کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چگونه روی زخم بورس مرهم بگذاریم؟

28 تير 1402 ساعت 11:11

بورس شاید وضعیت غیرقابل اعتمادی داشته باشد، اما همین الان حرفه‌ای‌ها با حضور فعال در صف‌های خرید مشغول بیرون کشیدن سهم‌های ارزنده از دست سرمایه‌گذاران عاصی آماتور هستند. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که حداقل تا پایان تابستان روند کم‌رمق بورس ادامه پیدا کند


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصر گمرک، شاخص بورس روز سه‌شنبه ۲۷ تیرماه در پایان معاملات با رشد ۴۳ هزار واحدی روبرو شد تا پس از دو هفته سخت، طاقت‌فرسا و پرحاشیه به مدار صعودی برگردد.
شاخص بورس در این روز ۲.۲ درصد رشد کرد تا ارزش روز بازار به بیش از هفت میلیون و ۲۴۵ هزار میلیارد تومان برسد. در جریان معاملات روز سه‌شنبه، بیش از ۱۱ میلیارد سهم و انواع اوراق مالی در قالب ۴۳۱ هزار فقره معامله دست به‌دست شد که ارزش آن‌ها هفت هزار و ۱۸۴ میلیارد تومان می‌رسد. نماد‌های متعلق به شرکت‌های فولاد مبارکه، ملی مس، شستا، بانک ملت، گسترش نفت و گاز پارسیان، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تامین، توسعه سرمایه‌گذاری معادن روز دست شاخص کل را گرفتند و بیشترین اثر مثبت را بر عملکرد شاخص بورس به‌نام خود ثبت کردند.
رشد بازار سرمایه در جریان معاملات روز سه‌شنبه ۲۷ تیرماه از این نظر اهمیت دارد که پس از دو هفته بالاخره شاخص کل بورس رنگ سبز را به چشم دید. اگرچه هنوز بورس نتوانسته مرز حیثیتی دو میلیون واحد را پس بگیرد.
همه‌چیز درباره روند نزولی اخیر بورس
بورس در سه ماه ابتدای امسال روند رو به‌رشدی داشت و انتظار می‌رفت بتواند عملکرد قابل‌قبولی از خود به‌جا بگذارد، اما یک‌سری سلسله اتفاقات باعث شد ورق برگردد. اگر دنبال مقصر بگردید موضوعاتی مثل قیمت‌گذاری دستوری در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، شروع و توقف فروش خودرو در بورس، محدودیت‌های تولید برق در تابستان برای صنایع، نوسانات مداوم نرخ ارز و... نامشان بیش از بقیه تکرار می‌شود.
حال بورس از ابتدای هفته سوم تیرماه رو به احتضار گذاشت و سهامداران در دو هفته گذشته آب خوش از گلویشان پایین نرفته است. آخرین باری که شاخص بورس یک روز معاملاتی را با رنگ سبز به پایان برد، به دست کم دو هفته پیش برمی‌گردد.
بورس روز چهارشنبه ۱۴ تیرماه، با رشد محدود ۵۷۱ واحدی روبرو شد. ارتفاع شاخص در این روز به دو میلیون و ۲۰۲ هزار و ۶۶۳ واحد می‌رسید. سه روز بعد وقتی معاملات شنبه ۱۷ تیرماه به پایان رسید، شاخص بورس با عقب‌نشینی هفت هزار و ۵۲۶ واحدی در ارتفاع دو میلیون و ۱۹۵ هزار و ۱۳۰ واحد آرام گرفت. عقب‌نشینی شاخص در روز بعدی، به ۱۸ هزار واحد رسید.
شاخص بورس دوشنبه ۱۹ تیرماه، ۱۷ هزار و ۸۲۹ واحد دیگر عقب رفت و سه‌شنبه ۲۰ تیرماه نیز ۳۰ هزار و ۱۶۱ واحد دیگر نزول کرد. چهارشنبه ۲۱ تیرماه که آخرین روز معاملاتی هفته قبل بود، شاخص بورس ۵۶ هزار و ۹۴۷ واحد دیگر ریخت.
