کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

14 ایده مدیریت پساب ومحیط زیست در دوشنبه‌ های استارت آپی

16 شهريور 1400 ساعت 13:06

بیست و نهمین دوشنبه‌ های استارت آپی صندوق نوآوری و شکوفایی این هفته با ارائه 14 ایده استارت آپی در حوزه پساب و محیط زیست در 2 بخش با حضور سرمایه گذاران داخلی به صورت آنلاین برگزار شد.


به گزارش عصر گمرک، بیست و نهمین دوشنبه‌ های استارت آپی صندوق نوآوری و شکوفایی دوشنبه هفته جاری در حوزه پسماند و محیط زیست برگزار شد که طی آن 14 طرح استارت آپی معرفی شدند.
 
طرح ‌های معرفی شده به این شرح است:
 
1- تولید پلاستیک زیستی
 
غزاله قنبرپور، رئیس هیات مدیره این شرکت  تولیدی گفت: به دلیل ایجاد آسیب‌ های زیستی، در بسیاری از کشورها برای استفاده از پلاستیک ‌ها، جرایمی وضع کرده‌ اند، ما برای رفع این چالش پلیمرهای زیست تخریب پذیری را ارائه کردیم که در مدت 90 روز در شرایط کمپوست به محیط زیست باز می گردد.
 
وی عدم انتشار گازهای آلاینده و سمی، ارزش حرارتی بالا به هنگام سوختن را از مزایای این محصول نام برد و یادآور شد: این پلیمر از ضایعات کشاورزی تولید شده و برای توسعه آن به 10 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم.
 
2- دستگاهی برای تصفیه پیشرفته شیرابه
 
عباس حسن نتاج جلودار، مدیر عامل این شرکت دانش بنیان هم ایجاد شیرابه در مراکز دفع زباله را از چالش ‌های اساسی پردازش پسماند دانست و گفت: برای رفع این چالش به صورت سنتی راهکارهایی اجرایی ده، ولی این روش ‌ها هزینه ‌بر و مدت زمان اجرای آن طولانی است.
 
وی گفت: ما در این مطالعات دستگاهی برای تصفیه پیشرفته شیرابه ارائه کردیم که به صورت همزمان علاوه بر آنکه شیرابه پساب تصفیه می‌ شود، لجن حاصل از این تصفیه به کود تبدیل می شود.
 
3- تبدیل ضایعات ام دی اف به محصولات با ارزش افزوده بالا
 
منوچهر بهزادی، مدیر عامل این شرکت بازیافت ضایعات MDF و تبدیل آن به محصولات با ارزش افزوده بالا را از دستاوردهای این طرح نام برد و اظهارداشت: در سطح کشور سالیانه دور ریز صنعت MDF است که بازیافت آن به روش‌ های غیر علمی صورت می ‌گیرد و بازیافت آن به صورت حرارتی منجر به انتشار گازهای سمی و سرطان زا است.
 
وی ادامه داد: ما برای رفع این مشکل با بررسی ساختار شیمیایی MDF روشی را ارائه کردیم که این ضایعات به پودر MDF تولید می ‌شود که از آن می ‌توان برای تولید چوب و پلاستیک که در صنعت ساختمان سازی کاربردهای وسیعی دارد استفاده کرد.
 
4- روش زیستی برای تثبیت خاک
 
محسن آبادی، مدیر عامل این استارت آپ با بیان اینکه بحران گرد و غبار در سطح شدید از معضلات شهرهای کشور است، گفت: تاکنون برای رفع این بحران از پاشش مالچ‌ های نفتی استفاده شده که آسیب‌ های زیادی به محیط زیست وارد کرده، به گونه ‌ای که این نوع مالچ ‌ها از رشد گیاهان جلوگیری کرد و موجب آلوده شدن خاک می ‌شود.
 
وی ادامه داد: ما برای رفع این چالش از مواد تثبیت کننده جدید و زیستی بهره بردیم که پایه و منشا آن از مواد طبیعی است.
 
آبادی، دوستدار محیط زیست، عدم ایجاد بیماری، انعطاف پذیر، بهبود رشد گیاهان و پوشش گیاهی و دسترسی به مواد اولیه را از مزایای این محصول دانست.
 
5- امحا و بازیافت پسماند با طراحی و ساخت راکتورهای هیبریدی
 
سید محمد حسینی، مدیر عامل این شرکت، با بیان اینکه در کشور سالانه ۵۸ هزار تن پسماند می‌ شود، گفت: از این میزان تنها ۱۴ درصد آن پردازش و مابقی آن غیر بهداشتی دفع می‌ شود که دلیل آن کمبود اعتبارات بخش دولتی، وابستگی فنی به خارج و عدم توجیه اقتصادی است.
 
وی پروژه ‌های بازیافت پسماند آمل، نور و اصفهان  پروژه 400 تنی زباله سوز ساری را از پروژه‌ هایی در این زمینه دانست که یا متوقف شدند و یا به کندی به پیش می ‌روند.
 
حسینی خاطر نشان کرد: استراتژی ما برای امحا و بازیافت پسماند طراحی و ساخت راکتورهای هیبریدی و تولید برق و کود از آن است.
 
حسینی با بیان اینکه این طرح به صورت کنسرسیومی با همکاری دوتا از شرکت ‌های دانش بنیان و پژوهشگاه نیرو اجرایی خواهد شد، گفت: برای تکمیل آن به 540 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز داریم.
 
6- راهکاری برای جذب فلز روی
 
محمد زالی، از محققان این استارت آپ با بیان اینکه به صورت طبیعی همراه کانی روی ناخالصی ‌های فلزی چون کادمیوم، کبالت، سرب و ارسنیک همراه است، گفت: در شهرستان زنجان انباشت روی به دلیل فعالیت صنایع روی، مشکلات عدیده‌ ای ایجاد کرده، چون در گذشته امکان صادرات این پسماند وجود داشت، ولی اکنون جلوی صادرات آن گرفته شده است.
 
زالی، با بیان اینکه سالیانه 15 تا 20 هزار تُن از این پسماند در کشور تولید می ‌شود، افزود: طی مطالعات انجام شده با استفاده از فرآیند هیدرومتالورژی تمام پسماند حاوی روی جدا سازی می ‌شود و از آن محصولاتی با ارزش افزوده بالا تولید خواهد شد.
 
7- پیاده سازی سامانه مدیریت هوشمند
 
نادر یوسفی، مدیرعامل این استارت آپ «سامانه مدیریت هوشمند» در مراکز بزرگ صنعتی و تجاری و فرهنگی و اجتماعی بزرگ مقیاس را از محصولات دانش محور این شرکت معرفی کرد.
 
یوسفی گفت: روزانه حدود 60 هزار تُن پسماند عادی، 30 میلیون پسماند صنعتی و 15 درصد نیز پسماندهای دیگر در کشور تولید می ‌شود، ضمن آنکه حدود 500 تُن پسماند بیمارستانی به صورت روزانه تولید می ‌شود.
 
وی با بیان اینکه این میزان می ‌تواند، حجم بالایی از پسماند در کشور تولید می ‌شود که با توجه به تنوع آنها نیاز است تا پسماندها به خوبی مدیریت شود، ادامه داد: از سوی دیگر بر اساس قانون مدیریت پسماند، مسوولیت مدیریت پسماند بر عهده تولید کننده است و اگر به درستی این امر صورت نگیرد، مشمول جرایم می ‌شود.
 
یوسفی، تدوین راهکاری برای مدیریت پسماند را روشی بهینه در این زمینه عنوان کرد و یادآور شد: استفاده از سیستم‌ های هوشمند مدیریت پسماند یکی از پیشنهادهای بهینه است که در این راستا محصول کاربردی را ارائه کردیم که قادر است تمامی مراحل مدیریت پسماند را اجرایی و رصد کند و گزارش ‌ها و شکایات  احتمالی را دریافت کند و اصلاحات سیستمی را نیز ارایه می‌ دهد.
 
8- تولید بنزین از ضایعات پلاستیکی
 
نصرالله مخمل باف، از محققان شرکت استارتاپی در این باره توضیح داد: روزانه حدود 2 میلیون تُن زباله پلیمری و پلاستیکی در کشور  یا می سوزانیم و یا دفن می‌کنیم.
 
وی ادامه داد: با مطالعاتی که انجام دادیم، کاتالیستی را طراحی کردیم که از این ضایعات پلیمری بنزین و گازوئیل تولید با نرخ ۸۰ درصد می‌شود به این معنا که از یک کیلوگرم ضایعات پلیمری، یک لیتر بنزین و گازوئیل تولید می‌ شود.
 
این محقق دارا بودن توجیه اقتصادی، کاهش مصرف انرژی، تحقق یک دانش بومی و ایجاد ارزش افزوده از مواد اولیه فاقد ارزش را از مزایای این طرح نام برد.
 
9- محصول جدید برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی
 
جابر خدیو، مدیرعامل این شرکت استارت آپی عدالت در توزیع و عدم توانایی در اندازه گیری آب مصرفی را از چالش ‌ها و مسایل آب مصرفی بخش کشاورزی نام برد و گفت: برای این منظور راهکارهای مختلفی ارائه شده و از آنجایی که محصولات ارائه شده در این زمینه امکان نصب در محل کشت وجود ندارد، کارایی لازم را نیز ندارند.
 
