plusresetminus
یکی از وظایف بیمه این است که بسته مناسبی ارائه بدهد تا پرداختی از جیب مردم کمتر شود و مسیر صحیح ارائه خدمت در جامعه شکل بگیرد.
بیمه سلامت در حوزه کرونا 5 هزار میلیارد تومان هزینه کرده است
محمد مهدی ناصحی امروز گفت: در 18 ماه گذشته فعالیت‌های مناسبی در حوزه نسخه الکترونیکی انجام شده و در برخی استان‌ها بیش از 90 درصد استقرار نسخه الکترونیکی اتفاق افتاده، اما در برخی شهرها مانند تهران و کرج این میزان کمتر است. درحال حاضر خدمات سطح یک روستایی هم به پوشش نسخه الکترونیکی متصل شده است.
وی با بیان اینکه این برنامه به همکاری پزشکان و مردم نیازمند است، افزود: تمام مراحل نسخه الکترونیکی تا حدود ۶۰ درصد پیاده شده که میزان مناسبی محسوب می‌شود.
پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص
وی درباره پوشش بیمه‌ای بیماری‌های خاص، گفت: به این امر نیز توجه داشته و سال گذشته خدمات توانبخشی مربوط به اتیسم را در دستور کار قرار گرفت و تحت پوشش قرار گرفت. درباره بیماری‌هایی مثل سرطان نیز اقداماتی انجام می‌شود و بیمه سلامت آمادگی دارد که 100 درصد هزینه‌ها را پوشش بدهد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت گفت: کشوری سراغ نداریم که در کمتر از هشت سال نسخه الکترونیکی پیاده کرده باشد و مهلتی که ما برای اجرای این برنامه گرفتیم، تا ابتدای دی‌ماه 1400 است و در نتیجه به مراکز اعلام کردیم، از اول دی‌ماه هیچ پرداخت غیرالکترونیک از طرف بیمه‌ها انجام نمی‌شود.
ناصحی تاکید کرد: یکی از وظایف بیمه این است که بسته مناسبی ارائه بدهد تا پرداختی از جیب مردم کمتر شود و مسیر صحیح ارائه خدمت در جامعه شکل بگیرد. گام‌های بیمه سلامت در این مسیر با حمایت از نظام ارجاع و پزشکی خانواده در دستورکار است تا با اجرای کامل آن، پرداختی از جیب مردم کاهش محسوسی پیدا کند.
حذف ارز دولتی دارو
وی در پاسخ به سؤالی درباره حذف ارز دولتی دارو، گفت: ما طرفدار این هستیم که ارز دولتی حذف و قاچاق‌ها ساماندهی و حذف شود. نگرانی ما تامین منابع به موقع است، زیرا اگر منابع به موقع تامین نشود، قیمت دارو سرسام‌آور می‌شود. با الکترونیکی شدن خدمات، بیمه سلامت این آمادگی را دارد، اگر قیمت ارز آزاد شود، به شرط تامین منابع، این موضوع را اجرایی کند. بنابراین به موقع رسیدن منابع بسیار اهمیت دارد. حدود 50 هزار میلیارد تومان حداقل برای دارو باید داده شود که باید به آن توجه کنیم تا به موقع به بیمه‌ها پرداخت شود.
وی با اشاره به اینکه این اولین دوره‌ای است که سازمان بیمه سلامت وارد موضوع توانبخشی شده، ادامه داد: براساس یافته‌ها بر این موضوع صحه گذاشتیم و از شورای عالی بیمه سلامت مصوبه گرفتیم، توانبخشی را در پنج دانشگاه به صورت آزمایشی اجرا کنیم. هنوز منابعی برای این موضوع پرداخت نشده و در سال 1401 موضوع توانبخشی در بیماری‌های مزمن را اجرایی خواهیم کرد.
پوشش بیمه‌ای تست‌های تشخیصی کرونا
ناصحی درباره پوشش بیمه‌ای تست‌های تشخیصی کرونا، بیان کرد: پس از تکلیف مقام معظم رهبری به سازمان‌های بیمه‌گر، فرانشیز مربوط به تست‌های کرونا هم توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود. اگر پزشکی که در مراکز حضور دارد برای تست کرونا ارجاع بدهد، 100 درصد هزینه توسط بیمه‌ها پرداخت می‌شود. اگر کسی به آزمایشگاه‌های خصوصی برای تست کرونا مراجعه کند، 100 درصد هزینه براساس تعرفه دولتی پرداخت می‌شود. هزینه مربوط به 440 هزار آزمایش کرونا در بخش سرپایی با هزینه‌ای بالغ بر 78 میلیارد تومان تا پایان تیرماه پرداخت شده است.
وی درباره آخرین پرداختی‌های بیمه سلامت، اظهار کرد: در سال‌های قبل فاصله پرداخت بیمه سلامت به مراکز طرف قرارداد حدود ۶ ماه بود. اکنون مطالبات بخش خصوصی تا مردادماه پرداخت شده است. درحال حاضر ماهانه 470 میلیارد تومان فقط برای نسخه الکترونیک پرداخت می‌کنیم. در بخش بیمارستان‌های دولتی نیز مطالبات تا تیرماه و حتی در برخی دانشگاه‌ها یک‌ماه بیشتر نیز پرداخت شده است. در بحرانی‌ترین شرایط اقتصادی تلاش کردیم، پرداختی‌ها به روز باشد. حتی خسارات متفرقه تا هفتم مهرماه 1400 پرداخت شده است. در سطح یک روستایی نیز مطالبات به صورت ماهانه پرداخت می‌شود و تا پایان شهریورماه 80 درصد علی‌الحساب پرداخت شده است.
ناصحی ادامه داد: در موضوع کرونا، بالغ بر 5000 میلیارد تومان هزینه کرده‌ایم که بالغ بر 90 درصد آن در بخش بستری بوده است.
سالمندی در کشور مورد توجه واقع نشده
او تاکید کرد: بحث سالمندی در کشور مورد توجه واقع نشده و ساختار بهداشتی و درمانی ما مناسب نیست. در مجلس فراکسیونی به این نام شکل گرفته که در آن مشارکت می‌کنیم. این امور پرهزینه است و بیمه سلامت در این حوزه‌ها می‌خواهد وارد شود. امیدواریم طی سه‌ سال این مساله را قانونی حل کنیم.
وی درباره میزان پرداخت از جیب مردم، گفت: براساس قوانین، بیمه‌های دولتی اجازه دارند، 90 درصد هزینه‌های بستری و 70 درصد سرپایی را به نرخ دولتی پرداخت کنند. افزایش بار مراجعات باعث افزایش پرداخت از جیب مردم می‌شود. بیماری‌های مزمن هزینه‌های کمرشکنی دارند و وظیفه بیمه‌ها حمایت از این بیماران است. در بحث پوشش همگانی پرداخت بخش خصوصی را مصوب کردیم و امسال نیز پیشنهاداتی داریم که بتوانیم هزینه پرداختی از جیب مردم را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: سهم خروجی و پرداخت از جیب مردم بیشتر شده و از 36 درصد به بیش از 50 درصد رسیده است. البته سازمان آمار هنوز آمار دقیق را اعلام نکرده است.
انتهای پیام/.
 
https://asrgomrok.ir/vdce.78zbjh8ev9bij.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما