شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش 13 هزار و 870 واحد همراه شد و کانال 1.3 میلیون واحدی را دوباره از دست داد.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، بورس اوراق بهادار تهران گرچه دیروز رشد اندکی داشت، اما امروز در دومین روز هفته هم روند ریزشی به خود گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با کاهش 13 هزار و 870 واحدی شاخص کل به رقم یکمیلیون و 291 هزار و 665 واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش 3 هزار و 484 واحد به رقم 343 هزار و 493 واحد رسید.
همچنین ارزش بازار در بورس تهران که ناشی از ارزش شرکتهای حاضر در بورس به قیمت روز سهام آنها محاسبه شده است، به بیش از 5 میلیون و 162 هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در بورس تهران بیش از 4.5 میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب 349 هزار فقره معامله و به ارزش 2 هزار و 978 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش امروز معاملات فرابورس هم به بیش از 1739 میلیارد تومان رسید. ارزش دو بازار بورس و فرابورس از 4 هزار و 700 میلیارد تومان فراتر رفت.
امروز همه شاخصهای بورس به رنگ قرمز بودند که نشان از افت همه آنها دارد، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی - ارزشی یکدرصد افت کردند و این دو شاخص با معیار هموزن هم یکدرصد کاهش یافتند.
شاخص آزاد شناور 1.1 درصد افت کرد. شاخص بازار اول بورس 1.2 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس 8 دهم درصد کاهش یافت.
امروز نمادهایی که قبلاً شاخصساز بودند در افت شاخص بورس بیشترین اثر را گذاشتند که از آن جمله میتوان به نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس ایران، شستا، پالایش نفت اصفهان، سرمایهگذاری غدیر، ایران خودرو و پالایش نفت بندرعباس اشاره کرد.
در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل با ریزش 137 واحد به رقم 18 هزار و 449 واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یکمیلیون و 15 هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه هم به 327 هزار میلیارد تومان رسید.
نقشه معاملات یکشنبه 28 آذر بورس تهران
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از یکونیم میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب 169 هزار فقره معامله و به ارزش یکهزار و 751 میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای پتروشیمی تندگویان و فرابورس بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و برعکس، نمادهای پتروشیمی زاگرس، آریا ساسول، پالایش نفت لاوان، نیروی برق دماوند و فولاد هرمزگان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتند.
از دلایل مهم ریزش بورس، میتوان به افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها،چشم انداز نامشخص برای مذاکرات، میزان صادرات نفت در لایحه بودجه و نرخ ارز اشاره کرد، گرچه رشد سود آوری شرکتهای بورسی چشم انداز مثبتی است، همچنین عمده سهام بازار به کف قیمت رسیده و واقعا ارزنده شده است،اما چشم انداز سرمایهگذاران جالب نیست و هنوز اعتماد به بازار برنگشته است.
با توجه به ریزش شاخص بورس، از مرداد سال گذشته تاکنون به اعتقاد اکثر کارشناسان بهترین روش برای سرمایهگذاری در بورس روش غیرمستقیم یعنی از طریق صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها است که ریسک کمتری متوجه افراد میشود و بازار حرفهایتر عمل میکند. اما مشکل این است که در حال حاضر در ازای هر سه شرکت بورسی و یا فرابورسی فقط یک صندوق وجود دارد، زیرا تعداد شرکتهای بورسی و فرابورسی به 720 شرکت میرسد، اما تعداد صندوقها در بورس 210 صندوق است، در حالی که دربازار کشورهای پیشرفته معمولا تعداد صندوقها نسبت به تعداد شرکتها سه برابر است، یعنی برای سلیقههای مختلف و ذائقههای ریسکی افراد صندوقهای متفاوت تعریف شده است و مردم میتوانند با خیال راحت سرمایههای خود را از طریق صندوقها در بازار سرمایهگذاری کنند.
به هر حال به گفته فعالان بازار بورس و سازمان بورس سازوکارهایی فراهم کند که مجوز برای فعالیت صندوقها آسانتر و بهتر شود. همچنین سرمایههای خرد مردم از طریق صندوقها تجهیز شده و برای تزریق منابع به اقتصاد و تولید کشور تجهیز شوند.
پیش از این رئیس سازمان بورس خبر از تشکیل صندوق بازارگردانی خاص برای سهام عدالت داد و گفت سهام عدالت یک پرتفوی مناسب است که باید مدیریت آن به صورت بهینه و در قالب حاکمیت شرکتی تغییر پیدا کند.
سرمایهگذاری در بورس چون همراه با ریسک و نوسان است و مردم عادی فرصت کافی برای تحویل شرکتهای حاضر در بازار را ندارند، توصیه میشود از طریق صندوقها و به صورت غیرمستقیم وارد بازار شوند تا هم بازدهی مناسبتر و بهتر از بانک برایشان رقم بخورد و هم از طوفان نوسانات تا حدی در امان باشند.
انتهای پیام/.