plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۵ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳

تفاوت قیمت دلار سهمیه‌ای و آزاد/ چرا ارز توافقی حذف شد؟

همزمان با حذف ارز توافقی، روز سه‌شنبه چهارم بهمن قیمت دلار سهمیه‌ای برای اولین بار در محدوده ۴۲ هزار آفتابی شد. با این حال به خریداران اسکناس آمریکایی در بازار آزاد ارقام بیشتری را پیشنهاد می‌دادند
تفاوت قیمت دلار سهمیه‌ای و آزاد/ چرا ارز توافقی حذف شد؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، فروش ارز سهمیه‌ای از روز سه‌شنبه چهارم بهمن رسما وارد مرحله جدیدی شد. با اتمام عمر هفت‌ماهه دلار توافقی، حالا متقاضیان خرید ارز سهمیه‌ای بدون نیاز به ثبت‌نام و دریافت نوبت می‌توانند از هر صرافی پنج هزار یورو که الان معادل پنج هزار و ۴۳۴ دلار است، دریافت کنند و نرخ این ارز براساس رقم اعلام شده در بازار متشکل ارزی محاسبه می‌شود. رئیس کل بانک مرکزی با اعلام این موضوع، علت حذف ارز توافقی را به برچیدن رانت به‌وجود آمده از اختلاف بین نرخ بازار آزاد و بازار متشکل ارزی ارتباط داد. احتمالا به همین دلیل در اولین روزی که متقاضیان دریافت ارز سهمیه‌ای می‌توانستند تا سقف پنج هزار و ۴۳۴ دلار دریافت کنند، نرخ دلار در بازار متشکل ارزی برای اولین بار به محدوده ۴۲ هزار تومان رسید و به ارقام اعلامی در بازار آزاد نزدیک شد. با این حال کسی که روز سه‌شنبه پنج هزار و ۴۳۴ دلار را به‌عنوان سقف دریافت ارز سهمیه‌ای خریده، چیزی نزدیک به ۲۳۰ میلیون تومان پرداخت کرده که خرید این میزان دلار حتی با اضافه شدن کارمزد نیم‌درصدی صرافی، نسبت به بازار آزاد هزینه کمتری داشته است.
به گزارش فرارو، شرایط خرید دلار سهمیه‌ای حالا دستخوش تفاوت‌هایی شده است. بانک مرکزی روز یکشنبه دوم بهمن اعلام کرد از روز سه شنبه این هفته، سقف دریافت ارز سهمیه‌ای که تا پیش از این دو هزار یورو بوده، به پنج هزار یورو افزایش پیدا می‌کند. فردای آن روز بانک مرکزی شرایط خرید ارز سهمیه‌ای را مشخص کرد و معلوم شد متقاضیانی که تا الان برای دریافت سهمیه دو هزار یورویی اقدام کردند، نمی‌توانند برای خرید سهمیه جدید که پنج هزار یورو است، اقدام کنند. به‌این ترتیب این افراد دست‌کم باید دو ماه دیگر صبر کنند. از طرفی شرایط دریافت ارز سهمیه‌ای نشان میدهد، این سهمیه فقط به افراد بالای ۱۸ سال تعلق می‌گیرد. از طرفی هر شخص فقط سالی یک بار امکان ثبت‌نام برای دریافت ارز سهمیه‌ای را دارد.
ثبت‌نام ارز سهمیه‌ای تا الان به‌شکل غیرحضوری بود و متقاضیان بعد از ثبت‌نام در سامانه و طی کردن مراحل مختلف مثل انتخاب صرافی مورد نظر، می‌توانستند با ارائه کارت ملی برای دریافت آن اقدام کنند. حالا رئیس بانک‌ مرکزی می‌گوید متقاضیان دریافت دلار سهمیه‌ای می‌توانند بدون نیاز به ثبت‌نام اینترنتی و دریافت نوبت از هر صرافی برای دریافت ارز مورد نظر اقدام کنند. از طرفی قیمت دلار برای متقاضیان دریافت ارز سهمیه‌ای از این بعد به شکل توافقی نیست و این عدد براساس نرخ اعلام شده از سوی بازار متشکل ارزی و تحت عنوان آخرین نرخ صرافی‌ها محاسبه می‌شود. مثلا در روز سه‌شنبه آخرین نرخ صرافی‌ها رقم ۴۲ هزار و ۴۱۰ تومان را نشان می‌داد. به‌این ترتیب کسی که قصد خرید پنج هزار و ۴۳۴ دلار را – به‌عنوان سقف جدید دریافت ارز سهمیه‌- داشته، دقیقا ۲۳۰ میلیون و ۴۵۵ هزار تومان پرداخت کرده است. اوضاع در بازار آزاد چطور است؟
قیمت دلار آزاد عصر سه‌شنبه چهارم بهمن در سایت‌های اقتصادی به حدود ۴۳ هزار تومان رسید. با این وجود ارقامی که دلال‌های حاضر در میدان فردوسی به خریداران پیشنهاد می‌دادند و در کانال‌های تلگرامی خودشان دست به دست می‌کردند، حوالی مرز ۴۳ هزار و ۵۰۰ هزار تومان بود و در نیمه ابتدایی معاملات دیروز شاهد رد بدل شدن ۴۴ هزار تومان بابت هر دلار آمریکا بودیم.
مقایسه قیمت دلار در بازار آزاد و متشکل ارزی
بازار نرخ دلار
آزاد حدود ۴۳ هزار و ۵۰۰ تومان
متشکل ارزی ۴۲ هزار و ۴۱۰ تومان
انتهای پیام/.
https://asrgomrok.ir/vdcf.tdtiw6dvcgiaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما