کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

طی هفته آینده

عرضه 2 بلوک‌ هلدینگ خلیج‌ فارس در بورس

8 دی 1400 ساعت 15:17

رئیس سازمان خصوصی‌سازی از عرضه دو بلوک یک و 2 درصدی باقی‌مانده سهام دولت در هلدینگ پتروشیمی خلیج‌ فارس طی هفته آینده در بورس خبر داد.


به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک،‌ حسین قربان‌زاده امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: باقی‌مانده سهام دولت در شرکت هلدینگ خلیج‌فارس که در فهرست واگذاری‌ها قرار دارد، به میزان 18 درصد قرار است به صورت سه بلوک یک، 2 و 15 درصدی مطابق اطلاعیه عرضه که در کدال منتشر شده از طریق بورس واگذار شود. 
وی ادامه داد: ‌ابتدا بلوک‌های یک و 2 درصدی در روزهای 11 و 12 دی‌ماه عرضه می‌شود که بلوک یک درصدی به صورت نقدی و بدون اضافه ارزش و بلوک 2 درصدی به صورت نقدی با 5 درصد پرینیوم یا افزایش ارزش در شنبه و یکشنبه آینده عرضه می‌شود، اما بلوک 15 درصدی مدیریتی به قیمت تابلوی بورس به علاوه 30 درصد اضافه ارزش یا ترینیوم ارائه می‌شود. 
وی گفت: قیمت پایه براساس نرخ ارزش سهام این شرکت در تابلوی بورس است به شرطی که از قیمت روز مصوبه هیأت واگذاری کمتر نباشد.
قربان‌زاده همچنین گفت: شرایط واگذاری بلوک 15 درصدی شامل 30 درصد حصه نقدی و بقیه اقساط چهار ساله که هر 6 ماه یکبار باید پرداخت شود و کل ارزش روز شرکت پتروشیمی خلیج‌ فارس در تابلوی بورس حدود 320 هزار میلیارد تومان است که اگر این عرضه به صورت موفق انجام شود بزرگترین عرضه بورس و سازمان خصوصی‌سازی از نظر ارزش است که 18 درصد سهام دولت از این طریق واگذار می‌شود.
 وی گفت:‌ در حال حاضر در مرحله بررسی اهلیت مالی، فنی، مدیریتی متقاضیان هستیم و فعلاً نمی‌توانیم از نظر قانون متقاضیان را اعلام کنیم و د‌ر موقع خود اسامی متقاضیان اعلام خواهد شد.
قربان‌زاده با بیان اینکه نکته‌ای که مهم است بعد از واگذاری چه اتفاقی برای شرکت پتر‌وشیمی خلیج فارس روی می‌دهد، گفت: در سال 92 که این شرکت در بورس پذیرفته شد، روند موفقیت شرکت را شاهد بودیم، روند موفقیت سرمایه‌گذاری و اشتغال و سودآوری روی داد در حال حاضر 40 درصد سهام این شرکت مربوط به مشمولان سهام عدالت است، بنابراین سودآوری آن به عموم مردم و سهامداران عدالت می‌رسد. 
وی همچنین گفت: سهام دولت در هلدینگ خلیج فارس در شرکت مادرتخصصی یعنی شرکت ملی پتروشیمی است که از طریق مزایده و از طریق بازار بورس به متقاضیان واگذار می‌شود. 
قربان‌زاده این را هم گفت: شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس بالای 100 درصد تعهدات ارزی خود را ایفا کرده و صادرات چند میلیارد دلاری برای کشور داشته و مسیر افزایش کارایی آن ادامه دارد. 
هیچ‌یک از شرکت‌های این هلدینگ زیان‌ده نیستند
در ادامه این جلسه، ‌‌جعفر ربیعی، مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج‌فارس نیز گفت: در سال 92 که هلدینگ خلیج فارس در بورس عرضه شد، از مجموع 15 شرکت پتروشیمی 6 شرکت زیان‌ده و 9 شرکت سودده بودند، اما امروز هیچ‌یک از شرکت‌های این هلدینگ زیان‌ده نیستند و سودهای خوبی هم نصیب سهامداران کرده‌اند. 
به گفته وی، سود شرکت‌های تابعه خلیج فارس در سال 91 به میزان 3 هزار و 200 میلیارد تومان بود که این رقم در پایان سال گذشته به 45 هزار میلیارد تومان یعنی 15 برابر افزایش یافته است و پیش‌بینی می‌شود سود این شرکت تا پایان سال به 70 هزار میلیارد تومان برسد. 
ربیعی همچنین گفت: در حال حاضر اشتغال در هلدینگ خلیج‌فارس دو برابر شده و از 12 هزار نفر به بیش از 25 هزار نفر ظرف 10 سال واگذار شده رسیده است.
