شرکتهای بزرگ فولادی کشور موفق شدند با صادرات سه میلیون و 811 هزار و 617 تن فولاد از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه، رشدی 48 درصدی در مقایسه با مدت مشابه پارسال به ثبت برسانند.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، بررسی عملکرد شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد اکسین، فولاد هرمزگان، فولاد آلیاژی ایران، فولاد آذربایجان، فولاد خراسان، فولاد کاوه جنوب، صبافولاد، فولاد بناب، جهان فولاد سیرجان، سنگآهن چادرملو و فولاد کویر در 6 ماهه نخست امسال، موید این آمارهاست که با صادرات انواع محصول فولادی از جمله بلوم، بیلت، اسلب، انواع مقاطع آلیاژی- مهندسی، میلگرد، آهن اسفنجی و بریکت گرم حاصل شده است.
در این میان، بهترین عملکرد در بین واحدهای یاد شده متعلق به فولاد خوزستان با صادرات 903 هزار و 757 تن اسلب، بلوم و بیلت و رشد 34 درصدی بود و پس از آن فولاد مبارکه با 620 هزار و 228 تن و ذوبآهن اصفهان با 605 هزار و 607 تن محصول فولادی در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند.
همچنین در این مدت بیشترین رشد صادرات محصولات فولادی به اسلب فولاد خوزستان با 167 درصد رسید و پس از آن بیلت فولاد خراسان با ثبت رشد 164 درصدی و مجموع تولیدات فولاد مبارکه با رشد 118 درصدی در همسنجی با پارسال، بهترین عملکرد را داشتند.
جمع صادرات شرکتهای یاد شده در شهریورماه امسال نیز 438 هزار و 164 تن بود که در مقایسه با شهریورماه سال 99 افت 12 درصدی داشته است.
بررسی آمارهای تجارت خارجی در پنج ماهه ابتدایی امسال حاکی از صادرات پنج میلیارد و 88 میلیون دلاری محصولات بخش معدن و صنایع معدنی است. آماری که در همسنجی با پارسال رشد 126 درصدی نشان میدهد.
ایران دارای 68 نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگآهن ایران به مقدار 2.7 میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار 2.6 میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای 11 میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود 60 میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گسترهای به مساحت 500 هزار کیلومتر مربع، انتظار میرود به بیش از 100 میلیارد تن برسد، از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزههای مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار میآید.
انتهای پیام/.