افزایش قیمت محصولات سامانه یکپارچه فروش خودرو به بهانه اجرای استاندارهای ۸۵ گانه، انتقادهای زیادی بههمراه داشته است. حالا بخشی از متقاضیانی که بهاین افزایش قیمت تن دادند با دردسر جدیدی روبرو شدهاند
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، پیشفروش محصولات ایرانخودرو مختص متقاضیانی که موعد تحویلشان زمستان ۱۴۰۲ تعیین شده، کلید خورد اما گزارشهای ارسالی به فرارو نشان میدهد برخی از این افراد در مرحله تکمیل وجه با اخطار تکمیل ظرفیت روبرو شدند. تکمیل ظرفیت محصولات ایرانخودرو برای متقاضیانی که از چند ماه قبل برنامهریزی کردند، تنها دردسر داستان نیست و مدلهایی که ایرانخودرو پیشروی آنها گذاشته، نسبت به انتخاب اولیه حداقل ۱۳۶ میلیون گرانتر است. همزمان با پیشفروش محصولات ایرانخودرو برای متقاضیان محصولات داخلی سامانه یکپارچه، دور دوم عرضه خودروهای وارداتی آغاز شده و برخلاف اظهارات قبلی مسئولان سامانه، شرط تعریف حساب وکالتی و بلوکهکردن پول همچنان پابرجاست. تکمیل ظرفیت برای متقاضیان موعد زمستان ۱۴۰۲
پیشفروش محصولات ایرانخودرو براساس اولویتهای مشخصشده و طبق برنامه قبلی جلو میرود و در آخرین مرحله، نوبت به تعیینتکلیف متقاضیان زمستان ۱۴۰۲ رسیده است.
پیشفروش محصولات ایرانخودرو در این مقطع بهشکلی است که متقاضیان سامانه یکپارچه که موعد تحویلشان زمستان ۱۴۰۲ اعلام شده و از قبل دنبال خرید دنا پلاس اتوماتیک بودند، میتوانند اقدامات لازم برای تحویل دنا پلاس اتوماتیک آپشنال یا بهجای آن تارا اتوماتیک تیپ V۴ را آغاز کنند؛ با این حال گزارشهای ارسالی به فرارو نشان میدهد بخشی از این متقاضیان موقع اقدامات لازم برای مرحله تکمیل وجه، با اخطار تکمیل ظرفیت روبرو شدهاند.
ارسال اخطار تکمیل ظرفیت فروش با اینکه برای همه متقاضیان عمومیت ندارد، بههر حال برای بخشی از افرادی که از قبل برنامهریزی کردند، مشکلساز شده است.
پیشفروش محصولات ایرانخودرو در این مقطع از طرف دیگر مختص متقاضیانی است که از اسفند ۱۴۰۱ با پشتسر گذاشتن مراحل مختلف چشمانتظار تحویل دنا پلاس اتوماتیک بودند، اما الان باید بهجای این محصول از بین دنا پلاس اتوماتیک آپشنال و تارا تیپ V۴ یکی را انتخاب کنند. یعنی مدلهایی که نسبت به خود دنا پلاس اتوماتیک حداقل ۱۳۶ میلیون گرانتر عرضه شدند. پیشفروش محصولات ایرانخودرو با مدلهای گرانتر
قیمت دنا پلاس اتوماتیک آپشنال که بهجای دنا پلاس اتوماتیک ساده دردسترس متقاضیان موعد زمستان ۱۴۰۲ سامانه یکپارچه قرار گرفته، در نمایندگیهای ایرانخودرو دقیقا ۶۹۲ میلیون و ۱۶۶ هزارتومان است؛ یعنی چیزی حدود ۱۴۷ میلیون بیشتر از دنا پلاس اتوماتیک ساده.
قیمت دنا پلاس اتوماتیک ساده در کارخانه طبق آخرین فهرست محصولات ایرانخودرو، ۵۴۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بهچشم میخورد و حالا طبق روال ماههای گذشته، شاهد عرضه مدلهای دیگری بهجای انتخاب اولیه متقاضیان هستیم.
تارا اتوماتیک تیپ V۴ هم که یکی دیگر از گزینههای پیشروی متقاضیان موعد زمستان ۱۴۰۲ محصولات ایرانخودرو بهحساب میآید، توسط خود ایرانخودرو معادل ۶۸۱ میلیون و ۴۳۴ هزار تومان بهفروش میرسد که اختلاف تقریبا ۱۳۶ میلیونی نسبت به دنا پلاس اتوماتیک ساده دارد.
تغییر محصول انتخابی متقاضیان سامانه یکپارچه که تقریبا حالت اجباری پیدا کرده، از چند ماه قبل به یکی از گلایههای خریداران تبدیل شده است. هفته قبل برخی از ثبتنامکنندگان راناپلاس در مرحله اول سامانه یکپارچه، از تحویل نگرفتن خودروی خود گلایه کردند. ایرانخودرو، اما ماجرای استانداردهای ۸۵ گانه را وسط میکشد و تغییر محصول انتخابی متقاضیان سامانه یکپارچه را ناگزیر میداند. تداوم شرط تعریف حساب وکالتی برای متقاضیان خودرو وارداتی
ثبتنام خودروهای وارداتی و مرحله دوم پیشفروش سامانه یکپارچه همزمان با پیشفروش بهمنماه ایرانخودرو آغاز شده و آنهایی که دنبال خرید خودرو خارجی هستند میتوانند از ۱۶ بهمن تا روز جمعه ۲۰ بهمن دستبهکار شوند.
ثبتنام خودروهای وارداتی البته درحالی بعد از اسفند پارسال برای متقاضیان جدید امکانپذیر شده که برخلاف تصور بازهم خریداران خودروهای وارداتی باید مرحله افتتاح حساب وکالتی و واریز پول به آن را طی کنند.
سامانه یکپارچه فروش خودروهای وارداتی روز ۱۵ بهمن امسال با انتشار اعلامیهای در صفحه اول سامانه، اعلام کرد متقاضیان این مرحله نیز باید نهایتا تا ساعت ۱۳ روز چهارشنبه ۱۸ بهمن یکی از حسابهای خودشان را در شعب بانکهای واجد شرایط اعلامی در سامانه، به نام خودرو وارداتی وکالتی و مبلغ پنج میلیارد ریال (۵۰۰ میلیون تومان) مسدود کنند.
ثبتنام خودروهای وارداتی همزمان با آغاز رسمی مرحله دوم، بدون حذف شرط افتتاح حساب وکالتی کلید میخورد و همین اتفاق را میتوانیم مهمترین ابهام این دور بدانیم. آذر امسال خبر حذف شرط افتتاح حساب وکالتی برای ثبتنام خرید خودرو بهنقل از مهدی تقدسی مدیرسامانه یکپارچه در خبرگزاریها منتشر شد و حالا آنطور که از شواهد پیداست، حذف این شرط فقط مختص خودروهای داخلی است و فعلا متقاضیان خودرو خارجی ملزم به تعریف حساب وکالتی و بلوکهکردن پول در آن هستند.
انتهای پیام/.