مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه تعاونیهای شهرستانی سهام عدالت نه تعیین تکلیف میشوند و نه ادامه فعالیت آنها مشخص است، و آزادسازی این سهام هم بهدرستی انجام نمیشود، گفت: سهام عدالت به اهداف خود نرسیده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، ششمین پیشنشست نخستین رویداد بینالمللی خصوصیسازی در ایران با موضوع "چالشهای مدیریت سهام عدالت" با همکاری اندیشکده اقتصاد مقاومتی، سازمان خصوصیسازی و پژوهشکده امور اقتصادی در پژوهشکده امور اقتصادی برگزار شد.
احمد کابلیزاده در این جلسه با اشاره به این که در زمینه شناسایی افراد مشمول سهام عدالت کاستیهایی وجود داشته است، گفت: مدیریت سهامداران عدالت در شرکتهای سرمایهپذیر از جمله دغدغههایی است که در راستای آزادسازی سهام عدالت مطرح است.
این کارشناس اقتصادی با بیان این که کسانی که روش غیرمستقیم را برای آزادسازی سهام عدالت خود انتخاب کردهاند، سهامدار شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت هستند، افزود: تعاونیهای سهام عدالت در زمان حاضر راکد هستند و تعداد محدودی از آنها فعالیتهای محدودی دارند، به همین دلیل از نظر گسترش مدیریت و مالکیت مردم در سهام عدالت اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: با این حال با اقداماتی که در زمان حاضر در حال انجام است، مسئولان در تلاش هستند همزمان با مالکیت، مدیریت سهام عدالت نیز انتقال یابد.
وی در پاسخ به چرایی این عدم انتقال تاکنون اذعان داشت: دلیل نخست این که سهامداران در مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت مشارکت نمیکنند و نکته بعدی هم این است که امکان فروش سهام عدالت وجود ندارد و سهامداران از حداقل حقوق خود برای مدیریت و مالکیت برخوردار نیستند.
کابلیزاده گفت: اشکالاتی که قبل از آزادسازی سهام عدالت وجود داشت، هنوز پابرجاست که دلیل آن این است که امکان برگزاری مجامع برای شرکتهای سرمایهگذاری وجود ندارد، بهعنوان مثال سرمایهگذاری استان تهران نزدیک 3 میلیون نفر جمعیت دارد که برای برگزاری مجمع آن زیرساختها و قوانین لازم فراهم نیست.
این کارشناس اقتصادی ابراز کرد: سال گذشته مصوبهای به تصویب رسید که مطابق آن باید کارگروهی تشکیل شود متشکل از وزارت کار، بازرسی کل کشور، سازمان خصوصیسازی، سازمان بورس و کانون شرکتهای سرمایهگذاریهای استانی سهام عدالت، که بر اساس آن آئیننامهها اصلاح و مجامع برگزار شود.
وی گفت: بهمحض برطرف شدن مشکلات و آزادسازی سهام عدالت و فراهم آمدن شرایط خرید و فروش این سهام، بخش قابلتوجهی از سهامداران اقدام به فروش سهام عدالت خود خواهند کرد که بر این اساس اگر بنا باشد در آینده اقدام به فروش سهام عدالت کنیم، باید در این زمینه تدابیر لازم در نظر گرفته شود.
سید بهزاد بقایی هم در این جلسه اذعان داشت: شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت به معضل بزرگی تبدیل شدهاند و نه مجمع آنها برگزار میشود و نه در سرمایهگذاریهایی که داشتهاند، مؤثر بودهاند، ضمن این که انتقال مالکیت و مدیریت نیز به مردم و سهامداران اتفاق نیفتاده است.
کارشناس اندیشکده اقتصاد مقاومتی اضافه کرد: منتفع شدن مردم از سهام عدالت موضوعی است که باید از این جنبه به آن نگاه شود که؛ آیا فروش این سهام موجب نفع سهامداران عدالت میگردد؟ و یا این که نگهداشتن آن میتواند موجب سود بیشتر آنها شود؟
وی اظهار داشت: برای رسیدن به اهداف سهام عدالت و خروج مدیریت و مالکیت سهام عدالت از دست دولت به مردم، نیازمند راهکارهایی هستیم که باید در این زمینه استراتژیهای لازم توسط مسئولان تدبیر شود.
راضیه ذوالنوریان هم در این جلسه گفت: در زمان توزیع سهام عدالت یکی از اهداف این اقدام افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و رسیدن به عدالت اجتماعی و نیز کم کردن بار مدیریتی و مالکیتی دولت و همچنین استفاده از ظرفیتهای شرکتهای تعاونی بود، که این اهداف تحقق نیافته است.
مدیرکل دفتر امور سهام عدالت سازمان خصوصیسازی افزود: از سال 94 که مسئولیتهای سهام عدالت برای شرکتهای تعاونی در نظر گرفته شده است، این مسئولیتها تمام شده است، این در حالی است که تعاونیهای شهرستانی سهام عدالت نه تعیین تکلیف میشوند و نه ادامه فعالیت آنها مشخص است.
وی اضافه کرد: این در حالی است که آزادسازی سهام عدالت هم بهدرستی انجام نمیشود و مجموعه این عوامل موجب شده است سهام عدالت به اهداف خود نرسد.
ذوالنوریان گفت: علاه بر این اطلاعات سهامداران عدالتی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند باید به شرکتهای سرمایهپذیر داده میشد تا از این طریق مشخص شود؛ آیا این تعداد سهامدار عدالت در خصوص کرسیهای مدیریتی میتوانند نقشآفرین باشند و مشارکتی در این زمینه داشته باشند یا نه؟
وی ادامه داد: بنابراین این دسته از موضوعات باید در زمینه سهام عدالت و آزادسازی این سهام توسط شورایعالی بورس مدنظر قرار بگیرد، همچنین باید به این نکته توجه کنیم که ما نباید مشکلات سهام عدالت را به 50 میلیون سهامدار محدود کنیم و 36 شرکت سرمایهپذیر نیز با مشکلات سهام عدالت درگیر هستند، بنابراین با توجه به مشکلات کنونی سهام عدالت نباید موضوعات جدیدی به این سهام اضافه شود و باید تلاش کنیم مشکلات کنونی آن را حل کنیم.
انتهای پیام/.