plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۷

چشم‌انداز بورس در نیمه دوم سال ۱۴۰۲

بررسی‌ها نشان می‌دهد شش ماه دوم سال هم مانند نیمه اول، آرام خواهد بود و در این شرایط آرام، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظیر صندوق سهامی سرو می‌تواند سودآوری بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری در بازارهایی نظیر دلار به همراه داشته باشد.
چشم‌انداز بورس در نیمه دوم سال ۱۴۰۲
 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، علیرضا نجارپور، مدیر صندوق سهامی سرو با بررسی وضعیت شش ماه اخیر بورس، برآورد گروه تحلیل‌گران مشاور سرمایه‌گذاری ترنج از بازار در شش ماه پیش رو را مطرح کرده است.
نیمه دوم سال 1402 از راه رسیده و بسیاری از فعالان بازار سرمایه تلاش دارند با تحلیل شش ماه گذشته، برآوردی از شش ماه پیش رو داشته باشند. علیرضا نجارپور، مدیر پرتفوی صندوق سهامی سرو که از صندوق‌های زیرمجموعه شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج است، ضمن تحلیل وضعیت کلی بازار سهام، نرخ دلار و همچنین صندوق سهامی سرو، چشم‌انداز این بازارها تا پایان سال را مطرح کرده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد شش ماه دوم سال هم مانند نیمه اول، آرام خواهد بود و در این شرایط آرام، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظیر صندوق سهامی سرو می‌تواند سودآوری بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری در بازارهایی نظیر دلار به همراه داشته باشد.
دلار چقدر می‌شود؟
نرخ ارز معمولا اهمیت ویژه‌ای در بازار سرمایه دارد و بازار سهام همیشه نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد؛ اما وضعیت این بازار در ماه‌های اخیر به چه صورت بوده و چه آینده‌ای در انتظارش است؟ علیرضا نجارپور در این زمینه اینطور توضیح می‌دهد: «نرخ ارز طی شش ماه گذشته در کریدور 47 هزار تا 53 هزار تومان در نوسان بوده یعنی در یک بازه 10 درصدی دچار افت‌وخیز شده است.»
به گفته مدیرپرتفوی صندوق سهامی سرو تیم تحلیل‌گران شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج برآورد کرده که نرخ دلار آزاد از قیمت‌های فعلی پایین‌تر نیاید: «تقریبا می‌توانیم بگویم مسیر کاهش قیمت، صفر است اما در مورد مسیر افزایش قیمت کمی عدم قطعیت وجود دارد. با این حال طبق نظر تیم ما، قیمت دلار تا شش ماه آینده حدود 10 درصد افزایش پیدا می‌کند و به اعداد 55 هزار تا 56 هزار تومان می‌رسد.» البته او تاکید می‌کند که در بازار ایران، نرخ دلار نیمایی از اهمیتی ویژه‌تر برخودار است که در حال حاضر روی 38 هزار تومان به ثبات رسیده. نجارپور معتقد است اگر دلار آزاد تا پایان سال به 55 تا 56 هزار تومان برسد، احتمالا نرخ دلار نیمایی هم بین 10 تا 13 درصد افزایش پیدا می‌کند و در بازه‌ای میان 40 تا 45 هزار تومان قرار خواهد گرفت.
نفت با بازار سرمایه چه می‌کند؟
نرخ کامودیتی‌ها در کنار نرخ دلار می‌تواند روی سودآوری شرکت‌ها اثرگذار باشد. نجارپور به اشاره با اینکه قیمت نفت در حال حاضر به 94 دلار در ازای هر بشکه رسیده، تاکید می‌کند که خیزش قیمت نفت می‌تواند از برخی جنبه‌ها سودآور و از برخی جنبه‌ها هم زیان‌ده باشد: «افزایش قیمت نفت عمدتا روی صنایع پالایشی و پتروشیمی اثرگذار است و باعث می‌شود قیمت محصولات آن‌ها در برخی موارد افزایش پیدا کند.» به صورت کلی می‌توان گفت افزایش قیمت نفت، افزایش سودآوری در صنایع پتروشیمی و پالایشی را به همراه خواهد داشت.
حضور دولت در بازار سهام
تصمیم‌گیری‌های دولت در موارد مختلف، از دیگر مواردی است که اهالی بازار به آن توجه نشان می‌دهند. مدیرپرتفوی صندوق سهامی سرو در این زمینه می‌گوید: «در بازار سهام طی یک یا دو سال گذشته و به طور ویژه طی شش ماه اخیر، توجه ویژه‌ای به ریسک‌های تصمیم‌گیری‌های دولتی شده، مثلا آخرین نمونه، نرخ خوراک دریافتی پتروشیمی‌ها بود که در نهایت، به فرمول بازگشت و حداقل دستاور این موضوع هم این بود که نرخ خوراک برای شرکت‌ها، تحلیل‌گران و فعالان بازار، قابل پیش‌بینی شده و از حالت ابهام درآمده است.»