وی خاطر نشان کرد: برای رفع این چالش «شیر کنتور» برای سیستم آبیاری کم فشار برای بخش کشاورزی ارائه کردیم.
 
خدیو گفت: اطلاعاتی که از این محصول در زمینه میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی به دست می ‌آید، می تواند زمینه تصمیم گیری ‌ها در آینده باشد.
 
10- ارائه پلتفرمی برای فروش کالاهای ضایعاتی
 
علی آذریان، مدیر عامل این استارتاپ با بیان اینکه در حال حاضر زیر ساخت مناسبی برای تفکیک زباله در کشور وجود ندارد، گفت: تفکیک زباله فرصت‌ هایی چون تولید روزانه ضایعات ارزشمند و رویکرد اقتصاد چرخشی را دارد.
 
وی ادامه دارد: برای تفکیک زباله و رساندن آن به کاربران پلتفرمی برای فروش و خرید کالاهای ضایعاتی راه اندازی کردیم و برای توسعه آن به ۲ میلیارد تومان سرمایه نیاز است.
 
11- تولید زغال و کود از کربن
 
علی پورفلاحیان، رئیس هیات عامل این شرکت استارت آپی گفت: طبق آمارهای غیر رسمی 90 درصد از آتش سوزی ‌های جنگل ناشی از عوامل انسانی است و هر درخت بلوط برای تبدیل به زغال، 500 هزار تومان به فروش می‌ رسد.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر در استان خوزستان حدود 120 هزار هکتار زمین زیر کشت نیشکر است که نیمی از شکر کشور را تولید می ‌کند، در حالی که 3 میلیون تُن باگاس یا تفاله نیشکر تولید می ‌شود که این پسماند به صورت خودسوزی از بین می‌ رود.
 
پورفلاحیان بیان کرد: برای رفع این چالش ‌ها کوره‌ های ویژه‌ ای تولید کردیم که از این پسماندها کربن تولید و از کربن تولید شده برای تولید محصولات با ارزشی چون زغال سبز، کود بیوچار و کربن اکتیو استفاده می‌ شود.
 
 
12- تبدیل زباله پلیمری به سوخت با روش اقتصادی
 
ناصر باباجانی، از فناوران این طرح استارت آپی گفت: روزانه 60 تُن زباله در کشور تولید می ‌شود که تنها 17 درصد معادل 7700 آن بازیافت می ‌شود.
 
وی افزود: تاکنون برای دفن زباله و پسماند از روش‌هایی چون دفن، سوزاندن، پیرولیز و زباله سوزها استفاده می شد و در میان این روش‌  ها، تکنیک پیرولیز به دلیل کاهش انتشار گازهای گلخانه ‌ای، راندمان بالا، هزینه پایین و جلوگیری از آلودگی ‌های زیست محیطی بر سایر روش ‌ها ارجح تر است.
 
این محقق ادامه داد: بر این اساس دستگاه پیرولیزی برای بازیافت زباله تولید کردیم. این دستگاه شامل تجزیه حرارتی مواد در غیاب اکسیژن با ظرفیت 8 تُن پسماند است.
 
باباجانی، کربن بلک، سوخت قابل فروش و گاز قابل احتراق را از خروجی این دستگاه نام برد.
 
13- کیسه ‌هایی که شیرابه زباله را جامد می ‌کند
 
منوچهر بهزادی، مدیر این شرکت شیرابه زباله را از خطرناک ‌ترین پسماندهای انسانی دانست که در صورت رها سازی در محیط موجب آلودگی منابع آبی خواهد شد.
 
وی ادامه داد: بر این اساس کیسه‌های زباله‌ ای را تولید کردیم که شیرابه زباله‌ ها جامد و خنثی سازی می ‌شود.
 
بهزادی بیان کرد: در بافت این زباله‌ها موادی وجود دارد که طی فرایندهای شیمیایی جامد و خنثی سازی خواهد شد.
 
14- سامانه یکپارچه برای دسترسی به خدمات سازمان محیط زیست
 
زارع، مدیر عامل این شرکت استارت آپی درباره طرح استارت آپی ارائه شده، گفت: سامانه جامع خدمات الکترونیک سازمان حفاظت محیط زیست از جمله دستاوردهای شرکت است که بر اساس آن تمام خدمات این سازمان به صورت یکپارچه و الکترونیکی در اختیار متقاضیان قرار می ‌گیرد.
 


کد مطلب: 1230

آدرس مطلب :
https://www.asrgomrok.ir/news/1230/14-ایده-مدیریت-پساب-ومحیط-زیست-دوشنبه-های-استارت-آپی

عصرگمرک
  https://www.asrgomrok.ir