بورس در شروع هفته جدید هم نتوانست سایه جغد نحس و بدشگون را از سر خود کم کند و در روز‌های شنبه، یکشنبه و دوشنبه به ترتیب ۵۱۴ واحد، ۴۹ هزار و ۵۹۳ واحد و ۶۴ هزار و ۶۶۲ واحد دیگر ریخت. ضربه روز دوشنبه از همه سهمگین‌تر بود، چون باعث شد بورس پس از مدت‌ها با سری پایین و احساس شرم زیاد به ارتفاعی کمتر از دو میلیون واحد برسد؛ جایی که سال ۹۹ در آن ایستاده بود.
ردپای دلار در ماجرای سقوط بورس
بورس روز شنبه ۱۷ تیرماه، هفت هزار و ۵۲۶ واحدی عقب نشست و در ارتفاع دو میلیون و ۱۹۵ هزار و ۱۳۰ واحد آرام گرفت. در آن روز کاهش ارزش معاملات جلب توجه می‌کرد. یکی از عوارض چنین اتفاقی محتاط شدن سرمایه‌گذاران خرد بود.
ماجرای روز خونین بورس و نرخ خوراک پتروشیمی‌ها که هنوز تعیین تکلیف نشده به‌طور طبیعی می‌توانست دلایل احتیاط و قهر احتمالی سرمایه‌گذاران با بورس را توضیح دهد. تنها عامل خارجی که ممکن بود به کمک بورس بیاید و با گرفتن دست شاخص آن را به‌سمت بالا هدایت کند، فشار دلار بود اما...
قیمت دلار از همان روز در سراشیبی افتاده تا تیره‌روزی‌های بورس تکمیل شود. دلار ۱۷ تیرماه ۴۹ هزار و ۹۹۰ تومان فروخته می‌شد اما در پایان هفته به کف کانال ۴۹ هزار تومان غلتید. دلار در شروع هفته جدید، زورش را از دست داد و تا ۴۸ هزار و ۳۷۰ تومان پایین آمد.
قیمت دلار در روز‌های ۲۴ و ۲۵ تیرماه که شاخص بورس به‌ترتیب ۵۱۴ واحد و ۴۹ هزار و ۵۹۳ واحد عقب نشسته، روی هم رفته حدود ۹۰۰ تومان ارزان شده و از ۱۷ تیرماه به این طرف هزار تومان کاهش قیمت را تجربه کرده است. پس به این ترتیب شاید بتوان همگرایی دلار و شاخص بورس را عامل بعدی تیره‌روزی سهامداران در دو هفته ۱۱-۱۰ روز گذشته دانست.
بورس نجات پیدا می‌کند؟
سقوط بورس آن هم به شکل پیاپی تقریبا همه را به صرافت انداخته تا دنبال راه‌حل بگردند. مجلس و در راس کار، کمیسیون اقتصادی بیش از همه در حال تکاپو هستند. محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی از برگزاری جلسه فوق‌العاده برای بررسی روند بورس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه خبر داده است.
پیشنهاد افزایش پلکانی و تعیین نرخ متفاوت گاز برای پتروشیمی‌ها یکی دیگر از ایده‌های مطرح شده برای کنترل اثر تصمیمات کلان اقتصادی بر روند بورس است. احسان خاندوزی، وزیراقتصاد تلاش کرده منطقی‌تر حرف بزند و از احساسات دوری کند: اگرچه نوسان در بازار‌های مالی طبیعی است و نمی‌توان انتظار رشد همیشگی این بازار را داشت، اما در جریان حواشی ایجادشده در خصوص مصوبه نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و سایر صنایع نیز دولت اطمینان داد که بدون مماشات با متخلفان احتمالی برخورد می‌کند و اجازه نخواهد داد این حواشی به اعتماد مردم به بازار سرمایه لطمه بزند.
