عباس عبدی در روزنامه اعتماد نوشت:یک ماه پیش آقای رییسی در مجلس با قاطعیت اعلام کرد که روند قیمت ارز کاهشی خواهد شد ولی در همین یک ماه نزدیک به 15 درصد بر قیمت آن افزوده شد که رشد کمسابقهای است و این شائبه را ایجاد میکند که گویی ادعاهای مسوولان محترم بیارتباط با واقعیت است و شعار محسوب میشود و از این پس نیز مورد توجه مخاطبان قرار نخواهد گرفت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حال حاضر ما ۱۰۰۰ مگاوات تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر داریم و در آینده باید درصد معقولی را به تولید برق هستهای اختصاص دهیم و گاز را کمتر مصرف کنیم.
با توجه به عملکرد اسفبار سهام و اوراق قرضه در طول یک سال گذشته، در حال حاضر بازارهای مالی با خوشبینی کارها را پیش میبرند. البته بدیهی به نظر میرسد پس از خبرهای امیدوار کننده درباره چشمانداز، اکنون سرمایهگذاران خوشبینانه در انتظار کنترل تورم، بزرگترین مشکل اقتصاد جهان، هستند.
عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه دچار یک عقب ماندگی تاریخی دراقتصاد شدیم، گفت: تولیدکنندگان ما مدام در حال جنگ با مشکلاتی هستند که مدیریت هیچ یک از آنها در حیطه اختیاراتشان نیست.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در تشریح آنچه با بررسی جدول داده-ستانده تجارت خارجی ایران و جهان به دست میآید از حذف ایران از نقشه تجارت جهانی سخن میگوید.
این وظیفه همه ما است که در برابر خطاها و ضعفها سکوت نکنیم و نظرات اصلاحی خود را بدهیم. این رفتار شکنندگی را بیشتر میکند. با این نیروهای مدیریتی، با این رسانه ناکارآمد، با این شکاف سیاسی و نبود چشمانداز، راه به جایی برده نخواهد شد. اینگونه یکدندگی در برابر وضعیت جاری شکننده است و هر لحظه آبستن رویدادی است. باید ثبات و پایداری را جایگزین آن کرد....
«شرط رشد اقتصادی این است که یک کشور بتواند امکاناتش را با دنیا به اشتراک بگذارد. اگر این ارتباط متقابل برقرار نشود کشورها نمیتوانند آنطور که باید ابزار رفاه شهروندانشان را فرهم کنند لذا تا مادامی که دولت شعارهایی نظیر اینکه بدون برجام رشد اقتصادی ممکن است را مطرح میکند، دارد به بیراهه میرود».
دیروز آنچه در بهارستان گزارش شد بخش جدای از اقتصاد واقعی ایران بود. آمارهایی که همه امیدوارکننده بودند، اما در همان روز مرکز آمار از افزایش نرخ تورم سالانه دیماه برای خانوارهای کشور خبر داد. کاش حداقل مرکز آمار اعلام نرخ تورم را برای روز دیگر میگذاشت.
از نگاه تحلیلگران ارزی یکــی از عواملــی کــه بــه میــزان زیــادی بر قیمــت دلار تأثیرگذار گذاشته فضای روانی جامعه و انتظارات افراد از این بازار می باشد. در زمینه قیمت دلار تورم تأثیر قابل توجهــی دارد، بنابراین انتظارات تورمی نیز می تواند بر آن تأثیراتی بگذارد.
درنشست مدیرکل بنادرودریانوردی سیستان وبلوچستان بامدیرعامل سازمان منطقه آزادتجاری -صنعتی چابهاردرخصوص تسهیل وتسریع فعالیتهای دوجانبه راهاندازی مجدد خط مسافری چابهار_عمان بحث وتبادل نظر شد.
از زمانی که وزارت نیرو مصمم به تغییر سیاست تغییر لامپهای رشتهای به کممصرف شد، ابتدا با قیمت حمایتی تهیه و با تبلیغ دراختیار مردم میگذاشت، وقتی مردم به ارزش آن پی بردند، کمکم دست حمایت خود را برداشت و مردم با قیمت بالاتر از رشتهای خریدار لامپهایی شدند که هم نور کافی داشت و هم مصرف کمتری، کار به جایی رسید که امروزه تعداد لامپهای رشتهای در یک ...
