به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی
عصر گمرک، معاملات بورس که از چند ماه گذشته روزهای پر فراز و نشیب و پرنوسانی را تجربه کرد، اکنون به گفته اکثر کارشناسان در بهترین موقعیت برای ورود نقدینگی و سرمایهگذاری قرار گرفته است.
از مدتها قبل چنین صحبتی در بازار مطرح شده بود که قیمت سهام شرکتها تحت تاثیر تداوم روند نزولی در کمتر از ارزش ذاتی خود قرار گرفتهاند و سهامداران میتوانند با ورود سرمایههای مازاد خود به
بازار سرمایه، بازدهی معقولی را از این بازار در مقایسه با سایر بازارهای سرمایهگذاری کسب کنند.
شدت نوسان ایجاد شده در معاملات بازار سهام در یک ماه گذشته و تحت تاثیر حمایت های همه جانبه دولت، مسوولان حاضر در کابینه دولت سیزدهم و همچنین اقدامات انجام شده از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار کاهش پیدا کرد و زمینه افزایش میزان ورود نقدینگی به این بازار فراهم شد.
با توجه به اینکه بازار سرمایه اکنون در انتظار تعیین تکلیف برجام است اما با این حال تا حدودی از شتاب ایجاد شده در روند نزولی بازار کاسته شده و اکثر کارشناسان بازار سرمایه ایجاد چنین روندی را در بازار ناشی از کاهش ترس سهامداران از سرمایه گذاری در بازار به دلیل حمایت های دولت اعلام کردند و بارها نسبت به این موضوع تاکید داشتند که بازار سرمایه تحت تاثیر چنین حمایت هایی می تواند بار دیگر با شتابی کمتر از گذشته به روزهای صعود خود بازگردد.
ادامه چنین حمایت هایی، زمینه ساز بازگشت رشد به معاملات بورس و کاهش هیجانات ایجاد شده در این بازار بود اما طولی نکشید که بازار سرمایه تحت تاثیر جنگ اوکراین و روسیه بار دیگر با نوسان همراه شد و سهامداران در هفته ای که گذشت از ترس تغییرات قیمتی بازارهای جهانی دست به برخی از رفتارهای هیجانی زدند که همین امر بی تاثیر در کاهش بازدهی شاخص بورس در چند روز اخیر نبود.
اعمال چنین رفتاری از سوی
سهامداران فقط ناشی از رفتارهای هیجانی بوده است و تصمیم به موقع مسئولان سازمان بورس و وزارت اقتصاد در راستای ایجاد ثبات در فرمول محاسباتی نرخ گاز صنایع و تعیین سقف قیمتگذاری قیمت گاز، افزایش قیمت گاز هاب اروپا را به دلیل تنش بین اوکراین و روسیه را بی تاثیر کرد و از لحاظ علمی نتوانست هیچگونه تاثیری را بر روی معاملات بازار داشته باشد.
در چند وقت گذشته در بسته حمایتی دولت از بازارسرمایه فرمول محاسبه نرخ خوراک گاز شرکتهای صنایع پتروشیمی و گاز سوخت صنایع از جمله مسایلی بود که سبب نگرانی همه سهامداران و فعالان حاضر در بازار سرمایه بود که اعتراضات گسترده ای را نسبت به این تصمیم با خود به همراه داشت اما با توجه به پیگیری های انجام شده از سوی وزارتاقتصاد و سازمان بورس تصمیمات فوری را اتخاذ و مانع از تصویب آن در کشور شدند.
به دنبال چنین تصمیماتی از سوی مقامات ارشد کشور اکنون در لایحه بودجه ۱۴۰۱، برای نرخ خوراک سقف ۵ هزارتومان و گاز سوخت صنایع ۲ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
در هر زمان دیگری ممکن بود که بازار سرمایه تحت تاثیر این عوامل با نوساناتی شدید همراه شود اما شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفتهای که گذشت (چهارشنبه، ۱۱ اسفند ماه) فقط با هفت هزار واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به عدد یک میلیون و ۲۸۱ هزار واحد رسید؛ بر این اساس افت شاخص کل در هفته جاری کمتر از یک درصد بود.
شاخص کل در پایان روز چهارشنبه هفته گذشته (چهارم اسفند ماه) در حالی با رقم یک میلیون و ۲۸۸ هزار واحد به معاملات خود پایان داد که این رقم در (۱۱ اسفند ماه) به یک میلیون و ۲۸۱ هزار واحد رسید.
شاخص کل (هموزن) در پایان هفته گذشته ۳۳۰ هزار و ۳۱۷ واحد بود که در هفته جاری این عدد به ۳۳۴ هزار و ۱۵۶ واحد و شاخص قیمت (هموزن) از ۲۰۶ هزار و ۹۰۶ واحد به عدد ۲۰۹ هزار و ۲۸۵ واحد رسید.
در چهار روز معاملاتی این هفته بورس، نمادهای ایرانخودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، ملی صنایع مس ایران (فملی)، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد)، پالایش نفت تهران (شتران) و بانک ملت (وبملت) در گروه نمادهای پُر تراکنش قرار داشتند.
انتهای پیام/.