معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 باید 80 درصد خانوارها و 100 درصد کسب و کارها با متوسط سرعت 25 مگابیت بر ثانیه به پهنباند ثابت دسترسی داشته باشند.
معاون وزیر ارتباطات تشریح کرد:
دسترسی 80 درصد خانوارها به اینترنت ثابت تا سال 1404
10 آذر 1400 ساعت 13:41
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال 1404 باید 80 درصد خانوارها و 100 درصد کسب و کارها با متوسط سرعت 25 مگابیت بر ثانیه به پهنباند ثابت دسترسی داشته باشند.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، صادق عباسی شاهکوه، رئیس این سازمان در نشست بررسی چالشهای حوزه ارتباطات ثابت با دارندگان پروانه FCP (ارایهدهنده سرویسهای اینترنتی و ارتباطی ثابت) اظهار داشت: دسترسی 20 میلیون خانوار و پنج میلیون کسبوکار تا سال 1404 به اینترنت پهنباند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد، البته بخشی از دسترسی نیز از طریق شبکه بیسیم قابل پوشش است.
وی با اشاره به تعداد بازیگران حوزه ارایه اینترنت پهنباند در کشور، افزود: برنامهریزی و راهبری توسعه زیرساختهای ارتباطی پر سرعت و با کیفیت پهنباند ثابت با تاکید بر بستر فیبر نوری (FTTX) نیازمند برنامه مدون با پیشبینی موانع و الزامات آن است و در حال حاضر رگولاتوری تلاش میکند کلیات این برنامه را با مشارکت و جمعبندی نظرات بازیگران اصلی این حوزه تدوین کند.
عباسی شاهکوه تصریح کرد: اولویت اصلی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه ارتباطات ثابت بر بستر فیبر نوری و ارتقای کیفیت شبکه سیار کشور است و توسعه هر دو حوزه کاملاً به هم مرتبط است و چنانچه ارتباطات پهنباند ثابت توسعه پیدا نکند، حوزه ارتباطات سیار نیز در آیندهای نزدیک دچار بحران میشود. در واقع با توسعه بخش ارتباطات ثابت، تمامی حوزه ICT رشد میکند.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عدم تمایل به سرمایهگذاری در این بخش را یکی از موانع توسعه عنوان کرد و گفت: اکنون هزینه سرمایهگذاری در بخش ICT (ارتباطات و فناوری اطلاعات)، ارزی است در حالیکه درآمد این حوزه به ریال است، ضمن آنکه با ثابت ماندن تعرفه در چند سال اخیر، علیرغم افزایش هزینهها در سایر بخشها، روند درآمد کاهشی بوده است.
عباسی شاهکوه افزود: بایستی حجم سرمایهگذاری لازم برای توسعه حوزه ثابت را برآورد و با تمهیداتی همچون معافیتهای مالیاتی، سوبسید در سهم اپراتورها در پروانه CNSP (پروانه همگرای شبکه و خدمات ارتباطی) و فضای مطلوب را برای سرمایهگذاری فراهم کنیم.
رئیس رگولاتوری تعامل با سایر نهادها همچون وزارت نیرو و شهرداریها را یکی دیگر از اولویتهای پیش روی این سازمان برای رفع موانع سرمایهگذاری بیان کرد و گفت: در این زمینه طی چند سال گذشته اقدامات مختلفی انجام شده که هنوز به نتیجه نرسیده است. ما به دنبال آن هستیم که با ایجاد پشتوانه قانونی بتوانیم در اختیار گذاشتن منابع موجود را تسهیل کنیم و در این مسیر به کمک دولت و مجلس نیاز داریم.
همچنین در این نشست مدیران عامل اپراتورهای دارای پروانه شبکه ارتباطات ثابت (FCP)، وضعیت موجود و موانع و چالشهای پیش رو برای توسعه در این حوزه را تشریح کردند.
انحصار مخابرات بر امکانات زیرساختی، ثابت ماندن تعرفه خدمات ICT علیرغم افزایش هزینههای فضا، برق، نیروی انسانی، بالابودن تعرفههای ارایه خدمات در شهرداریها، عدم توجیه سرمایهگذاری و بازدهی در این بخش برای صاحبان سرمایه، بالابودن هزینههای مودم در دسترسی به تکنولوژی VDSL (تکنولوژی که با بهرهگیری از سیمهای مسی معمولی خطوط تلفن، امکان استفاده از اینترنت پهنباند را فراهم میکند)، برخی از مهمترین چالشهایی بود که دارندگان پروانه به آن اشاره کردند.
تدوین برنامه ملی توسعه پهن باند، بازنگری در تعهدات پیشبینی شده اپراتورها در پروانه اپراتورها متناسب با تغییر شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، رایزنی با شهرداریها برای رفع موانع استفاده از منابع شهری، مشارکت موثر در تدوین طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی با در نظر گرفتن اقتصاد بخش ICT، متناسب کردن تعرفه حوزه ارتباطات ثابت و سیار، بازنگری در برخی مصوبات کمیسیون در استفاده از فرکانس و حقالسهم اپراتورها، انجام مطالعات آسیبشناسی وضع موجود، آزادسازی تعرفهها و بازنگری در ساختار تعرفه در زنجیره ارتباط بین اپراتورهای FCP و شرکت مخابرات ایران، از جمله راهکارهای بود که دارندگان پروانه FCP در این نشست مطرح کردند.
انتهای پیام/.
کد مطلب: 1893