گزارش جدید مرکز آمار ایران از وضعیت اشتغال و بیکاری نشان میدهد نرخ بیکاری با ۰.۷ واحد درصد کاهش نسبت به تابستان سال گذشته و ۰.۳ واحد درصد نسبت به بهار سال جاری، به رقم ۸.۹ درصد رسیده است.
یک فعال حوزه کار با تاکید بر ارائه آمار اشتغال و بیمه شدگان جدید به شکل تفکیک شده، گفت: استخراج و ارائه آمارهای مربوط به ایجاد اشتغال و افزایش بیمه شدگان تامین اجتماعی در مدیریت بهتر بازار کار و تصمیم گیری برنامهریزان اثرگذار است.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تدوین ۳۷۰۰ استاندارد شایستگی از آمادگی اصناف برای آموزش یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از کارجویان در محیط واقعی کار خبر داد.
وزیر اقتصاد تاکید کرد: بر اساس طرح پیشنهادی وزارت اقتصاد درباره فروش اموال مازاد دستگاههای دولت، وزارت اقتصاد میتواند بعد از گذشت سقف زمانی یک ماهه برای فروش اموال، راسا اقدام به فروش کند.
یک کارشناس بازار کار، از گردشگری به عنوان صنعتی با اشتغال و ارزآوری بالا برای کشور نام برد و گفت: امنیت و ثبات اولویت گردشگران خارجی است که ما داریم و با وجود جاذبه های گردشگری، آثار باستانی و چهار فصل بودن ایران، لازم است که دولت سرمایه گذاری ویژه ای روی این بخش صورت دهد.
مرکز آمار ایران گزارش اشتغال و بیکاری فصل بهار سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد که بر اساس آن، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر همچون فصلهای قبل تک رقمی و معادل ۹.۲ درصد اعلام شد.
یک فعال حوزه کار صنعت گردشگری را در رونق اقتصاد و ایجاد اشتغال موثر خواند و گفت: برای توسعه اشتغالزایی و ارزآوری برای کشور باید سرمایه گذاری در بخش گردشگری را در اولویت قرار دهیم و از این طریق گردشگر داخلی و خارجی جذب کنیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: حدود ۳۰۰ هزار فرصت شغلی توسط کارفرمایان متقاضی نیروی کار جدید، در سامانه جستجوی شغل درج شده است.
طی سال گذشته حدود دو میلیون و ۳۸۰ هزار نفر اشتغال ناقص داشتند؛ به این معنا که در هفته کمتر از ۴۴ ساعت کار کرده اند که همین مساله موجب شده این افراد تقریبا از مزایای قانون کار محروم بمانند.
معاون اول رئیس جمهور در پنجمین جلسه ستاد ویژه رفع موانع، تقویت و توسعه شرکتهای دانش بنیان تمام وزارتخانهها را به دانش بنیان کردن دستگاههای متبوع خود و همچنین اشتغال زایی در این بخش موظف کرد.
دبیر ستاد تسهیل از تدوین سند حمایت از تولید دانش بنیان، خبر داد و گفت: حدود ۷ هزار واحد دانش بنیان به مفهوم واقعی داریم که طبق برنامه ها، باید این تعداد به ۲ برابر افزایش یابد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه نوشت: «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» یک راه از میان چندین راه موجود نیست، بلکه تنها راه موجود است و توسعه ایران اسلامی تنها از این رهگذر عبور خواهد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بدهی دولت به شبکه بانکی گفت: براساس آمار تایید نشده از سوی سازمان حسابرسی کشور، اصل و فرع رقم بدهی دولت نزدیک به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه هم قیمتگذاری دستوری و هم تحمیل مدیران دولتی و همچنین اشغال مناصب مدیریتی توسط دولتیها اجازه تحرک به صنعت خودروسازی را نمیدهد.
به پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در بخش کشاورزی و منابع طبیعی تصویب شد .