کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق شاخصی بر مبنای یکی از شاخصهای بازار سرمایه عمل میکند و سود و زیان آن مشابه عملکرد آن شاخص میباشد
کارشناس بازار سرمایه: با این روش به اندازه شاخص بورس سود کنید
4 مهر 1400 ساعت 11:03
کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق شاخصی بر مبنای یکی از شاخصهای بازار سرمایه عمل میکند و سود و زیان آن مشابه عملکرد آن شاخص میباشد
به گزارش پایگاه تخصصی و خبری تحلیلی عصر گمرک، محمد اکبریان عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی چه نوع ابزار مالی هستند و چه پیشینهای دارند، بیان کرد: صندوق سرمایهگذاری مشترک (Mutual Fund)، نهاد مالی است که با وجوه سرمایهگذاران، در سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایهگذاری کرده و در عوض آن، واحدهای سرمایهگذاری خود را به سرمایهگذاران به نسبت سرمایهشان واگذار میکند.
وی درباره پیشینه این صندوقها گفت: تاریخ تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری به قرن هجدهم میلادی در انگلستان برمیگردد و درحال حاضر بیش از 8 میلیون نفر در آمریکا در این صندوقها، سرمایهگذار کردهاند و برای بسیاری از سرمایهگذاران، سرمایهگذاری در بورس به معنای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری است.
او افزود: یکی از انواع این صندوقها، صندوقهای شاخصی است، شاخص کل بورس میانگین وزنی فعالیت کل نمادهای فعال در بورس است، صندوق سرمایهگذاری شاخصی براساس سرمایهگذاری در سهامهای شاخص ساز فعالیت میکند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: این نوع از صندوقهای سرمایهگذاری بر مبنای یکی از شاخصهای بازار سرمایه عمل میکند و سود و زیان آن مشابه عملکرد آن شاخص میباشد، صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی میتوانند، هر شاخصی که مناسب میدانند، را به عنوان شاخص خود در نظر بگیرند، مثلا شاخص طلا، بازار بورس، فروش خودرو و سایر موارد مشابه.
تفاوت صندوقهای شاخصی با سایر صندوقهای سهامی
اکبریان در پاسخ به تفاوت صندوقهای شاخصی با سایر صندوقهای سهامی موجود در بازار، بیان کرد: تنها تفاوت، ترکیب دارایی صندوقهای سهامی و شاخصی در انتخاب سهام شرکتهاست، صندوقهای شاخصی سهام شرکتهای بزرگ فعال در بورس را خریداری میکنند، در حالی که استراتژی صندوقهای سهامی کسب سود از خرید هر نوع سهام موجود در بازار بورس است. صندوقهای شاخصی بیشتر حجم دارایی شان را روی سهام شرکتهای بزرگ و شاخص ساز بورس و مابقی را در سپردههای با درآمد ثابت، اوراق قرضه و … سرمایهگذاری میکنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در رابطه با این که صندوقهای شاخصی مناسب چه افرادی هستند، گفت: ریسک سرمایهگذاری در صندوقهای شاخصی از ریسک سرمایهگذاری در صندوقهای سهامی کمتر است و نسبت به دیگر انواع صندوقها میزان مشارکت بیشتری در خرید سهام دارد، برای همین این نوع صندوقها بیشتر مورد توجه افرادی قرار میگیرد که تمایل به سرمایهگذاری مطمئن در بازار بورس دارند.
اکبریان افزود: بزرگترین مزیت صندوقهای سرمایهگذاری شاخصی کاهش هزینههای سبدگردانی و مدیریت صندوق است، چون این نوع صندوقها در نهایت باید شبیه به شاخص بازار باشند که باعث میشود، مدیریت نقشی غیرفعال داشته و ریسک مدیریت صندوق حذف شود.
او در رابطه با انواع ریسکهای صندوقهای شاخصی، تصریح کرد: انعطاف این صندوقها در شرایط مختلف بازار بسیار کمتر از سایر صندوقهای سهامی میباشد که این موضوع میتواند، در نوسانات بازار به ضرر سهامداران این صندوقها باشد، بنابراین بهتر است، قبل از انتخاب صندوق شاخصی مورد نظر، بازده آنها را با هم مقایسه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان افزود: درحال حاضر سه صندوق سرمایهگذاری شاخصی در بورس ایران درحال فعالیت هستند که در عنوان آنها از کلمه "شاخص" برای متمایز شدن آنها استفاده میشود.
انتهای پیام/.
کد مطلب: 1340