به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
عصر گمرک، آخرین بار در بهمن ماه ۱۴۰۰ بود که در نتیجه کاهش تولید روغن این کالای اساسی در فروشگاههای پایتخت کمیاب شد و از طرف دیگر بیم تولیدکنندگان از حذف ارز دولتی نیز به کاهش تولید این کالای اساسی دامن زد و حال با گذشت ۳ ماه از این اتفاق و همسو با حذف ارز دولتی بازار کالاهای اساسی دوباره شاهد کمیاب شدن این محصول در فروشگاههای برخی از مناطق پایتخت است.
روغن از جمله کالاهای اساسی است که در بازه زمانی فروردین ۱۴۰۰ تا فروردین ۱۴۰۱ افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرد؛ طبق بررسی های صورت گرفته قیمت هر لیتر روغن سرخکردنی از ۹ هزار و ۶۰۰ تومان در فروردین ۱۴۰۰ به ۱۴ هزار تومان در فروردین ۱۴۰۱ رسیده است و حال همسو با کمیاب شدن این کالای اساسی خبر از افزایش قیمت ۴۰ تا ۵۰ درصدی آن به گوش میرسد.
گفتنی است که عرضه روغنهای تولید داخل در سایت های خرید و فروش اینترنتی از امروز نیز کاهش یافته است و برخی از این سایتها اعلام عدم موجودی کردهاند.
در حالی با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر از افزایش ۴۰ تا ۵۰ درصدی قیمت روغن در بازار به گوش میرسد که داریوش محمودی، دبیر سابق انجمن روغن نباتی ایران، گفته بود تردیدی نیست که با حذف ارز ترجیحی قیمت کالاهای اساسی از جمله روغن ۱۰۰ درصد افزایش را تجربه خواهند کرد.
آمارها حاکی از آن است که ایران ظرفیت تولید سالانه حداقل ۳ میلیون تن روغن نباتی را دارد که ۲ میلیون تن مصرف داخل است، این مساله به معنای توان یک میلیون تن صادرات این محصول توسط تولیدکنندگان داخلی است و این در حالی است که در سالهای گذشته و در بازههای زمانی مختلف بازار کالاهای اساسی با کمبود روغن مواجه بوده است و این کمبود عرضه به سال جاری نیز رسیده است.
انتهای پیام/.