 وی گفت:‌ سرمایه شرکت از 250 میلیارد تومان به 28.7 هزار میلیارد تومان رسیده و تا پایان امسال به 50 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت؛ یعنی بعد از خصوصی شدن، سرمایه ثبتی شرکت 20 برابر شده است. 
وی همچنین گفت: قبل از واگذاری، بدهی پتروشیمی خلیج‌فارس 4 میلیارد دلار بود که امروز این رقم به کمتر از 200 میلیون دلار رسیده یعنی 3.8 میلیارد دلار از بدهی‌ها پرداخت شده است و در حال حاضر این شرکت بدون مشکل و با ساختار شفاف تبدیل شده است.
 ربیعی همچنین خبر داد: 8 شرکت دیگر از هلدینگ خلیج فارس شامل مبین انرژی، پتروشیمی فجر، پتروشیمی پارس، آریاساسول، تندگویان، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بوعلی، پتروشیمی نوری و لردگان وارد بورس شده‌اند و بقیه شرکت‌ها هم در آینده در بورس عرضه می‌شوند. 
به گفته ربیعی، شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس در صنعت پتروشیمی کشور از نظر تأمین مالی پروژه‌ها پیش‌رو بوده و در حال حاضر 28 پروژه به ارزش 15 میلیارد دلار ارزی و 42 هزار میلیارد تومان در حال اجراست که عمده این پول‌ها از محل صادرات و منابع داخلی در حال اجراست. 
وی همچنین گفت: تاکنون از محل فروش اوراق سهام و اوراق اجاره 4 هزار میلیارد تومان از بازار سرمایه تأمین مالی شده و مجوز گرفته‌ایم که در بهار سال آینده 6 هزار میلیارد تومان دیگر نیز از بازار سرمایه تأمین کنیم. 
ربیعی همچنین گفت: 40 درصد سهام پتروشیمی خلیج‌فارس مربوط به سهام عدالت است که بعد از آزادسازی 16 درصد از آنها روش مستقیم و 24 درصد روش غیرمستقیم را انتخاب کرده‌اند و ما تکلیف قانونی داریم بعد از پیگیری کارگروهی که زیرمجموعه شورای عالی بورس است، سود سهامداران عدالت را از طریق سازمان خصوصی‌سازی و شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز کنیم. 
سود سهام عدالت از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز می‌شود
رئیس سازمان خصوصی‌سازی هم در مورد واریز سود سهام عدالت گفت: بعد از آزادسازی سهام عدالت، کارهای سهام عدالت به سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس واگذار شده و از این پس سود سهامداران از طریق شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز می‌شود. 
وی در مورد سود سهام عدالت سال 99 گفت: براساس مصوبه هیأت واگذاری، نماینده سازمان خصوصی‌سازی در هیأت مدیره پتروشیمی خلیج‌فارس و یا توسط کانون سهامداران عدالت یا سازمان خصوصی‌سازی تا پایان سال معرفی می‌شود و اجازه داده می‌شود که مجمع شرکت پتروشیمی خلیج‌فارس برگزار شود. 
ربیعی همچنین در مورد تأثیر نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها که در لایحه بودجه آمده است، گفت:‌براساس مصوبه وزارت نفت برای پتروشیمی‌ها فرمول‌هایی است که از سوی وزارت نفت مشخص می‌شود که این فرمول‌ها طی ده سال ثابت است اما براساس قیمت ارز و قیمت روز پتروشیمی تغییر می‌کند. در مورد خوراک پتروشیمی در لایحه بودجه صحبت نشده، اما درباره قیمت گاز سوخت پتروشیمی‌ها ابتدا پیشنهاد شد از 30 درصد به 100 درصد افزایش یابد که  بعد از انتقادات و واکنش بازار این رقم به 40 درصد تغییر کرد؛ یعنی قرار است سال آینده قیمت سوخت گاز پتروشیمی‌ها 10 درصد افزایش یابد که این افزایش از محل بهره‌وری شرکت‌ها تأمین می‌شود. 
انتهای پیام/.


کد مطلب: 2164

آدرس مطلب :
https://www.asrgomrok.ir/report/2164/عرضه-2-بلوک-هلدینگ-خلیج-فارس-بورس

عصرگمرک
  https://www.asrgomrok.ir