قیمت‌گذاری دستوری هم از دیگر مواردی است که کماکان در بازارهای مختلف مشاهده می‌شود. به گفته نجارپور، بازار خودرو اخیرا به شکل‌های مختلف شاهد سیاست دستوری بوده که به نظر می‌رسد با اقدامات صورت گرفته تا حدود نرخ بازار و نرخ کارخانه به یکدیگر نزدیک شده‌اند.
آرامش اقتصادی در نیمه دوم سال
مدیر پرتفوی صندوق سهامی سرو به عنوان کارشناسی که وضعیت بازار و اقتصاد را به صورت پیوسته رصد می‌کند، معتقد است به لحاظ اقتصاد کلان، نیمه نخست سال 1402 به آرامی گذشته و انتظار دارد سه تا شش ماه آینده هم وضعیت اقتصاد آرام باشد. او درباره اثرات این آرامش می‌گوید: «چنین موضوعی باعث می‌شود نرخ اوراق بالاتر نرود و کسری بودجه نسبت به گذشته مقداری ملایم‌تر و شاید کمتر شود. دولت نفت بیشتری را به قیمت بالاتری می‌فروشد و همه این‌ها باعث شده دولت حال خوبی داشته باشد. این یعنی فشار کمتری به شرکت‌های بورسی وارد خواهد شد.» نجارپور معتقد است به‌ویژه در مورد شرکت‌های اوره‌ای می‌توان در انتظار خبرهای خوبی بود و روی هم رفته این فضا می‌تواند به نفع بازار تمام شود.
طبق جمع‌بندی این مدیر، سهم‌ها در محدوده ارزندگی قرار دارند یعنی نه خیلی گران و نه خیلی ارزان: «با انتشار گزارش‌های شش ماهه تا اواخر مهرماه، می‌توان شاهد گزارش‌های خوبی در بازار باشیم. احتمالا بازار روند کاهشی خاصی نخواهد داشت و حتی می‌تواند روندی افزایشی هم در پیش بگیرد.»
ذره‌بین صندوق سهامی سرو روی کیفیت مدیریت شرکتی
صندوق سهامی سرو در شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج توجهی ویژه به شرکت‌هایی دارد که کیفیت مدیریتی بالا و همچنین حاکمیت شرکتی بالایی دارند چرا که این مسئله روی سودآوری و آینده شرکت اثرگذار است. نجارپور در این زمینه به شرکت‌هایی نظیر همکاران سیستم و داروسازی عبیدی اشاره می‌کند که توانسته‌اند با توجه به کیفیت مدیریت و حاکمیت شرکتی، به صورت درازمدت، پروژه‌هایی را برای آینده تعریف کنند که رشد آن‌ها را در آینده نشان می‌دهد. این مسئله‌ای است که تحلیل‌گران در صندوق سهامی سرو توجهی ویژه به آن دارند و سعی می‌کنند از طریق ان هم به سود برسند.
چشم‌انداز صندوق سهامی سرو
تیم‌ها و گروه‌های مدیریتی مختلف در صندوق‌های زیرمجموعه شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج از جمله صندوق سهامی سرو، دست به دست هم می‌دهند تا از یک‌سو، ریسک را مدیریت کنند و از طرف دیگر، به حداکثر سوددهی برسند. همین اقدامات باعث شده بازدهی صندوق سرو طی یک سال گذشته 78 درصد باشد در حالی‌که بازدهی شاخص کل 55 درصد و بازدهی دلار آزاد هم 57 درصد بوده و این یعنی صندوق سرو 23 درصد بیشتر از شاخص و 21 درصد بیشتر از دلار بازدهی داشته است.
نجارپور به این نکته اشاره می‌کند که صندوق سهامی سرو طی شش ماه گذشته بازدهی 18 درصدی را به ثبت رسانده در حالی‌که بازدهی شاخص کل 12 درصد و دلار بازار آزاد هم 6 درصد بوده است. همه این اعداد نشان می‌دهند که سرمایه‌گذارانی که در صندوق سهامی سرو حضور داشته‌اند توانسته‌اند بیش از شاخص کل و دلار آزاد به سود برسند.
برای دریافت مشاوره رایگان می‌توانید به صفحه صندوق سهامی سرو مراجعه کنید و یا با شماره 02179326 تماس بگیرید.
برای آگاهی از تحلیل‌ها درباره وضعیت بازار سهام، نرخ دلار و همچنین صندوق‌های سرمایه‌گذاری نظیر صندوق سهامی سرو طی شش ماه آینده، این مطلب را بخوانید.
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdca.an0k49nom5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما