plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۳
از ابتدای امسال تا پایان مهرماه محقق شد

رشد 105 درصدی صادرات محصولات معدنی

شرکت‌های فعال در بخش معدن و صنایع معدنی کشور از ابتدای امسال تا پایان مهرماه هفت میلیارد و 59 میلیون دلار انواع محصولات صادر کردند، آماری که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 105 درصدی را نشان می‌دهد.
رشد 105 درصدی صادرات محصولات معدنی
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک،‌ این میزان صادرات مشتمل بر 31 میلیون و 84 هزار تن انواع محصولات است که در این مدت روانه بازارهای صادراتی شده و از نظر وزنی نیز رشد 9 درصدی داشته است.
برپایه این گزارش، رشد قیمت‌های جهانی باعث شده تا صادرات زنجیره معدن و صنایع معدنی ایران در هفت ماهه امسال از مرز هفت میلیارد دلار عبور کند.
بیشترین میزان صادرات از نظر ارزشی در این مدت با چهار میلیارد و 45 میلیون و 620 هزار دلار مربوط به زنجیره فولاد و محصولات مرتبط است که 57.3 درصد از صادرات را تشکیل می‌دهد.
پس از آن، مس و محصولات پایین‌دستی با 976 میلیون و 350 هزار دلار و «سایر معدن و صنایع معدنی» ‌ با 471 میلیون و 80 هزار دلار به ترتیب در رده‌های دوم و سوم قرار گرفتند.
به گفته کارشناسان، کمبود برق در تابستان، محرک صادرات آهن‌اسفنجی تا پایان مهرماه بوده است، به گونه‌ای که جهش 287 درصدی (با 698 هزار تن صادرات) در این بازه در این محصول دیده می‌شود.
زنجیره آلومینیوم و محصولات با رشد 270 درصدی (با بیش از 390 هزار تن صادرات)، سرب با رشد 215 درصدی (با 505 هزار تن صادرات)، زنجیره فولاد و محصولات مرتبط با رشد 129 درصدی (صادرات 6 میلیون و 130 هزار تنی) و مس و محصولات پایین‌دستی با 107 درصد (صادرات 146 هزار تنی) نیز عملکرد مثبتی در این بازه زمانی داشتند.
برپایه این گزارش، واردات این دوره یک میلیارد و 960 میلیون دلار به ثبت رسید که در هم‌سنجی با پارسال 11 درصد رشد داشته است.
تا پایان مهرماه 2 میلیون و 306 هزار تن انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی وارد کشور شد که از نظر وزنی رشد یک درصدی در هم‌سنجی با پارسال داشته است.
ایران دارای 81 نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ‌آهن ایران به مقدار 2.7 میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار 2.6 میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای 11 میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود 60 میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره‌­ای به مساحت 500 هزار کیلومتر مربع، انتظار می‌رود به بیش از 100 میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه­‌های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می‌آید.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcg.w9qrak9yxpr4a.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما