به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
عصر گمرک، پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در حالی از سوی سه بانک عامل به استان ها ابلاغ و از هفته گذشته آغاز شده است که در میان ۹ بانک عامل بیشترین سهمیه را به خود اختصاص داده است.
بانکهای ملی، سپه، تجارت، ملت، مسکن، کشاورزی، صادرات، پست بانک و رفاه بانکهای عاملی هستند که برای پرداخت وام ساخت مسکن روستایی تعیین شدهاند. در میان این بانک ها، بانک مسکن به عنوان بانک تخصصی بخش مسکن سهمیه ۳۰ هزار فقره ای در پرداخت وام مسکن روستایی را به خود اختصاص داده است اما با گذشت بیش از یک هفته هنوز آنرا به شعب و استان ها ابلاغ نکرده است.
مجید جودی معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن پیشتر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری بازار با اشاره به اینکه بر اساس ابلاغیه ای که از سوی بانک مرکزی اعلام شد ۹ بانک عامل موظف به پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی شدند. در این ابلاغیه سهمیه این بانک ها مشخص و تعیین شد.
جودی با بیان اینکه سهیمه برخی بانک ها ۳۰ هزار فقره و برخی بانک ها تا ۳ هزار فقره است ادامه داد: بانک مرکزی ۱۴ شهریور ماه سال جاری ضوابط پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی ساخت مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد را به ۹ بانک مربوطه اعلام کرد که در مرحله بعد باید بانکها این بخشنامه را به استانها ابلاغ کنند. حال باید توجه داشت که با توجه به اینکه دستورالعمل ارجاعی به اضافه توزیع استانی به بانکها اعلام شده است بانکهای عامل باید به واحدهای استانی خود سهمیهها را اعلام کنند و این فرآیند احتمالا یکی دو روز طول میکشد.
اما با گذشت ماه ها هنوز بانک های صادرات، پست بانک، رفاه و ملت در کنار بانک مسکن به وظایف خود عمل نکرده اند و برخی از متقاضیان علیرغم تشکیل پرونده با مراجعه به شعب بانک ها با برخورد سرد بانک ها مواجه می شوند. از چند روز گذشته بانک سپه، بانک تجارت و بانک کشاورزی اقدمات خود را برای ابلاغ به استان ها انجام داده اند.
پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در حالی آغاز شده است که هنوز پرداخت آن به روش سفته زنجیره ای دچار مشکل است
به هر صورت پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در حالی آغاز شده است که هنوز پرداخت آن به روش سفته زنجیره ای دچار مشکل است. آنطور که مدیر کل مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اعلام کرده است تاکنون ۱۰ هزار نفر به بانک ها معرفی شده اند و به مرور نیز این اقدام تا رسیدن به سقف ۲۰۰ هزار واحد مسکونی انجام خواهد شد.
آنطور که سید رضا حمیدی مدیرکل مسکن روستایی بنیاد مسکن در گفتگو با خبرگزاری
بازار گفته بود، از ۹ بانک عامل تاکنون ۳ بانک موفق به ابلاغ سهمیه خود به استان ها شده اند و مابقی نیز در حال معرفی سهمیه خود به استان ها هستند و در هفته جاری نیز بانک ملت این ابلاغیه را انجام خواهد داد.
از هفته قبل این پرداخت آغاز شده است و نزدیک به ۱۰ هزار متقاضی به بانک ها معرفی شده اند و انعقاد قرارداد صورت گرفته است. به موازات این اتفاق که با بانک ها در حال رخ دادن بود و تضامین مزبور، اصلاح مصوبه به دولت ارائه شد و دولت نیز بررسی آنرا به کمیسیون اقتصادی سپرد و دو جلسه کمیته تخصصی و یک جلسه هم کمیسیون اصلی مساله را بررسی کردند و یک شنبه هفته آینده اصلاحیه را در دولت مصوب کردند.
بنیاد مسکن به دنبال این است که تضمین نامه را علاوه بر مابه التفاوت به اصل و معوق هم تعمیم یابد تا بتوان انعقاد قراردادها را به سمت سفته زنجیره ای برد تا در انعقاد قرارداد تسریع شود که این موضوع یک شنبه هفته گذشته در دولت مصوب شد اما هنوز به بنیاد مسکن ارائه و ابلاغ نشده است
در اصلاحیه یاد شده بنیاد مسکن به دنبال این است که تضمین نامه را علاوه بر مابه التفاوت به اصل و معوق هم تعمیم یابد تا بتوان انعقاد قراردادها را به سمت سفته زنجیره ای برد تا در انعقاد قرارداد تسریع شود که این موضوع یک شنبه هفته گذشته در دولت مصوب شد اما هنوز به بنیاد مسکن ارائه و ابلاغ نشده است.
آنطور که از استان ها و متقاضیان وام مسکن روستایی خبر می رسد عدم پذیرش و ابلاغ پرداخت وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی به روش سفته زنجیره ای باعث شده تا مشکلاتی برای اکثر متقاضیان به وجود بیاید.
به نظر می رسد تعلل در ابلاغیه به استان ها از سوی بانک ها و سپس عدم ابلاغ پرداخت وام به روش سفته زنجیره ای دست انداز جدیدی برای این تسهیلات خواهد بود. هر چند در مدیریت بانک مسکن تغییراتی صورت گرفته است و عسکری به عنوان سرپرست جدید بانک مسکن انتخاب شده است باید به این نکته توجه کند که تنها دادن آمار پرداخت تسهیلات نمی تواند به بخش مسکن کمک کند و ابلاغیه وام مسکن روستایی به نوبه خود ضرورت دارد.
انتهای پیام/.