plusresetminus
یک فعال اقتصادی با تاکید براینکه دولت در صادرات فولاد به دنبال سود خود است گفت: حذف ارز ترجیحی باعث نخواهد شد که ایران سهم خود از بازار فولاد را در سایر کشورها از دست بدهد.
دولت به‌دنبال سود از بابت صادرات فولاد/سهم ایران در بازارهای جهانی حفظ می شود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، بهنام کیامرزی، رئیس هیات مدیره آهن آنلاین در نشستی خبری در پاسخ به این پرسش که آیا با بستن عوارض صادراتی به محصولاتی مثل سیمان و فولاد ایران سهم خود را در بازارهای کشورهای همسایه از دست خواهد داد؟ گفت: تولید فولاد در کشور اگر به عنوان مثال ۲۰ میلیون تن باشد و ۱۰ میلیون تن مازاد تولید باشد باید آن ۱۰ میلیون تن صادر شود و چاره ای هم برای این کار نیست. هر چند صادرات می تواند درآمد ارزی خوبی برای کشور به ارمغان بیاورد. اما سوال این است که چرا دولت باید به دنبال سود در صادرات فولاد باشد؟
وی با اشاره به اینکه دولت باید بخش خصوصی را آزاد بگذارد نه اینکه خود هم به دنبال سود از بابت صادرات فولاد باشد ادامه داد: اما اینکه ایران بازار فولاد را از دست بدهد به هیچ عنوان اینطور نخواهد بود. نکته ای را باید عرض کنم و آن این است که انرژی در ایران رایگان و نیروی کار آن ارزان است، بنابراین قیمت محصولات تولید شده در کشور کاملاً رقابتی است.
کیامرزی با تاکید بر اینکه بازار داخلی قیمت ها را متعادل خواهد کرد و اگر فاصله قیمت فولاد داخلی با صادراتی زیاد باشد تولیدکننده ها تمایل به صادرات پیدا خواهند کرد تاکید کرد: ما مخالف تصمیم های یک شبه هستیم و معتقد هستیم که اقتصاد دستوری راه به جایی نخواهد برد. مگر می شود که با اقتصاد دستوری قیمت ها کاهش یابد. این اظهارات مانند جوک است و اگر مسئولان اقتصادی کشور تنها ۳ واحد اقتصاد خُرد پاس کرده باشند این صحبت ها را مطرح نمی کردند.
کیامرزی با بیان اینکه فروش آنلاین به شفافیت، اقتصاد کشور و تولید ناخالص ملی کمک می‌کند، گفت: عوارض صادرات بر محصولاتی مانند فولاد و سیمان مشکل‌ساز نیست و کشورهای اطراف نیازمند تجهیزات برای بازسازی هستند.
وی با اشاره به اینکه در پلتفرم‌های آنلاین، تعداد واسطه‌ها و فاصله بازار با صنعت کم شده و کم‌کردن این فاصله به نفع تولیدکننده شده است ادامه داد: فاصله ما با رقبا زیاد شده است.
همچنیم بهراد منتظری مدیر عامل آهن آنلاین با بیان اینکه صنعت فولاد در ایران خودکفا است،‌ گفت: اکنون ۱۰ میلیون تن صادرات فولاد داریم و وقتی راجع به آزادسازی نرخ ارز صحبت می‌کنیم بیشترین تاثیر بر کالاهای وارداتی است.
منتظری افزود: بنابراین این موضوع تاثیری بر قیمت فولاد ندارد و بحث حقوق و دستمزد نیز از قبل تاثیر خود را بر قیمت تمام شده فولاد داشته است.
وی با تاکید بر اینکه خلاقیت عامل ارزش‌افزوده در کشور است اضافه کرد: شرکت‌های تولید و دانش‌بنیان ایران پیشرفت مطلوبی داشتند و اکنون باید با رقابت با شرکت‌های خارجی، توان خود را بالا ببرند. بزرگترین دارایی آهن آنلاین، تیم جوان و پرتلاش این مجموعه است.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdci.wapct1azvbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما