به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
عصر گمرک، فتح الله بیات درباره پروژه ساخت ۴۰۰ هزار مسکن کارگری اظهار کرد: در بحث مسکن کارگری بارها اعلام کردهایم که حقوق کارگران برای ساخت یا پرداخت اقساط مسکن پایین است و توان پرداخت اجاره بهای مسکن را ندارند. هم اکنون بیش از دو سوم دریافتی آنها صرف اجاره بها می شود و با همین دریافتی امورات اولیه زندگی خود را نمی توانند تامین کنند لذا معتقدم مسکن کارگری زمانی موفق خواهد بود که به شکل اجاره به شرط تملیک باشد.
وی ادامه داد: در بحث اجاره به شرط تملیک باید حقوق و دستمزد کارگران را بسنجند و بر اساس آن اقساط مسکن را محاسبه کنند تا بخشی از درآمد کارگر بابت مسکن و بخشی دیگر صرف هزینه هایی مثل درمان، آموزش و حمل و نقل و تامین خوراکی ها و معیشت او شود.
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در پاسخ به این پرسش که ساخت مسکن کارگری توسط انبوه سازان بهتر است یا تعاونی های مسکن؟ اظهار کرد:در حال حاضر دو دیدگاه درباره ساخت مسکن وجود دارد یکی اینکه توسط انبوه سازان ساخته شود و دوم تعاونی های مسکن وارد شوند. اگر به کارگران زمین رایگان هم بدهیم قدرت ساخت و ساز ندارند بنابر این بهتر است واحدهای مسکونی ساخته و به شکل اجاره به شرط تملیک در اختیار کارگران گذاشته شود.
بیات در گفت وگو با ایسنا تصریح کرد: اگر تعاونی ها وارد ساخت و ساز شوند بهتر است تا انبوه سازان و به این منظور باید تعاونی های خوشنام که سابقه درخشانی در ساخت و ساز دارند این کار را برعهده بگیرند. چه تضمینی وجود دارد که خانه های مسکن کارگری در حالت انبوه سازی از قیمت و کیفیت مناسب برخوردار باشند؟ وقتی قرار است مسکن کارگری با قیمت پایین توسط انبوه ساز ساخته و تحویل شود طبعا باید از کیفیت آن هم بزند چون انبوه ساز از سود خود نمی گذرد ولی اگر تعاونی های مسکن وارد شوند و دولت نظارت کند قطعا بهتر است.
به گفته این مقام کارگری، در تعاونی ها نگاه سود آوری وجود ندارد و مسکن با قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول به شکل مقرون به صرفه ساخته و در اختیار کارگران قرار داده می شود.
انتهای پیام/.