مدیرکل دفتر تجاریسازی وزارت راه و شهرسازی گفت: در جلسه سه جانبه اخیر در مسکو با حضور وزیر راه و شهرسازی کشورمان و معاونین نخست وزیری روسیه و آذربایجان برای ترانزیت 15 میلیون تنی تا سال 2030 به توافق رسیدیم.
نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان توسعه تجارت، سفیر ایران در روسیه، نمایندگان مجلس و مدیران اتاق تعاون در روسیه افتتاح شد.
مدیرعامل کشتیرانی تاکید کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با در نظر داشتن تامین نیازهای ناوگان با استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی، اقدام به سفارش ساخت ۴ فروند کشتی به سازندگان داخلی کرد.
در راستای اجرای طرح آزمایشی پروژه کریدور ساده سازی شده گمرکی بین ایران و روسیه، بیش از ۱۸ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۹.۵ میلیون دلار طی ۵۰ روز از سوی جمهوری اسلامی ایران با استفاده از تسهیلات این طرح به کشور روسیه صادر شده است.
وقتی به تحریم روسیه از سوی غرب و توقف صنعت خودروسازی این کشور نگاه میکنیم، متوجه عظمت کار قطعهسازان ایرانی در دوران سخت تحریمها میشویم که اجازه ندادند حتی یک لحظه چرخ صنعت خودروسازی از حرکت بایستد. این چکیده مطالبی بود که در دیدار سفیر ایران در روسیه و وزیر صمت با قطعهسازان مطرح شد.
نماینده دومای روسیه اظهار داشت: ادامه داد: امروز درباره ایران اولویت روسیه همکاریهایها در بخش نفت و گاز است و اخیرا با گازپروم قراردادی هم در این باره منعقد شده بنابراین مهمترین اولویت ما در حوزههای نفت و گاز است و حوزههای زیرساختهای راه و ترانزیت در اولویت های بعدی ما در روابط با ایران قرار دارد.
معاون نخست وزیر و وزیر صنایع و تجارت جمهوری تاتارستان در دیدار با معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی کشورمان از اهتمام این کشور برای ایفای نقش در کریدور شمال- جنوب و افزایش تجارت خود با ایران خبر داد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به رشد 126 درصدی صادرات ایران به روسیه در تیرماه سال جاری، ابراز امیدوار کرد نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو اتفاق خوبی برای حوزه صنعت خوردو و ارتباط خورویی 2 کشور ایجاد کند.
مدیرعامل کشتیرانی دریای خزر از آمادگی حمل مرسولات پستی روسیه خبر داد و تاکید کرد: شرکت ملی پست میتواند محولههای پستی روسیه را در کانتینرهای ۲۰ فوتی بارگیری کند.
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری از امضای یادداشت تفاهم میان ایران و روسیه خبرداد و گفت: براساس این تفاهم نامه، فرکانس پروازی میان دو کشور به ۳۵ پرواز در هفته افزایش یافت.
رئیس انجمن ملی خرما خاطر نشان کرد: بازارهای صادراتی خرما بعد از تحریمها تغییر کرده است؛ روسیه، هندوستان، آسیای جنوب شرقی خواهان خرمای ایران هستند و میتوان 30 درصد از خرمای تولید شده را صادر کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به سفر خود به مسکو، گفت: با عملیاتی شدن توافقات صورتگرفته، از این پس شرکتهای ایرانی، محصولات دانشبنیان در حوزههای صنایع مخابراتی، نرمافزار و سختافزار را به روسیه و حوزه اوراسیا صادر خواهند کرد.