دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: میزان صادرات کالاهای غیرنفتی کشور به عراق در 6 ماهه نخست سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش، افزایش 28 درصدی و از نظر وزنی رشد 50 درصدی را نشان میدهد.
صادرات غیرنفتی ایران به عراق در نیمه اول امسال 26 درصد رشد کرد
10 مهر 1400 ساعت 11:47
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: میزان صادرات کالاهای غیرنفتی کشور به عراق در 6 ماهه نخست سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش، افزایش 28 درصدی و از نظر وزنی رشد 50 درصدی را نشان میدهد.
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، جهانبخش سنجابی شیرازی با اشاره به میزان صادرات کالایی ایران به عراق اظهار داشت: در 6 ماهه نخست سال 1400 میزان صادرات کالایی ایران به عراق به وزن 9.13 میلیون تن و به ارزش 3 میلیارد و 800 میلیون دلار بوده است. این در حالی است که میزان صادرات کالایی 6 ماهه نخست سال 1399 به این کشور به وزن 3.9 میلیون تن و به ارزش 2 میلیارد 971 میلیون دلار بود.
وی افزود: بر این اساس صادرات کالاهای غیرنفتی کشورمان به عراق در 6 ماهه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از حیث ارزش افزایش 28 درصدی و از نظر وزنی رشد 50 درصدی را نشان می دهد.
سنجابی شیرازی در مورد رقبای ایران در بازار عراق اظهار کرد: چین و ترکیه رقبای سنتی ما در بازار عراق هستند اما شاهد دورخیز کشورهایی مثل عربستان و اردن هستیم که با برنامهریزی و انجام اقداماتی درصدد داشتن سهم ماندگار و تصاحب بازار این کشور هستند.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اضافه کرد: به عنوان مثال اردن به دنبال برقراری حمل مستقیم کالا به عراق برای کاهش هزینه های حمل و نقل و سرعت بخشیدن مبادلات کالا بین طرفین است و تخفیفات گمرکی ویژه ای جهت واردات از بندر عقبه برای تجار عراقی قائل شده است.
وی ادامه داد: عربستان نیز علاوه بر سرمایهگذاری های بزرگ در زمین های کشاورزی غرب عراق افزون بر گذرگاه عرعر با عراق که اکنون تردد در آن صورت می گیرد درحال آماده سازی برای افتتاح گذرگاه های دیگری با عراق است همچنین موضوع ترانزیت نیز در دستور کار دو کشور قرار گرفته است، هرچند که موضوع ترانزیت عراق و مصوبه سال 2019 مجلس این کشور در این زمینه تاکنون عملیاتی نشده است.
سنجابی شیرازی خاطرنشان کرد: تعداد رقبای تجاری ما در عراق در حال افزایش است در این شرایط باید با شناخت تهدید ها و فرصت ها، ترسیم استراتژی مشخص با در نظر داشتن منافع بلند مدت، رفع موانع، حمایت های دولتی و ارائه مشوق های لازم به بخش خصوصی، راهبردهای تولید در محل، ایجاد شرکتهای بومی، سرمایه گذاری مشترک، عرضه شبکه های پخش و توزیع مویرگی و راهاندازی کسب و کارهای مبتنی بر فناوری ICT از فرصت همکاری های اقتصادی با کشور عراق بهدرستی بهرهبرداری کنیم.
انتهای پیام/.
کد مطلب: 1376