plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۳

ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قوچان، زمینه ساز اشتغال و صادرات بین المللی

امام‌جمعه قوچان بیان کرد: شهرستان قوچان یک شهر مرزی با ظرفیت‌های گوناگون می باشد که از طریق گمرک مرزی باجگیران به کشورهای آسیای میانه متصل است و ۲۸ کیلومتر مرز با جمهوری ترکمنستان دارد.
ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قوچان، زمینه ساز اشتغال و صادرات بین المللی
به گزارش عصر گمرک به نقل از خبرگزاری موج ، حجت الاسلام علیرضا هراتی مطلق امام‌جمعه قوچان عنوان کرد: قرار گرفتن قوچان در فاصله‌ای نزدیک تا عشق‌آباد پایتخت کشور ترکمنستان و همجواری با شهرستان‌های بزرگ سبزوار و نیشابور به همراه آب‌ و هوای مناسب و وجود اقوام مختلف در تولید صنایع متنوع دستی این شهرستان را به یک نقطه ویژه راهبردی در منطقه تبدیل کرده است.
حجت‌الاسلام علیرضا هراتی مطلق با اعلام اینکه قوچان یک شهر مرزی با ظرفیت‌های گوناگون می باشد ادامه داد: این شهرستان با دارا بودن گمرک و بازارچه مرزی فاقد دفتر صادراتی است درصورتی‌ که بسیاری از شهرستان‌ها با داشتن چنین دفتری توانسته‌اند فعالیت‌های بهتری در زمینه صادرات و واردات داشته باشند.
امام‌جمعه قوچان خاک حاصلخیز و مردمان بسیار باصفا، نجیب و مؤمن را از دیگر ظرفیت های این شهرستان برشمرد و افزود: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و فرآوری محصولات مهمی همچون کشمش و سبزی می‌تواند زمینه مؤثری برای ایجاد اشتغال و صادرات منطقه‌ای و بین‌المللی به وجود آورد.
هراتی مطلق افزود: قوچان یکی از شهرستان‌های دارای ظرفیت بالا در زمینه دام نیز هست که فرآورده‌های دامی اش نظیر گوشت، لبنیات و حتی روغن حیوانی می‌تواند با بسیاری از برندهای معتبر رقابت کند و همین امر زمینه مناسبی برای سرمایه‌گذاری به‌ویژه در منطقه ویژه اقتصادی این شهرستان را به وجود می آورد.
وی با قدردانی از تمامی افرادی که در تصویب این طرح برای توسعه شهرستان قوچان تلاش کرده‌اند ادامه داد: با توجه به ظرفیتهای این شهرستان باید پیش‌ از این ایجاد منطقه ویژه اقتصادی قوچانمورد تصویب قرار می‌گرفت تا از مزایای آن برای رشد و توسعه استفاده شود.
امام‌جمعه قوچان با تأکید بر این که این طرح فعلاً روی کاغذ است و نیاز به پیگیری برای اجرایی شدن دارد گفت: تاکنون موارد زیادی مثل راه اندازی کارخانه‌ها در این شهرستان مصوب شده اما عزمی برای اجرایی شدن آن دیده نشده است لذا باید برای اثرگذاری منطقه ویژه اقتصادی این مصوبه به اجرا برسد.
وی در ادام گفت: لازم بذکر است که مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست پانزدهم اردیبهشت‌ماه امسال خود پس از حدود چهار سال وقفه، بالاخره اجرای لایحه پیشین دولت مبنی بر تأسیس ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی و هفت منطقه آزاد تجاری صنعتی در نقاط مختلف کشور که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسیده بود را بلامانع دانست.
وی همچنین تصریح کرد: لایحه دولت برای تأسیس مناطق آزاد و ویژه اقتصادی سه مرتبه ظرف سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید اما هر دفعه ایراد شورای نگهبان مانع ابلاغ آن به ‌عنوان قانون شده بود و پس‌ از این رفت‌ و آمدها مصوبه مجلس برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شده بود.
در خاتمه لازم بذکر است که: سهم خراسان رضوی از این برنامه توسعه دولت تأسیس ۲ منطقه ویژه اقتصادی در خواف واقع در جنوب شرق و قوچان در شمال این استان است و مرکز شهرستان ۱۸۰ هزارنفری قوچان در ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد واقع است.
قوچان مرکب از ۲ بخش "مرکزی و باجگیران" ۱۸۳ روستا دارد و ۷۵ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
https://asrgomrok.ir/vdcjfme8zuqeo.sfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما