معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت گفت: 21 کشور شامل اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، همسایگان، کشورهای آفریقایی و شرق دور از مقاصد صادراتی ایران هستند که در اولویت صادراتی کشور قرار گرفتهاند.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، فرهاد نوری، امروز چهارشنبه، دهم آذرماه در نشست «اوراسیا، پلی بهسوی تجارت جهانی» با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت در 10 بخش برنامه عملیاتی افزایش صادرات دارد، اظهار داشت: تجارت با 21 کشور دارای اولویت در دستور کار قرار گرفته است که نتایج آن تا سال آینده قابل رصد خواهد شد.
وی با بیان اینکه سهم دولت در اقتصاد در زمینه قوانین است، تصریحکرد: دولت ها تاجران خوبی نیستند و بهجای حضور در بازار برای رقابت با بخش خصوصی نقش تسهیلگری را بر عهده دارند و فقط میتوانند در امور زیرساختی سرمایهگذاری کنند که بازگشت سود آن زمانبر است.
نوری خاطرنشان کرد: فضای داخل بنگاههای صادراتی و تجاری، فضای کسب و کار تجارت و مشکلات برونمرزی، سه حوزه اصلی با 10 برنامه برای افق 1404 است که برای افزایش 2 برابری تجارت مورد توجه قرار گرفت.
وی افزود: در حوزه بخش بنگاهها، نشستهای مختلف با عنوان میزهای کالایی در اولویت بازارهای هدف جمعبندیهایی انجام شده و از سوی دیگر تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط و حل مشکلات منابع مالی ریالی و ارزی آنها در دستور کار قرار گرفته است.
معاون توسعه صادرات کالا خدمات سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه بنگاههای کوچک برای توسعه صادرات و ماندگاری در بازارهای هدف نیازمند کسب مهارت هستند، خاطرنشان کرد: در همین راستا تفاهمنامهای امضا شده تا با کمک اساتید بینالمللی دسترسی به منابع آموزشی تسهیل و کلاسهایی در این خصوص تشکیل شود.
وی با بیان اینکه سازمان توسعه تجارت رویکرد حل مشکلات را نیز دنبال میکند، تاکید کرد: در مسائل گمرکی، بانکی، حمل و نقل و در زمینه های دیگر موانعی به وجود می آید که نیاز به رفع آن برای تسهیل تجارت وجود دارد، در این مواقع سازمان برای رفع مشکلات وارد عمل میشود تا مبادلات تسریع شود.
نوری با اشاره به مناسب نبودن پایانههای تجاری، اظهار داشت: پایانههای مرزی مناسب توسعه تجارت نیستند و به همین دلیل فراهم کردن امکانات برای خروج مناسب کالا در دستور کار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است.
به گفته نوری، نقاط ضعف توسعه تجارت و افزایش چند برابری صادرات احصاء شده و سازمان توسعه تجارت برای رفع آن برنامههای عملیاتی پیشبینی کرده است تا شرایط در این زمینه تسریع شود.
همایش تجاری «اوراسیا پلی به سوی تجارت جهانی» با همکاری سازمان منطقه آزاد انزلی، سازمان توسعه تجارت و اتاق های بازرگانی ایران و روسیه برگزار شد.
این همایش تخصصی به موضوع تسهیل و افزایش مبادله تولیدات صنایع غذایی و محصولات کشاورزی ایران با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و بهویژه فدراسیون روسیه میپردازد.
انتهای پیام/.