معاون وزیر راه و شهرسازی از افزایش سقف وام صفر درصد نوسازی بافت فرسوده به ۱۸۵ میلیون تومان خبر داد و گفت: عدم اعمال تخفیف ۵۰ درصدی صدور پروانه توسط شهرداری قابل پیگیری از دستگاه قضایی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، محمد آئینی در نشست خبری با اشاره به اینکه ۲.۷ میلیون بنای ناپایدار در کشور داریم که فاقد هرگونه سازهای هستند، اظهار کرد: این بناهای ناپایدار و سقفهای لرزان برای تخریب نیازی به وقوع زلزله ندارند، با یکها، صاعقه و باران شدید فرو میریزند.
وی با بیان اینکه برای احیای این بافتها دولت وام ۵۵۰ میلیون تومانی پرداخت میکند. از این رقم سود ۱۸۵ میلیون صفر درصد است، افزود: ۳۰ درصد جمعیت شهرهای کشور ساکن بافتهای ناکارآمد و تاریخی هستند.
وی با یادآوری اینکه بناهای لرزان در ۱۶۷ هزار هکتار بافت شهری قرار دارند، ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه شهرداریها مکلف هستند پروانه ساختمانی را حداکثر طی ۳ ماه و با تخفیف حداقل ۵۰ درصدی صادر کنند. اگر شهرداریها به این تکلیف قانونی عمل نکنند ترک فعل بوده و از دستگاه قضایی قابل پیگیری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تمهیدات دولت برای تسریع ساختوساز در بافتهای فرسوده، یادآور شد: تا سال ۱۴۰۰ از وام ساخت ۱۵۰ میلیون تومان با سود صفر درصدی پرداخت میشد که با استفاده از منابع تبصره ۱۸ امسال سقف وام بدون سود به ۱۸۵ میلیون افزایش یافته است.
آئینی بیان کرد: این افزایش عطف به ما سبق نمیشود. یکی دیگر از اقدامات قابل توجه دولت افزایش دوره بازپرداخت وام بدون سود از ۳ سال به ۷ سال است. اتفاقی که یکی از خواستههای مردم ساکن در بافتهای فرسوده بود.
وی همچنین از ارائه معافیتهای مالیاتی ویژه و تسهیلات مناطق محروم برای ساکنان ۱۶۷ هزار هکتار بافت ناپایدار شهری خبر داد و گفت: به عنوان مثال اگر صنایع در این مناطق مستقر شوند مانند صنایع دستی، گردشگری مشمول معافیت مالیاتی ۱۰۰ درصدی میشوند.
انتهای پیام/.