معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جزییات نقشه راه رشد غیرتورمی، گفت: در این نقشه بر کاهش فشار بر تراز ارزی تاکید شده که برای تحقق این هدف باید ممنوعیت صادراتی کاهش یافته و تهاتر نفت را بهطور جدی دنبال کرد.
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد خبر داد
کاهش ممنوعیت صادراتی در نقشه راه رشد غیرتورمی
3 آذر 1400 ساعت 16:36
معاون سیاستگذاری اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جزییات نقشه راه رشد غیرتورمی، گفت: در این نقشه بر کاهش فشار بر تراز ارزی تاکید شده که برای تحقق این هدف باید ممنوعیت صادراتی کاهش یافته و تهاتر نفت را بهطور جدی دنبال کرد.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، هادی سبحانیان امروز چهارشنبه، سوم آبانماه در نشست خبری پیرامون «تشریح ابعاد نقشه راه وزارت امور اقتصادی ودارایی برای رشد غیرتورمی اقتصاد کشور» که در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، افزود: دولت سیزدهم در شرایطی کار خود را آغاز کرد که رشد اقتصادی نزدیک به صفر بود و نرخ تورم به دلیل مسائل و چالشهای گذشته، بالاترین رقم را داشت.
وی افزود: میزان قابل توجهی از ارز 4200 تومانی در 6 ماهه اول سال استفاده شده بود و دولت امکان تداوم تخصیص ارز 4200 تومانی را نداشت و هزینههای دولت افزایش یافته و منابع پایداری نیز برای آن نبود و تنخواهها توسط دولت گذشته، استفاده شده بود.
معاون اقتصادی وزیر گفت: ساماندهی این وضعیت باید مبتنی بر شناخت دقیق از ریشهها و دلایل اصلی شکل گیری وضع موجود و شناخت راهکارها و اولویتبندی آنها باشد.
وی گفت: معتقدیم که مسائل موجود کشور باید با اولویتبندی و به صورت ریشهای حل شود.
سبحانیان ادامه داد: باید رابطه بین ملت و حاکمیت اصلاح شود، هر کدام از آنها نسبت به هم تکالیفی دارند که باید انجام دهند. تکلیف ملت پرداخت مالیات است و حاکمیت هم موظف است شرایط فعالیت اقتصادی را برای فعالان این عرصه فراهم کند.
وی تاکید کرد: اگر دولت نتواند اقتصاد را پیشبینیپذیر کند، فعالان اقتصادی فعالیت خود را متوقف میکنند، همانطور که در گذشته به دلیل تصمیمات خلق الساعه فعالان اقتصادی نتوانستند برنامهریزیهای لازم برای ادامه فعالیت خود داشته باشند.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه ذائقه سیاستگذار و مردم در جامعه برنامههای کوتاه مدت است، گفت: نمیتوان با مسکن مسائل را حل کرد بنابراین باید به سمت درمان ریشهای مسائل برویم و برای این منظور باید فرماندهی و مدیریت واحد داشته باشیم.
وی اظهارداشت: وزارت اقتصاد متولی سیاستگذاری است و براین اساس نقشه راهی تدوین شده که باید متناسب با آن برنامه عملیاتی برای هر یک از دستگاهها تدوین شود.
سبحانیان تصریح کرد: تورم و رکود دو موضوع اولویت دار است که باید مورد توجه قرار گیرد و زمانی در رشد اقتصادی موفق میشویم که تورم را کنترل کنیم و نااطمینانی را کاهش دهیم که این موارد در نقشه راه رشد غیرتورمی لحاظ شده است.
وی اظهارداشت: چارچوب نقشه راه رشد غیرتورمی بر اساس نیاز فوری مهار تورم و رونق تولید است و این اقدامات باید از امروز آغاز شود و اثرات آن در کوتاه مدت و میان مدت خواهد بود.
این مقام مسوول تاکید کرد: این نقشه تنها وظیفه وزارت اقتصاد نیست و باید دستگاهها وظایف خود را انجام دهند.
سبحانیان با بیان اینکه حذف ارز 4200 تومانی و اصلاح آن را دیگر برنامه کاهش فشار بر تراز ارزی است، گفت: این ارز منشا نوسانات ارزی و فشار بودجهای است و عزم و اراده حاکمیت در خصوص حذف این ارز گفتوگو با مردم و اقناع آنهاست و اینکه باید مردم بدانند که چرا این ارز نمیتواند منافع ملت را تامین کند.
وی تصریح کرد: مردم هم در کلام و هم در عمل دولت باید ببینند که دولت به دنبال کاهش تورم است.
این مقام مسوول، راه حل میان مدت رفع ناترازی بودجه را کاهش مصارف دانست و گفت: در یکی دوسال گذشته ، شاهد افزایش بیسابقه هزینههای دولت بودیم که باید انضباط بخشی بودجه انجام شود.
وی در خصوص رشد تولید گفت: در رفع موانع تولید باید ورود به کسب و کارها تسهیل شود و جذابیت فعالیت غیرتولیدی کاهش یابد. همچنین باید مجوزها ثبتمحور شود.
سبحانیان درخصوص اقدامات انجام شده در وزارت اقتصاد گفت: هم اکنون آیین نامه مالیات بر خانههای لوکس تصویب و ابلاغ شده است و آیین نامه مالیات بر خودروهای لوکس هم به دولت ارسال شده است.
وی افزود: همچنین در عملیاتی سازی تبصره 18 بودجه امسال که بر اختصاص 2 هزار میلیارد تومان از منابع هدفمندی تاکید شده بود موانع برداشته شده است و منابع به دستگاهها پرداخت شده و 10 هزار میلیارد تومان هم تا پایان سال پرداخت میشود.
این مقام مسوول گفت: در دو ماه گذشته لایحه اصلاح قانون اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی از سوی وزارت اقتصاد به دولت ارسال شده است.
انتهای پیام/.
کد مطلب: 1840