شد که نسبت به مدت مشابه 31درصد در ارزش تجارت و 41درصد در صادرات رشد داشته است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه همه عوامل برای اینکه ایران به «هاب» منطقهای ترانزیت دیتا تبدیل شود، فراهم است، گفت: با اجرای این طرح، پایداری خدمات ترانزیت کشور و سهم ما از ترانزیت ارتباطات در منطقه افزایش و شرایط رقابتی برای ارائه خدمات ترانزیت دیتا بـه کشورهای همسایه بهبود خواهد یافت.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ادامهدار شدن جنگ روسیه و اوکراین از یک طرف و امضای توافق برجام از سوی دیگر همچنین تحریم اروپا علیه روسیه، فرصت طلایی برای رشد بازار سهام ایران را فراهم میسازد.
یک کارشناس اقتصادی اظهار داشت: سال آینده اگر امکان فروش ۲ میلیون بشکه نفت را داشته باشیم و به طور میانگین قیمت هر بشکه نفت ۱۰۰ دلار باشد و درصورت امکان ورود این میزان ارز به کشور، درآمد کشورمان به ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که درآمد نفتی ایران در سال ۹۹ حدود ۱۲ میلیارد دلار و قیمت نفت هم سال گذشته ۳۵ دلار بود.
عضو هیئت مدیره انجمن دوستی ایران و ارمنستان اظهار داشت: قبلا محصولات ایران خودرو به ارمنستان صادر میشد اما در قالب سفر آقای وزیر توافق شد که صادرات محصولات این خودروسازی به ارمنستان بیشتر شود.
حمیدرضا قمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر پیشاور پاکستان اعلام کرد ایران مکانیزمی را برای تجارت آزاد با پاکستان به منظور تحکیم روابط اقتصادی میان دو کشور اسلامی برادر ایجاد می کند.
نایب رییس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: روسیه با توجه به شرایط جنگ با اوکراین و تحریمهای غرب، مسیر صادراتی را برای ایران تسهیل خواهد کرد.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران و مشاور رئیس جمهوری قرقیزستان، ضمن امضای یادداشت تفاهم همکاری اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان و شرکت هلدینگ ملی قرقیزستان بر عملیاتی شدن همکاریها تاکید کردند.
در راستای برنامه های دولت سیزدهم با هدف توسعه روابط تجاری با کشورهای منطقه، وزیر صمت در سفر رییس جمهوری کشورمان به قطر حضور داشت و رایزنیها و برنامه ریزیهای لازم برای توسعه همکاریهای تجاری با این کشور عربی را انجام داد.
بحران اخیر قطر این واقعیت را برجسته کرد که در صورت بسته شدن مجدد مرز این کشور با عربستان، مشکلات تجربه شده دوباره ایجاد خواهد شد، اما راه حل این است که قطر شریک تجاری مانند ایران داشته باشد.
رئیس کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر با تشریح برنامههای سفر رئیس جمهور به قطر، گفت: امضای یادداشت تفاهمهای بین دو کشور در زمینه برق و اتصال شبکه برق ایران به قطر، برخی از برنامههای این سفر است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه هایی که در قطر پیش بینی شده است، این است که بتوانیم در موضوع کشتیرانی بین بنادر دو کشور توافقی را داشته باشیم و امیدواریم که خط کشتیرانی ایران و قطر ایجاد شود.
رئیس اتاق مشترک ایران و قطر با بیان اینکه باید با قطر پروژه مشترک جهت سرمایه گذاری تعریف کنیم، گفت: روابط حسنه سیاسی بین دو کشور تاکنون منجر به توسعه روابط اقتصادی نشده است.
اتصال شبکه برق ایران و قطر در راستای حرکت کشور به سوی تبدیل شدن به قطب برق منطقه، میتواند یکی از مهمترین دستورکارهای رئیسجمهور در سفر به قطر تلقی شود.