plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷

‌برق ایران‌ از مسیر ترکیه به اروپا رسید

آذر امسال، ۱۶ ماه پس از توافق ایران و ترکیه، شبکه برق دو کشور به هم متصل شد و تبادل ۶۰۰ مگاوات برق در دستور کار قرار گرفت.
‌برق ایران‌ از مسیر ترکیه به اروپا رسید
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، مرز مشترک میان ایران و ترکیه که تاکنون فقط از طریق جاده و راه‌آهن به هم متصل بود، این بار از طریق دکل‌ و سیم به هم وصل شد و به گواهی شرکت توانیر پس از اتمام دوره آزمایش تاسیسات برقی، زیرساخت تبادل برق ایران و ترکیه آماده بهره‌برداری است.
هم اکنون شبکه برق ترکیه از مسیر بلغارستان و یونان به قاره اروپا هم متصل است.
مدیرکل امور بین‌الملل وزارت نیرو مجتبی اکبری اختلاف ساعت، تفاوت روزهای کاری و تعطیل ایران و ترکیه را دلیل تفاوت اوج نیاز به برق دو کشور می‌داند و می‌گوید که ایران در فصل گرم و اوج نیاز به انرژی الکتریکی از ترکیه برق وارد می‌کند و در سایر فصول به این کشور صادرات خواهد داشت.
مردادماه ۱۴۰۱ بود که وزرای نیروی ایران و ترکیه بر اتصال شبکه برق دو کشور با فناوری جدید به توافق رسیدند و ۱۶ ماه بعد، توافق روی زمین به نتیجه رسید.
زیرساخت اتصال شبکه برق ایران و ترکیه پست برق خوی در ایران را به پست‌های وان و دغوبایزید در کشور ترکیه متصل کرده و می‌تواند تا ۱۲ میلیون یورو در هر سال عایدی به همراه داشته باشد؛ به معنای دیگر با درآمد احداث این خط ایران می‌تواند، هر سال ساخت ۲ نیروگاه خورشیدی جدید را تامین مالی کند.
اتصال برق ایران به ترکیه تنها طرح زیرساخت تبادل برق ایران با کشورهای همسایه نیست و در دو سال گذشته ظرفیت اتصال برق ایران با کشورهای همسایه ۳۰ درصد رشد کرده است. البته این رشد بر اساس پروژه‌هایی محاسبه شده که تا این لحظه رسانه‌ای شده‌اند.
کارشناس انرژی هادی قاسم‌زاده به کمبود ۱۲ هزار مگاواتی عرضه و تقاضای انرژی برق طی فصل تابستان در ایران اشاره کرده و معتقد است که صادرات برق از طریق اتصال به شبکه برق کشورهای همسایه برای ایران به عنوان کشوری که در فصل گرم، برق کم دارد، به هیچ عنوان منطق نخواهد داشت.
در مقابل، کارشناس انرژی صالح اعتمادی هم صادرات و هم واردات برق از طریق زیرساخت تبادل را مُیَسر می‌داند و می‌گوید که زیرساخت تبادل برق، یک تیر و دو نشان است، زیرا ایران با واردات در تابستان ناترازی برق را کاهش داده و با صادرات انرژی در سایر فصول ارزآوری خواهد داشت.
بررسی اثر اتصال شبکه برق کشورها به یکدیگر توسط اندیشکده بروئِگل نشان می‌دهد اتصال برقی میان کشورهای اروپایی، اثر بحران‌های انرژی بر قاره سبز را تا ۵۰ درصد کاهش داده و عامل مهم در جلوگیری از قطعی برق در این کشورها است.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcf.ed1iw6dyegiaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما