بورس نیویورک (۲۵.۰ تریلیون دلار) و نزدک (۲۱.۷ تریلیون دلار) خانه بسیاری از با ارزشترین شرکتهای جهان، از اپل گرفته تا انویدیا هستند. از سال ۲۰۱۶، بورس نیویورک ۳۵.۱٪ رشد کرده است در حالی که نزدک ۱۸۹.۳٪ ارزش بازار خود را افزایش داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، امروزه تقریباً ۸۰ بازار بورس عمده به ارزش مجموع ۱۱۰.۲ تریلیون دلار فعالیت میکنند. دو بورس برتر جهان، بورس نیویورک (NYSE) و نزدک (Nasdaq)، ۴۲.۴ درصد از ارزش بازار جهانی را در اختیار دارند.
علیرغم رشد سریع اقتصادهای نوظهور، ایالات متحده همچنان با فاصله زیادی در بازارهای سرمایه پیشتاز است؛ حتی در شرایطی که کشورهایی مانند هند با پیشی گرفتن از بریتانیا در سال ۲۰۲۳ شاهد رشد قابل توجهی بود. اینفوگرافیک زیر بزرگترین بورسهای جهان را با دادههای فدراسیون جهانی بورس (WFE) نشان میدهد.
بزرگترین بورسهای جهان
در اینجا ۲۵ بازار بزرگ بورس که ۹۶.۶ درصد از کل سرمایه بازار سهام را پوشش میدهند، آورده شده است:
بورس نیویورک (۲۵.۰ تریلیون دلار) و نزدک (۲۱.۷ تریلیون دلار) خانه بسیاری از با ارزشترین شرکتهای جهان، از اپل گرفته تا انویدیا هستند. از سال ۲۰۱۶، بورس نیویورک ۳۵.۱٪ رشد کرده است در حالی که نزدک ۱۸۹.۳٪ ارزش بازار خود را افزایش داده است.
اکثریت قریب به اتفاق شرکتهای موجود در شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P ۵۰۰) در این بورسها معامله میشوند.
یورونکست (Euronext) با ۷.۲ تریلیون دلار ارزش بازار، سومین صرافی بزرگ جهان است. از زمان برگزیت، بورس پاناروپایی سرمایه بیشتری جذب کرده است و تا اوایل سال ۲۰۲۱، از بورس لندن پیشی گرفت. طی دو دهه گذشته، سهم بازار سهام لندن از ۱۳ درصد به ۴ درصد از سهم جهانی کاهش یافته است.
رتبه چهارم متعلق به بورس شانگهای با ارزش بازار ۶.۷ تریلیون دلار است.
همانند چین، همزمان با رشد اقتصاد هند، بازار اولیه سهام آن نیز گسترش یافته است. بازار سهام هند دوازدهمین بازار بزرگ دنیا از نظر ارزش بازار است که ارزش آن ۳.۵ تریلیون دلار است. ارزش بازار این بورس از سال ۲۰۱۶ تاکنون بیش از ۱۳۳ درصد رشد داشته است. آیا باید در سطح بین المللی سرمایه گذاری کنید؟
در حالی که بازارهای بورس ایالات متحده از نظر مقیاس در عرصه جهانی بی همتا هستند، سرمایه گذاران ممکن است به دنبال تنوع بخشیدن به بازارهای خود باشند. در واقع، تا سال ۲۰۵۰، گلدمن ساکس پیش بینی میکند که سهم بازارهای نوظهور از سرمایه بازار بورس جهانی از آمریکا پیشی بگیرد.
با توجه به رشد اقتصادی بازارهای نوظهور، سرمایهگذاران میتوانند فرصتهای سرمایهگذاری جذابی را در شاخصهای بازار سهام این کشورها پیدا کنند. آنها میتوانند از طریق ابزارهای سرمایهگذاری مانند ETF (صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر شاخص) و یا صندوقهای سرمایهگذاری مشترک، در این بازارها سرمایهگذاری کنند تا بتوانند از رشد و بازدهی آنها بهرهمند شوند.
انتهای پیام/.