در ۹ ماه نخست سالجاری، حدود ۲۹ میلیون تن، کالا به ارزش بیش از ۴۸ میلیارد دلار به کشور وارد شده که سهم واردات کالاهای اساسی معادل ۱۸ میلیون تن به ارزش بیش از ۱۲ میلیارد دلار است.
وزیر راه و شهرسازی رشد بیش از ۵۰ درصدی ترانزیت بین دو کشور ایران و آذربایجان خبر داد و گفت: این شاهراه با هدف توسعه ترانزیت کشور در روزهای پایانی سال میلادی ۲۰۲۳ موجب رشد شد.
تعرفه واردات خودروهای مونتاژی یا به اصطلاح، «قطعات منفصله» همان تعرفهای است که باید مونتاژکاران برای واردات قطعاتی که داخلیسازی نشدهاند، بپردازند. این تعرفه از گذشته نیز وجود داشت، اما اخیرا دولت آن را تغییر داده که میتواند تاثیر بسیاری روی بازار خودروهای مونتاژی داشته باشد.
مدیرکل صمت استان بوشهر از صادرات ۶.۸ میلیارد دلاری محصولات از گمرک پارس جنوبی در ۸ ماه امسال خبر داد و گفت: ۸۷ درصد کل صادرات استان بوشهر از گمرک پارس جنوبی انجام شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: در ۷ ماهه ۱۴۰۲ میزان تخلیه و بارگیری کانتینری در بندر شهید رجایی ۸۸ درصد کل کشور بود و سهم غیر نفتی ۶۰ درصد کل کشور که با ۲۰ درصد رشد همراه بوده است.
بر اساس آمار گمرک در ماهه ۸ نخست سالجاری، ۳۲ میلیارد دلار ارزش صادرات بوده و ۴۲.۱ میلیارد دلار ارزش واردات که تراز منفی ۱۰.۱ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی تا مقطع کنونی را نشان میدهد.
وزیر راه و شهرسازی از برگزاری سومین کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و امارات در هفتههای آینده در جهت توسعه روابط دو کشور خبر داد و گفت: امارات سومین مقصد صادرات کالاهای ایرانی است.
از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا ۲۰ آبان ماه ، تعداد ۹۱ بخشنامه در گمرک صادر شد و این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل تعداد ۲۰۲ بخشنامه صادر شد؛ بنابراین تعداد بخشنامههای صادره ۵۵ درصد کاهش یافت.