محسن پیرهادی، نماینده مردم در مجلس گفت: بر اساس لایحه بودجه سال آتی قرار است مالیات، ۵۷ درصد افزایش پیدا کند و مردم باید نسبت به سال قبل بیشتر مالیات بدهند؛ درحالیکه حقوق کارکنان دولت بر اساس همین لایحه رشد ۲۰ درصدی داشته است. افزایش مالیات منجر به توزیع عادلانه درآمد نمیشود چراکه افزایش نرخ مالیاتها مستقیم روی توان خرید مردم اثر میگذارد و منجر ...
عباس عبدی نوشت: اول خلق پول و نقدینگی، دوم قیمتگذاری با این دو اقدام میخواهند دو هدف متعارض را حل کنند. از یک طرف بودجه دولت را تامین کنند و از طرف دیگر رضایت مردم را جلب نمایند. کاری که شدنی نیست، زیرا این دو هدف به سرعت در تقابل با یکدیگر عمل میکنند. مثل دیگی که فشار از داخلش افزایش داده شود ولی دریچه تخلیه هم نداشته باشد. خلق پول و نقدینگی، یعنی ...
یک علت شکلگیری حباب قیمت مسکن در شهرهای بزرگ پس از حضور پررنگ متقاضیان غیرمصرفی در بازار نقل و انتقال ملکی، «نداشتن سیاست آمایش سرزمین» است.با روندی که به ویژه در نیمه دوم دهه ۹۰ طی شده، خانهدار شدن در جایی مثل تهران در حال تبدیل شدن به آرزو است و گویا وضعیتی مشابه کرهجنوبی در پایتخت در حال حاکم شدن است. راه خروج از بنبست در بازار مسکن چیست؟ وجود ...
با سیاستگذاری و اقدامات اجتماعی و اقتصادی در اوایل انقلاب و دوران سازندگی و رونق اقتصادی و اجرای سیاستهای اجتماعی در دوران اصلاحات خط فقر به شدت بهبود یافت و در دولت احمدینژاد با کژکارکردی در سیاستهای اجتماعی و اقتصادی دستاوردهای سه دهه به باد فنا رفت و دوباره در دولت روحانی خط فقر به ۲۳ درصد تا قبل از تحریمها رسید و نهایتا بر اثر رکود، تورم و ...
دهه 90 با تورمهای بسیار بالا، رشد اقتصادی پایین همراه بوده؛ بهنحویکه شاخص قیمت در این دهه بیش از 676درصد رشد داشته (اسفند 1399 نسبت به فروردین 1390) و در حدود 34درصد از درآمد سرانه ایرانیان از دست رفته است. وضعیت تاسفبار اقتصاد کلان در این دهه (بهجز سه سال 1396-1394 برجام و پسابرجام) گسترش فقر را در پی داشت و در مجموع در این دهه بیش از 11میلیون ...
گزارش نظارتی ارزیابی عملکرد قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان نشان می دهد که نرخ تأسیس شرکت های نوپا کاهش یافته و از نظر مؤلفه های نهادی کسب و کارهای فناورانه وضعیت مساعدی حکمفرما نیست.
طبق قانون باید هزینه فروش هلدینگ خلیجفارس کجا هزینه میشد؟ جدول شماره ۱۳ همان ماده ۲۹ سیاستهای اصل ۴۴ که در آن قید شده است، وجوه حاصل از واگذاریهای موضوع این قانون ازجمله شرکتهای مادر تخصص و عملیاتی به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز شود تا در ۸ بخش صرف شود.
یک پژوهش، با بررسی روندهای آماری رابطه سهم جامعه جوان از فعالیتهای اقتصادی را به تصویر کشیده است. این آمارها تایید میکند که یکی از ریشههای اصلی رویدادهای اخیر، جاماندگی جمعیت جوان از فعالیتهای اقتصادی بوده است.
اما متاسفانه برخی فکر میکنند تمام کاهش قدرت خرید مردم ناشی از تورم است که این اصلا درست نیست و تورم تنها یکی از عوامل است؛ بنابراین تا زمانی که رشد اقتصادی کشور به صورت پایدار (حداقل پنج سال) بالای ۵ یا ۶ درصد قرار نگیرد، مشکلات داخل مسکن قابل حل نخواهد بود.»