رییس سازمان مالیاتی، گفت: برای آنکه امر مالیات ستانی در کشور به یک موضوع طبیعی و جاافتاده تبدیل شود، نیازمند همکاری دانشگاهها و اندیشکدهها به صورت تخصصی هستیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، سید هادی سبحانیان با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی سهم مالیات در بودجه عمومی طی دو سال اخیر گفت: باید از نظام سنتی به سمت نظام مالیاتی داده مبنا و سیستمی حرکت کنیم.
به گزارش تسنیم، وی در همایش سیاستهای مالی و مالیاتی ایران گفت: با توجه به مبانی نظری و تجربه سایر کشورها در اسناد بالادستی بارها تکرار شده بود که باید از منابع نفتی فاصله بگیریم و به سمت منابع پایدار مالیاتی حرکت کنیم. ما در این سالها دستاورد مهمی در این زمینه نداشتیم. امروز بعضاً این سوال وجود دارد که چرا کشوری که نفت دارد باید مالیات بگیرد. این وظیفه را داریم که برای مردم تبیین کنیم که حتی اگر فروش نفت آسانی داشته باشیم، منابع نفتی باید سرمایهگذاری شود و برای آیندگان بماند.
وی افزود: قیمت نفت و میزان فروش آن نیز در اختیار کشور نیست و شیر آن در اختیار نظام بینالمللی است. در نتیجه ما نباید هزینه جاری و هزینههای ثابت فزاینده خود را به نفت گره بزنیم. با تلاشهای خوبی که در سنوات اخیر انجام شد، حدود ۵۰ درصد منابع بودجه عمومی از مالیات تامین میشود. این عدد برای سال ۱۴۰۰ حدود ۳۰ درصد بود که این موضوع یک دستاورد بزرگ است.
سبحانیان گفت: در حوزه فرهنگسازی مالیاتی با سوالات جدی از سوی افکار عمومی مواجه هستیم. برای آنکه امر مالیات ستانی در کشور به یک موضوع طبیعی و جاافتاده تبدیل شود، نیازمند همکاری دانشگاهها و اندیشکدهها به صورت تخصصی هستیم. هم در حوزه رشتههای دانشگاهی باید تلاش کنیم و افرادی را تربیت کنیم که به کار نظام مالیاتی کشور بیایند و هم صرفاً صحبت از وصول مالیات نباشد و باید گروههایی باشند که این موضوع را تبیین کنند.
انتهای پیام/.