احسان خاندوزی به رئیس سازمان بورس ماموریت داده تا ریز معاملات روز‌های ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری را بررسی کند و در صورتی که مواردی مرتبط با بخش‌هایی که اطلاعات خاص و ویژه و دسترسی انحصاری دارند، وجود داشت، برخورد قانونی لازم صورت بگیرد. همچنین قرار است اصلاح آیین‌نامه نرخ خوراک در دستور کار دولت و مجلس قرار بگیرد. نتیجه این اتفاق ظرف امروز و فردا در همان جلسه مشترک مشخص خواهد شد و تصمیم احتمالی می‌تواند بر روند معاملات بورس در روز‌های پیش‌رو تاثیر بگذارد.
استراتژی‌های عبور از وضعیت بحرانی بورس
بورس در حال حاضر وضعیت غیرقابل اعتمادی دارد، اما در همین شرایط فعلی هم بعضی حرفه‌ای‌ها با مشارکت فعال در صف‌های خرید مشغول جمع‌آوری سهم‌های ارزنده از دست سرمایه‌گذاران عاصی عجول آماتور هستند. پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که حداقل تا پایان تابستان روند کم‌رمق بورس ادامه پیدا کند.
بورس پس از دوره حضیض فعلی، چشم به تورم و بازار‌های رقیب خواهد دوخت و خواسته یا ناخواسته باید عقب‌افتادگی خود را نسبت به آن‌ها جبران کند. رشد شاخص بورس شاخص در این برهه زمانی تا کانال بیش از دو میلیون و ۵۰۰ هزار واحد محتمل به‌نظر می‌رسد. سرمایه‌گذارانی که شناخت کافی نسبت به بازار ندارند بهتر است تا آن زمان به‌صورت غیرمستقیم و از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری به فعالیت ادامه دهند و حتی بتوانند بازدهی بیشتر از شاخص کل کسب کنند.
صندوق‌های اهرمی یکی دیگر از گزینه‌های پیش‌روی سرمایه‌گذاران حرفه‌ای هستند. این صندوق‌ها معمولا در شروع جریان صعودی بازار واکنش سریع‌تری از خود نشان می‌دهند و به‌محض اینکه معاملات پرحجم آغاز شود، کسب سود بالای هشت درصد را به ارمغان می‌آورند و تاثیر خود را نیز بر کلیت بازار می‌گذارند.
استراتژی پیشنهادی بعدی را می‌توان بر اساس بازار رنج یا ساید استوار کرد. این وضعیت وقتی رخ می‌دهد که شاخص و قیمت‌ها، مانند وضعیت فعلی بورس، در محدوده‌ای خاص قرار می‌گیرد. کارشناسان می‌گویند در بازار رنج، ورود به صندوق مختلط بهترین گزینه برای خرید سهام است. در بازار رنج شاید صندوق‌ درآمد ثابت به واسطه اینکه در هر شرایطی بازدهی یا سود مشخصی دارد منطقی به نظر برسد، اما اگر شاخص وارد کانال صعودی شود فرصت کسب بازدهی بالا از دست خواهد رفت.
صندوق‌های مختلط به دلیل اینکه پرتفوی خود را از سهام و اوراق درآمد ثابت تشکیل می‌دهند، می‌توانند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری در شرایط بازار رنج باشند. این صندوق‌ها به صورت متعادل روی انواع سهم‌های پرریسک و اوراق کم‌ریسک سرمایه‌گذاری می‌کند تا هم از رشد قیمت سهام سود ببرد، هم در دوران افت قیمت بتوانند حداقل بازدهی را به واسطه در اختیار داشتن اوراق درآمد ثابت داشته باشند.
انتهای پیام/.


کد مطلب: 7400

آدرس مطلب :
https://www.asrgomrok.ir/news/7400/چگونه-روی-زخم-بورس-مرهم-بگذاریم

عصرگمرک
  https://www.asrgomrok.ir